Workcube Türkiye Yöneticisi Olgar Ataseven: “İşletmelerin farkında olmadığı bir detay var iş gücünüzü rahatsız eden; bir şey “Dijital Tükenmişlik””

Workcube Türkiye Yöneticisi Olgar Ataseven, verimliliğin ilk koşulunun dijitalleşmeden geçtiğini ancak, işletmelerin farkında olmadığı en önemli detayın ise “Dijital Tükenmişlik” olduğunu belirtti.

Dijitalleşmenin önemine vurgu yapan Workcube Türkiye Yöneticisi Olgar Ataseven, dijital dünyaya uyum sağlayanların kalıcı bir gelecek için kendilerini sigortalamış olduklarının altını çizerek “Uymayanları zor ve sonu belli günler bekliyor. Günümüzdeki işletmelerin birçoğu sadece modaya uymak için dijital dönüşüm araçlarını hiçbir strateji olmadan alıp kullanıyor. İşletmelerin farkında olmadığı bir detay var iş gücünüzü rahatsız eden; bir şey “Dijital Tükenmişlik”. Bir çeşit verimlilik paraziti. Dijital Tükenmişlik, aynı anda çok sayıda dijital araç, yazılım ve uygulama kullanması gereken insanlar arasında meydana gelen zihinsel tükenme ve ayrılma durumu. İşletmelerin hiçbir bütünsellik ve strateji olmadan sadece verimlilik, üretkenlik ve performans adına şirkete alınan ve şirketi yazılım çöplüğüne çeviren onlarca kurumsal yazılımda ve yazılımlar arasında işletmelerin ve çalışanların yaşadığı süreçler işletmelere zarar veriyor”  dedi.

Workcube Türkiye Yöneticisi Olgar Ataseven: “Özellikle veri alışverişinde çalışanlar için dijital dünya tam bir kabusa dönüşmeye başlıyor.”

Dijital tükenmişliği de değinerek çok çeşitli ekranların ve teknolojilerin çalışanları yorduğunu hatta tükettiğini de sözlerine ekleyen Ataseven, “Özellikle veri alışverişinde çalışanlar için dijital dünya tam bir kabusa dönüşmeye başlıyor. “Dijital Tükenmişlik” sadece bununla da sınırlı değil. Dijital Tükenmişliğin tek çaresi ise bütünleşik yazılım ya da platformlar kullanmaktan geçiyor. Bu yazılımların, platformların süreç bazlı olması ve bu süreçlerin istendiği gibi modifiye edilmesi imkanının otomatik gelmesi hemen hemen her işletmenin yakalandığı Dijital Tükenmişlik sendromunun en önemli tedavisini oluşturuyor. Yazılım envanterinize daha gelişmiş dijital araçlar ekledikçe, çalışanlarınız yeni öngörülerin kilidini açma kabiliyetini, iş modelinizi geliştirme, müşterilerinizin ihtiyaçlarını daha iyi karşılama ve daha birçok şeyin potansiyelini geliştirecekler. Burada yeni yetenekler kazanacaklar. ” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Workcube’de bir veri girişi sağlandığında verinin işlenerek işletmenin içerisine aktığı belirtildi. Örnek olarak teklif siparişe, sipariş irsaliyeye, irsaliye faturaya dönüşüyor. Bu sayede Workcube ile veri tekrarı önlenirken verimlilik ve hız sağlanmış oluyor.

Workcube hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Diğer yazılarımız için:

Dinçer Lojistik’ten teknoloji tabanlı atık yönetimi firması Fazla Gıda’ya destek ‘2021’

IdeaSoft Dijital Pazarlama Müdürü Cenk Kanıkman İle E-ticaret Trendleri

Whatsapp’a 225 Milyon Euroluk Ceza

Kökeninizi Öğrenin: DNA Kitleri

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.