Wordego’ya 450 Bin Dolar Yatırım

Wordego
Yapay zeka tabanlı e-ticaret teknoloji çözümleri sağlayıcısı Wordego, Saudi Group ve Keiretsu Forum liderliğindeki yatırım turunda 450 bin dolar yatırım aldı. Wordego, 2019 yılında da Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarının da bulunduğu yatırım turunda 400 bin dolarlık yatırım almıştı.
2012 yılında Okan Erol ve Utku Erol tarafından İstanbul Teknokent’te kurulan girişim, e-ticaret işletmelerine yapay zeka tabanlı reklam analitiği platformu Wordego ve yapay zeka tabanlı e-ticaret dönüşüm platformu Sortext olarak hizmet sunuyor.
Girişimin kuruluşa adını veren ilk ürünü Wordego, e-ticaret işletmelerinin hedefledikleri her bir internet kullanıcısı için birim reklam tekliflerini kullanıcının dönüşüm skoruna göre otomatik olarak ayarlamasını ve böylece minimum reklam harcamasıyla maksimum reklam yatırımı getirisi elde etmelerini sağlıyor. Girişimin ikinci ürünü Sortext ise, e-ticaret işletmelerinin sitelerine ilk kez gelen ziyaretçilerin dönüşümünü ikiye katlamalarını ve böylece web mağazalarının gelirlerini hiçbir ekstra yatırım yapmadan yüzde 20’den fazla artırmalarını sağlıyor.
Wordego
Wordego Kurucularından Okan Erol, Wordego’nun, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarının da aralarında bulunduğu yatırım turunda aldığı 450 bin dolarlık yatırım ile yurt içi ve yurt dışı pazarını genişletmeyi ve daha fazla tüketiciye kişiselleştirilmiş online alışveriş deneyimi sunarak, nihayetinde e-ticaret işletmelerinin gelirlerini daha da artırmayı hedeflediklerini ifade etti.
Erol, 450 bin dolarlık yatırım turuyla, girişimlerinin bugüne kadar aldığı toplam yatırımın, 2019’daki 400 bin dolar yatırım ve 2020’deki 200 bin dolar köprü yatırım turuyla birlikte 1 milyon dolar seviyesini aştığının da altını çizerek,
Wordego olarak Chicago, Berlin ve İstanbul’da yapay zeka tabanlı yenilikçi çözümlerimizle, e-ticaret işletmelerinin ziyaretçi dönüşümünü en üst düzeye çıkarmalarına ve ekstra bir yatırım yapmadan satış gelirlerini artırmalarına yardımcı oluyoruz. Wordego ve Sortext girişimimiz, moda ve güzellikten sağlık ve kişisel bakıma, elektronik ve medyadan lüks ve mücevhere, gıda ve perakendeden ev ve dekorasyona, kitap ve kırtasiyeden oyuncak, oyun ve hobi sektörlerine kadar çok sayıda yerli ve yabancı e-ticaret işletmesi tarafından yaygın olarak kullanılıyor.
*Bültenden düzenlenmiştir.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Eğitim Girişimciliği Nedir? Örnekleri Nelerdir? 2021

Zamanınızı Verimli Kullanın; Pomodro Tekniği

Yüksek Teknoloji Fırıncılığın 11. Durağı Bay Bread Bağlarbaşı’nda Hizmete Girdi

ARYA, Akredite Edilmiş Lisanslı Melek Yatırımcı Ağı oldu!

Elvan Kakıcı Şimşek: Alışveriş Festivallerinde Altyapı ve Kargo Krizi Sizi Vurmasın!

Kuluçka Merkezi Nedir? Türkiye’nin En İyi 7 Kuluçka Merkezi

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.