Winamp Bildiğimiz Haliyle Geri Dönüyor!

Winamp Geri Dönüyor!

2000’li yılların en çok kullanılan uygulamalarından biri olan Winamp, bildiğimiz haliyle geri dönüyor! Pek çok kişinin gençlik yıllarında şarkı dinlemek adına kullanmış olduğu bu uygulama, web sitesini ve platformunu tamamen yenileyerek hızlı bir dönüş yaptı.

Geçtiğimiz günlerde geri döneceğini duyuran fakat nasıl bir geri dönüş yapacağı konusunda soru işaretleri bırakan uygulama, artık yeni bir logoya da sahip. Web sitesini yenileyen ve yeni bir platforma da sahip olan Winamp, web sitesinde, “müzik, podcast, radyo istasyonu, sesli kitap ve diğer içeriklerin yaratıcılarını ve tüketicilerini bir araya getiren ses meraklıları için tek durak” ifadelerine yer vermişti. Söz konusu bu ifadeler akıllarda, “Aca yeni bir müzik streaming platformu mu olacak?” sorusunu yarattı. Fakat işler pek de öyle yürümedi.

Winamp 4 yılın sonunda yeni bir kod tabanıyla karşımızda

Yaklaşık olarak 4 yıl süren geliştirmelerden sonra Winamp, yeni bir kod tabanına kavuştu. Zamanında Spotify ve Apple Music uygulamalarının dijital platformlardaki yükselişi sebebiyle 2013 yılında kapatılan uygulamanın, en son sürümü olan “Winamp 5.9 RC1 Build 9999” güncellemesi yayımlandı.

Bu güncelleme ile birlikte, uygulamanın tıpkı eski formatında olduğu fakat geliştirmeler ile birlikte ayakta durmaya çalıştığı görülüyor. Lakin uygulamayı kullanan pek çok kişi, “dijital dünya için daha farklı geliştirmeler yapılmalı” diyor.

Yeni NFT’ler de yolda!

Her ne kadar eski formatında devam eden bir uygulama da olsa, çok önemli bir yenilik de mevcut. Son dönemde sıklıkla bahsedilen “NFT” özelliği, Winamp içerisinde de yer alıyor.

Geçtiğimiz 16 Mayıs tarihinde şirket, kendi orijinal tasarımını OpenSea NFT marketi üzerinden satışa sunmuştu. Bir hafta sonra, takvimler 23 Mayıs tarihini gösterdiğinde, şirketin yine OpenSea üzerinden başka kullanıcılar tarafından hazırlanan 20 farklı temayı da NFT olarak sattığı görülmüştü.

Satışı gerçekleştirilen NFT’ler üzerinden elde edilen gelirin hayır kurumlarına bağışlanacağı aktarılırken, kendisini yenileyen Winamp’ın internet sitesinde yeni NFT’lerin yolda olduğu görülüyor. Tüm bunlara ek olarak şirketin müzisyenler adına bir vakıf kurduğunu da söylemek gerekiyor.

Şirket bu vakfın amacını, dünyanın dört bir yanındaki müzisyenlerin kendi müziklerini yaratabilmek adına finansman sağlayabilmesi için oluşturduğunu ifade etmişti. Vakıf tarafından toplanan tüm fonların, müzik ve müzisyenleri destekleyen hayır projelerine dağıtılacağı da yapılan açıklamada belirtilmişti. Bir müzik projesine sahip olan müzisyenler için buradan başvuru yapılabileceği de söylenmişti.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.