Whatsapp’tan Yeni Dönem Açıklaması Geldi!

Whatsapp Yeni Döneme Geçiş Tarihi 15 Mayıs İçin Yeni Bir Açıklama Yaptı!

Neredeyse 2021 yılına girdiğimizden beri gündemimizde olan Whatsapp‘ın yeni dönem sözleşmesi tüm kullanıcılarını ayağa kaldırmıştı. Dünyada aktif olarak yaklaşık 2 milyar kullanıcısı olan Whatsapp uygulaması 2021 yılının ocak ayında kullanıcılarının ekranına yeni bir sözleşme ile gelmişti. Kullanıcılar uygulamanın gizlilik ihlali yaptığını düşünerek uygulamayı silip ona yeni alternatifler arayışına girmişti. (Whatsapp Sözleşmesi Nedir? Signal ve Telegram Whatsapp’a Alternatif Olabilir Mi?)

Daha sonra rekabet kurumundan yeni bir haberle tekrar dikkatler Whatsapp uygulaması üzerine çekilmişti. (REKABET KURUMU’NDAN, WHATSAPP İLE İLGİLİ YENİ KARAR) Kullanıcıların uygulamayı silmesi, birçok yerden tepki göstermesi karşısında Whatsapp vazgeçmeyerek sözleşmesini devam ettireceğini (WhatsApp Vazgeçmiyor; Yeni Dönem İçin Son Açıklama) ve sözleşmeyi kabul etmeyenler için uygulamanın kullanılabilir olmayacağını, hesaplarının silineceğini (Whatsapp, Sözleşmeyi Onaylamayanlara Ne Olacak Sorusunun Cevabını Verdi!) açıklamıştı.

Konu ile ilgili kısa bir özet yaptıktan sonra asıl konumuz 8 Şubat’ta olacakken 15 Mayıs’a ertelenen bu sözleşmenin yürürlüğe girmesiyle Whatsapp’ın yeni bir açıklama ile gündeme gelmesine dönelim.

15 Mayıs’ta Yürürlüğe Giren Sözleşme İçin Gelen İlk Açıklama Twitter’dan!

Şirket kendi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “*Takvimi kontrol et. Kahve döküyor *. TAMAM. Bunu yapalım. Hayır, kişisel mesajlarınızı göremiyoruz. Hayır, hesabınızı silmeyeceğiz. Evet, istediğiniz zaman kabul edebilirsiniz.” anlamına gelen “*checks calendar. pours coffee*. OK. Let’s do this. No, we can’t see your personal messages. No, we won’t delete your account. Yes, you can accept at any time.” cümlelerini kullandı.

Şirket kullanıcıların özel mesajlarını görmediklerini, gizlilik ihlali veya kişisel verileri ilhlali asla yapmadıklarını birçok yerden açıkladı ve son gün de Twitter üzerinden son bir tweet attı. Şirket kullanıcıların sözleşmeyi istedikleri zaman kabul edebileceklerini söylüyor. Fakat ufak bir hatırlatma yapalım, eğer kabul etmezseniz uygulamadaki özellikleri bir bir kullanamamaya başlayacaksınız ve en sonunda hesabınız kabul edene kadar silinecek.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

ABD’de Binance’e Soruşturma Açıldı! Binance Açıklama Yaptı!

Tesla, Bitcoin İle Araç Alımını Askıya Aldı! İşte Elon Musk’ın Tweetleri!

Tesla’nın Kurucusu Elon Musk Artık Kripto Para Ödemelerini Kabul Etmeyeceklerini Duyurdu!

Size&Me, 1 MİLYON DOLAR DEĞERLEME ILE YATIRIM ALDI

13 Soruda Emirhan Kabakçı ve Eka Dijital Ajans

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.