Whatsapp’a 225 Milyon Euroluk Ceza

İrlanda Veri Koruma Komisyonundan Whatsapp’a 225 milyon euroluk rekor ceza!

İrlanda Veri Koruma Komisyonu, Facebook bünyesinde bulunan Whatsapp’ın kişisel veri kullanımına dair 2018’de başlattığı soruşturmanın bittiğini bildirdi. İncelemenin desteği ise AB Genel Bilgi Muhafaza Tüzüğü (GDPR) tarafından sağlandı.

VERİ KURALLARINA UYMALARI İSTENİYOR

WhatsApp’ın Avrupa Birliği’nin veri gizliliği yasalarını ihlal ettiği ve Facebook’un diğer şirketleriyle kişisel verileri paylaştığı belirlendi. Geçtiğimiz sene Whatsapp’a 50 milyon gibi bir ceza kesimi istenmişti fakat Avrupa veri düzenleyicilerine Aralık 2020’de sunduğu açıklamada sekiz düzenleyicinin karara itiraz ettiği söylendi.

whatsapp

“Bu kararla DPC’den bir dizi faktör temelinde WhatsApp için önerilen cezayı yeniden değerlendirmesi ve artırması istendi.”

Avrupa Bilgi Muhafaza Konseyinin temmuzda bilgi ihlal cezalarının artırılmasında bir karar aldığı hatırlatılan açıklamada, “Bu kararla DPC’den bir dizi faktör temelinde WhatsApp için önerilen cezayı tekrar değerlendirmesi ve artırması istendi” dendi.

WhatsApp yaptığı açıklama “2018’de insanlara sağladığımız şeffaflık konusunda bugün alınan karara katılmıyoruz ve cezaları tamamen orantısız buluyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“Bu yine değerlendirmenin akabinde DPC, WhatsApp’a 225 milyon Euro para cezası verdi”

İrlanda Veri Koruma Komisyonu, Avrupadaki bu konuda baş denetmen olarak 225 milyon euro ceza istedi. Bu komisyonun şu zamana kadar verdiği en yüksek ceza tutarı.

İrlanda Veri Koruma Komisyonu (DPC), 2020 sonu itibarıyla Facebook ve bünyesinde bulunan WhatsApp ve Instagram hakkında 14 soruşturma başlattı.

Karara ilişkin temziye gidileceği biliniyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

5 Maddede Yengeç Sepeti Sendromu

6 Şapkalı Düşünme Tekniği

13 Soruda Ali Aygün ve hali.net

Rakip Analizi İçin Kullanabileceğiniz 5 Platform

PRIME GAMING EYLÜL AYI BOYUNCA 255 TL’LİK OYUNLARI ÜCRETSİZ KULLANICILARI İLE BULUŞTURUYOR

Sosyal Medya Hesaplarımız

LinkedIn

Twitter

Instagram

 

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.