WhatsApp İşletme Rehberi Özelliğini Test Etmeye Başladı

Will Cathart’ın attığı tweet ile WhatsApp hakkında yeni bir gelişmeyi öğrendik. Artık uygulamaya mahallenizdeki kafe, çiçekçi, giyim mağazası gibi yerel işletmeleri bulmanıza ve onlarla iletişim kurmanıza yardımcı olacak bir özellik geliyor. 

WhatsApp, yeni testin belirli São Paulo mahallelerinde gıda, perakende ve yerel hizmetler gibi kategorilerdeki binlerce işletmeyi kapsayacağını belirtti.

Bu, insanların WhatsApp’ta bir ticaret sürecini başlatmasının birincil yolu olabilir.

-Matt Idema

whatsapp
Yeni İşletme Rehberi

Yayınlanan ekran görüntülerinde görülen kadarıyla, WhatsApp işletmeleri kategorilerine göre ayıracak ve kullanıcıların diledikleri işletmeyi rahatça bulmalarına imkan sağlayacak. Panele konulacak “Yakındaki İşletmeler” kısmı ile yerel mağazaları arayabileceksiniz. Daha önce İrlanda Veri Komisyonundan aldığı 225 milyon euroluk rekor dereceki cezayla veri gizliliği konusunda akıllarda soru işareti bırakan WhatsApp, yeni dizin özelliği aracılığıyla insanların aramalarının veya sonuçlarının konumunu bilmeyeceğini veya saklamayacağını söyledi.

 

Facebook’un ticari mesajlaşma başkan yardımcısı Matt Idema Reuters‘a yaptığı açıklamada, Hindistan ve Endonezya’nın bu özelliği genişletmek için sonraki iyi adaylar olduğunu söyledi. WhatsApp, küçük işletmelere yönelik uygulamasının yanı sıra, daha büyük işletmeleri müşterilerle buluşturmak için bir WhatsApp Business API’si de bu özellikle birlikte sunacak.

whatsapp

Whatsapp’ta şuan için Instagram veya Facebook’ta olduğu gibi reklam gösterme özelliği yok. Geçen yıl bu özelliğin henüz gelmeyeceği bildirilse de Idema’nın yaptığı açıklamalarda WhatsApp’ın gelecekte uygulama içi reklamlar sunma olasılığı dışlanmamış oldu.

 

Facebook’un temel iş modeli olan reklamlarda kesinlikle bir yol var ve uzun vadede şu veya bu şekilde WhatsApp iş modelinin bir parçası olacağını düşünüyorum.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

 

Diğer yazılarımız için:

Venture Capital’lar Son 8 Ayda Nasıl Yatırımlar Yaptı?

Sekla Fındık: Topraklarımızdan Gelen Lezzet

What Should The Authorities Do After Turkey Forest Fires? (July 2021)

10-10-10 Tekniğiyle Karar Alma

Hayat Kurtaracak 10 Chrome Eklentisi

Asansör Konuşması(Elevator Pitch) Nedir? İyi Bir Asansör Konuşması Nasıl Yapılır?

13 Soruda Özgür Gündüz ve Cliks’us 

Sosyal Medya Hesaplarımız

LinkedIn

Twitter

Instagram

 

 

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.