Whatsapp, Sözleşmeyi Onaylamayanlara Ne Olacak Sorusunun Cevabını Verdi!

Whatsapp Geri Adım Atmıyor!

Ocak ayında gündemi sarsan Whatsapp sözleşmesi, geçerliliğini hala koruyor. (Ocak ayında gündemi sarsan Whatsapp sözleşmesi ile ilgili detayları merak diyorsanız, Whatsapp Sözleşmesi Nedir? Signal ve Telegram Whatsapp’a Alternatif Olabilir Mi? yazımızı okuyabilirsiniz.) Kullanıcılar Whatsapp’a alternatif ararken bu sözleşme konusu bir aydan aşkın bir süredir konuşulup, tartışılıyor. Kullanıcılar, şirketin böyle bir sözleşmenin ne kadar tepki yarattığını ve bir sürü kullanıcı kaybettiklerini görmesini ve geri çekilmesini istemekte ısrarcılar. Çoğu kullanıcı sözleşmeyi gördüğü gün uygulamayı silip başka alternatiflere geçmişti bile.

Geri adım atmayan şirket, sözleşme ile ilgili birden fazla açıklama yapıp, gizliliğin hala sıkı bir şekilde korunduğunu anlatan bir sürü reklamlar paylaşmıştı. (WhatsApp Vazgeçmiyor; Yeni Dönem İçin Son Açıklama) Kullanıcılarının içini bir miktar da olsa rahatlatıp, gizlilikle ilgili şüphelerini gidermek için harekete geçmişti. Rekabet Kurumunun da Whatsapp ile ilgili aldığı yeni bir karar vardı. (REKABET KURUMU’NDAN, WHATSAPP İLE İLGİLİ YENİ KARAR) Bu durumlar ve alınan kararlar kullanıcıların uygulamayı silmesine, indirmelerin azalmasına ve uygulamaya alternatif olarak bir sürü uygulamanın indirilmesine sebep olmuştu. Bu sefer de Whatsapp, sözleşmeyi onaylamayanları nelerin beklediğini açıkladı. Ve görünen o ki ilk haberimizden bu yana hiçbir değişiklik yok. Şirket yolundan geri dönmüyor ve kararlı.

Uygulamanın yeni gizlilik sözleşmesinde Facebook’a kullanıcıların bilgilerinin paylaşılacağı maddeleri herkesin kafasını karıştırmaya ve uygulamayı direkt silmesine yetmişti. Bu firmanın bu olaya yönelik yaptığı açıklamada, “Diğer Facebook Şirketleri ile paylaştığımız bilgiler arasında hesap kayıt bilgileriniz (örneğin, telefon numaranız), işlem verileri, hizmetle ilgili bilgiler, Hizmetlerimizi kullanırken (işletmeler dahil) diğer kişilerle etkileşim kurma şeklinizle ilgili bilgiler, mobil cihaz bilgileriniz ve IP adresiniz bulunmaktadır.”  diyerek kullanıcılarının içini biraz olsun rahatlatmayı başarmıştı. Bu açıklama ile ilgili detaylı bilgiyi buradan öğrenebilirsiniz.

Ayrıca kendi blogundan “Birçok kişiden, kısa süre önce yaptığımız güncellemeyle ilgili tam anlaşılmayan noktalar olduğuna dair bildirimler aldık. Çok fazla yanlış bilginin yayılması, kullanıcılarımızın endişelenmelerine yol açtı. Bu nedenle, prensiplerimizi ve gerçekleri herkesin anlamasına yardımcı olmak istiyoruz.” diyerek kullanıcılarına daha fazla zaman tanıdığını duyurmuştu. Bu konuda detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Şimdi ise şirketin odak noktası sözleşmeyi onaylamayacak olan kullanıcılar. Şirket yaptığı açıklamada artı olarak şartları hala kabul etmiyorlarsa diye bir not ekledi. Notta, “Kısa bir süre için, bu kullanıcılar aramaları ve bildirimleri alabilecek, ancak uygulamadan mesaj okuyamayacak veya mesaj gönderemeyecek” yazıyordu. Ayrıca bu kısa bir süre ise birkaç hafta olacağını ve Whatsapp’ın aktif olmayan kullanıcılar politikası kapsamında, kullanıcıların genellikle 120 gün hareketsiz kaldıktan sonra silineceğini belirtti.

Yani buradan anlıyoruz ki şirket geri adım atmayı düşünmüyor. Kullanıcılar sözleşmeyi onaylamazsa konuşmalarına erişemeyecek ve kullanışsız bir uygulama haline gelecek. Kabul etmeyenlerin hesabı da 120 gün sonra kalıcı olarak silinecek. Uygulama kullanıcılarının bazıları sözleşmeyi çoktan onayladı, bazıları düşünüyor ve bazıları ise farklı alternatiflere geçmeye başladılar. Bakalım yeni dönemde neler olacak?

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarım

Tamer Capital Startup’ları Başvuruya Çağırıyor! Son Başvuru 15 Mart!

Bill Gates, 20 Yaşında Microsoft’u Kuran İş Adamı

Dogecoin nedir? Nasıl alınır? Neden bu kadar hızlı yükseliyor?

Clubhouse Kurucuları Paul Davison ve Rohan Seth

Instagram’a Yeni Gelen Özellik, “Silinen İçerikleri Kurtarma”

J. K. Rowling, Harry Potter’ın Yazarı

Getir, Londra’da Hizmet Vermeye Başladı!

Ray Kroc, Mc Donald’s’ın Yaratıcısı

Ücretsiz En İyi 11 Fotoğraf Düzenleme Uygulaması

Coco Chanel, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Üniformalarını da Tasarlayan Modacı

2020 Netflix Türkiye’de En Çok İzlenen 10 Film ve Dizi

29 Yaşında Telegram’ı Kuran Pavel Durov

Whatsapp Sözleşmesi Nedir? Signal ve Telegram Whatsapp’a Alternatif Olabilir Mi?

Gain’de Hangi İçerikler Yer Alıyor? Gain’in Aylık Fiyatı Ne Kadar?

Acun Ilıcalı’nın Girişimi Exxen’in fiyatı belli oldu! Exxen’de Yer Alacak İçerikler Neler?

Youtube Kurucularından, Jawked Karim

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.