/

WePlay Ventures, Geçmiş Verilerini ve 2023 Yılı Planlarını Açıkladı

2 yıldır oyun sektörü odağında yatırımlar yapan WePlay Ventures, geçmiş verilerini ve bu yılın planlarını paylaştı. Tecrübeli ekibi ile erken aşama oyun girişimlerine yatırım gerçekleştiren WePlay Ventures, yapmış olduğu 15 yatırım ile Türkiye’nin en aktif oyun yatırım şirketi olurken 1 yıl içinde yapmış olduğu exit ile dikkatleri üzerine çekti.

2 yılda 15 yatırım, 22 yatırım turu ve 1 EXIT!

Erken aşama oyun girişimlerine yatırımlar gerçekleştiren WePlay Ventures, geçtiğimiz 2 yıl içerisinde 1.300’den fazla oyun girişimiyle görüşerek 15 girişime 22 yatırım turu gerçekleştirdi. WePlay’in portföyünde bulunan 15 girişimin toplam değerlemesi 131 Milyon Doları bulurken, portföyün %60’ı Mobil ve %40’ı PC ve Konsol stüdyolarından oluşuyor. 2022 yılında portföyüne sırasıyla Abrakadabra, Mixer, L8, njoyKidz ve Fantazzie’yi ekleyen WePlay Ventures’in portföyünde yer alan 15 oyun stüdyosu, 320’den fazla kişiye istihdam sağlarken, bu süreçte 450’den fazla oyun geliştirdi. Ayrıca WePlay, 2022 yılının Ekim ayında gerçekleşmesi zor bir başarıya imza atarak UDO Games’e yaptığı yatırımın 1. Yılını tamamlanmadan, hisselerini Türkiye’nin en büyük bilgisayar oyunu geliştiricisi Talewords’e exit etti.

WePlay Ventures

WePlay Ventures, 2023 yılı içerisinde 13 farklı ülkede operasyon merkezleri kuracak!

2023 yılında yatırım alanını Avrupa, Türkiye ve Orta Asya olarak genişletmeyi planlayan WePlay Ventures, bölgenin en büyük yatırım ve hızlandırma platformunu kurmayı amaçlıyor. Merkezini Hollanda’ya taşıyan WePlay, Hollanda ve Türkiye ile birlikte 13 ülkede kurulacak operasyon merkezleriyle 18 ay içerisinde 200’den fazla stüdyoyu kuluçka merkezlerine dahil ederek yatırım sayısını 40’a çıkartmayı hedefliyor.

2022 yılı, 2023 yılında hedeflediklerimizin ilk adımı oldu…

WePlay Ventures Yönetici Ortağı Burak Yılmaz; “İlk günden itibaren çıktığımız bu yolda amacımız öncelikle Türkiye’de ardından küresel çapta oyun sektörüne elimizden gelen desteği vermekti. Geçtiğimiz 2 yıla baktığımızda büyük aşama kaydettiğimizi görmek bizi çok mutlu oluyor. 1 yıl gibi kısa bir sürede yapmış olduğumuz exit bize de vizyonumuzun bir kanıtı oldu aslında. 2023 yılında planlarımızı daha da büyüterek yatırım alanımızı Avrupa, Türkiye ve Orta Asya olarak genişleterek bölgenin en büyük yatırım ve hızlandırma platformunu kurmayı hedefliyoruz.”  dedi.

WePlay Ventures’ı daha detaylı incelemek ve hakkında bilgi edinmek için https://www.weplayventures.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

2022 infografiğini aşağıda bulabilirsiniz;

 

WePlay Ventures

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.