WePlay Ventures İlk Yılında 10 Oyun Girişimine Yatırım Yaptı!

2020 yılının 3. çeyreğinde faaliyetlerine başlayan Türkiye’nin ilk oyun sektörü odaklı yatırım şirketi WePlay Ventures, geçtiğimiz yılın bir özetini paylaştı.

Oyun ve Startup sektörlerinde tecrübeli ekibi ile oyun girişimlerini desteklemeyi ve büyütmeyi odağına alan WePlay Ventures, ilk yılında Mobil, PC ve Konsol platformları için oyunlar geliştiren 10 stüdyoya yatırım gerçekleştirdi. WePlay Ventures bu alandaki yatırımlarına hız kesmeden devam etmeyi planlıyor.

 

WePlay ventures

Yatırımların %60’ı mobil, %40’ı PC ve Konsol platformlarına oyun geliştiriyor.

Türkiye Oyun Sektörü, özellikle son 3 yıl içerisinde göstermiş olduğu büyük başarılar ile küresel oyun pazarının önemli oyuncuları arasına adını yazdırdı. 2020 yılı itibari ile 1 Milyar doları aşmayı başaran Türkiye Oyun Pazarı, birçok yeni oyun girişiminin kurulmasına ve mevcut oyun girişimlerinin önemli yatırımlar alarak hızla büyümesine olanak sağladı.

Bu konuya paralel olarak 1 yıl içerisinde 1250’den fazla oyun girişimini inceleyerek 400’den fazla görüşme yapan yatırım şirketi, bu girişimler arasından 10 oyun stüdyosuna yatırım yaptı. Sırasıyla Gnarly Game Studio, Madcraft Studios, Funmoth Games, Hoody Studios, Forge Games, Gorilla Softworks, Gyroscoping Games, UDO Games, Hero Concept ve Apphic Games’e yatırım yapan WePlay Ventures, portföylerini mobil, PC ve konsol platformlarında dengeli bir şekilde dağıtmayı hedeflediklerini ve şu ana kadar yapmış olduğu yatırımların %60’ının Mobil %40’ının ise PC ve Konsol platformlarına oyun geliştiren stüdyolardan oluştuğunu açıkladı.

 

WePlay ventures

 

WePlay Ventures’ın yatırımcısı olduğu oyun girişimleri 1 yıl içerisinde 4 kat büyüdü!

Yatırımlarını Akıllı Sermaye Modeli ile gerçekleştiren WePlay Ventures, yatırımcısı olduğu girişimlere finansal desteğin yanı sıra stratejik olarak da birçok destek sunuyor. Kendilerini bir takım arkadaşı gibi konumlandırarak oyun stüdyolarına erken aşamadan itibaren strateji, finans ve iş geliştirme gibi konularda destek olarak çok daha hızlı büyümelerini ve küresel oyun pazarının önemli oyuncularından biri haline gelmelerini hedefliyor.

Bu doğrultuda WePlay Ventures’in yatırım gerçekleştirdiği oyun stüdyoları, 1 yıl içerisinde 4 kat büyüyerek toplam değerlemelerini 64 Milyon dolara çıkarmayı başardı. Bünyesinde 160’tan fazla ekip arkadaşı bulunduran oyun stüdyoları, yine bu süre zarfı içerisinde 10 tanesi PC ve Konsol olmak üzere toplamda 180’den fazla oyun geliştirdi.

 

WePlay ventures

WePlay Ventures ve yatırım yapılan oyun stüdyoları hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz. 

*Bültenden hazırlanmıştır.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

 

Diğer yazılarımız için:

Kütüphanenizi Yanınızda Taşıyabileceğiniz 4 Uygulama

Whatsapp’a 225 Milyon Euroluk Ceza

Türk Oyun Sektöründe Son 8 Ayda Neler Yaşandı?

 

 

 

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.