Wefox 3 Milyar Dolar Değerlemeyle 650 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

Alman sigorta şirketi Wefox, C serisi finansman turunda 650 milyon dolar yatırım aldı. Dijital sigorta hizmetleri sunan girişiminin, bu yatırımla birlikte değerlemesi 3 milyar dolara ulaştı. Berlin merkezli şirket, bu yatırımını Avrupa’da bulunan pazarını genişletmek için kullanmayı planlıyor.

Müşterilerine dijital sigorta hizmetleri sunan Wefox, 650 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı. Alman girişimin, bu yatırım sonrasında değerlemesi 3 milyar doları aştı. Target Global’in liderliğini üstlendiği tura, mevcut yatırımcılardan OMERS Ventures, GR Capital, Seedcamp, Horizon Ventures, Merian, Speedinvest, Salesforce Ventures, G Squared, Mountain Partners, Eurazeo, Mubadala Capital ve CE Innovation Capital  katıldı. Ayrıca Ace & Co, LGT, FinTLV tura katılan yeni yatırımcılar arasında bulunuyor.

Berlin merkezli dijital sigorta şirketi Wefox, 2019 yılından itibaren yaklaşık olarak 3 kat değer kazandı. 2019 yılının son aylarına baktığımızda ise değerlemesi, 1.65 milyar dolar civarlarında bulunuyordu. Günümüze döndüğümüzdeyse, yeni yatırımdan sonra şirketin güncel değerlemesi 3 milyar dolara ulaştı.

Bazı Orta Avrupa ülkelerinde (Almaya, İsviçre, Polonya) hizmet veren girişim, yeni aldığı yatırımla Avrupa’da bulunduğu pazarı genişletmeyi hedefliyor.

Wefox Hizmetleri

Berlin merkezli kurulan girişim, insurtech olarak hizmet vermektedir. ( Insurtech: Teknolojinin sağladığı imkanlarla kolay ve hızlı bir şekilde sigortacılık hizmetleri sunan şirketlerdir.) Peki, bu sektörde Wefox, müşterilerine neler sunmakta?

Alman girişimin sunduğu en büyük hizmetlerden biri, evinizden çıkmanıza gerek kalmadan mobil cihazınız üzerinden, tüm evraklarınızı tek bir yerden ve kolay bir şekilde görebileceksiniz. İkinci olarak kağıt işlerine gerek duymadan hizmetlerinizi, bir dijital platform üzerinden almanızı sağlar. Ayrıca, dilerseniz şirket tarafından sunulan kişileştirilmiş hizmetleri de satın alabilirsiniz.

Kısaca Wefox

Berlin merkezli insurtech Wefox, dijital sigorta hizmetleri sağlayan bir girişim olarak 2015 yılında kurulmuştur. Girişimin kurucusu Julian Teicke, aynı zamanda CEO olarak görev almaktadır.

Şirket, şu an da İsviçre, Polonya ve Almanya olmak üzere 3 Orta Avrupa ülkesinde hizmet vermektedir.

Şirket hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Diğer haberlerimiz için:

Justin Sun Elon Musk’a Destek Çıktı

Xiaomi’nin 8 Dakikada Şarj Olabilen Telefonları

MONSTER GAMİNG LAB 3. DÖNEM BAŞVURULARI BAŞLA

Kripto Para Yatırımcılarının İşine Yarayacak 5 İnternet Sitesi

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.