Volkswagen’in 1 Nisan Şakası

Volkswagen şirketi kimsenin beklemediği bir anda 1 Nisan Dünya Şaka Günü için gizlice hazırlıklar yapmış anlaşılan. 🙃 Erkenden sürprizini yapan şirketin herkesi büyük şakasıyla şaşkına uğrattıktan sonra her şeyin 1 Nisan Şakası olduğu açıklamasından sonra herkesi çok daha fazla şaşırtmış.

Volkswagen 1 Nisan Dünya Şaka Günü İçin İsmini ve Logosunu Değiştirdi!

Şirket sosyal medya hesapları üzerinden isminin ve logosunun değişeceğini duyurdu. Bu özel şaka günü için hazırlıklı olan şirket yalan bir tanıtım reklamı ve logosunu bile hazırlamış.

Adını “Voltswagen” diye değiştirirken yanında logosunu da değiştiren şirket bu kararını duyurduğu an tüm dünyada çok büyük bir ses getirdi.

sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ise “We know, 66 is an unusual age to change your name, but we’ve always been young at heart. Introducing Voltswagen. Similar to Volkswagen, but with a renewed focus on electric driving. Starting with our all-new, all-electric SUV the ID.4 – available today.” cümlelerinden oluşan bir tweet.

Bu tweetin Türkçe anlamı ise “66’nın adınızı değiştirmek için alışılmadık bir yaş olduğunu biliyoruz, ancak kalbimizde her zaman gençiz. Voltswagen ile tanışın. Volkswagen’e benzer, ancak yenilenmiş bir elektrikli sürüş odağıyla. Tamamen elektrikli SUV’umuz ID.4 ile başlayarak – bugün piyasada.” bu cümlelerden oluşuyor.

 

Volkswagen şirketi bu şakayı o kadar iyi ve profosyenel bir şekilde yaptı ki tüm dünya ve basın buna inanıp ciddiye aldı. Bu haber tüm dünyayı sarsarken başta BBC olmak üzere tüm büyük haber ajansları şirketin bu haberini şaşkınlık içinde yayımladı.

Şirket herkesin inandığını ve olayın git gide büyüdüğünü gördükten sonra küçük bir 1 Nisan şakası olduğunu açıklayan bir tweet daha attı. Bu tweette ise “What began as an April Fool’s effort got the whole world buzzing. Turns out people are as passionate about our heritage as they are about our electric future. So whether it’s Voltswagen or Volkswagen, people talking about electric driving and our ID.4 can only be a good thing.” açıklamalarında bulundu.

Yani Türkçe anlamı “Bir Nisan Şakası’nın çabası olarak başlayan şey tüm dünyayı vızıldattı. İnsanların, mirasımız konusunda elektrikli geleceğimiz kadar tutkulu olduğu ortaya çıktı. Yani Voltswagen veya Volkswagen olsun, insanlar elektrikli sürüşten ve ID.4’ümüzden bahseden sadece iyi bir şey olabilir.” cümlelerden oluşuyor.

Şirket büyük bir şaka yapmış olmasına rağmen insanların elektrikli sürüş ve ID.4 hakkında güzel düşüncelerinin olduğunu ve bunlarla ilgili iyi şeyler olabileceğini öğrenmiş oldu…

Volkswagen’in twitter hesabına dilerseniz buradan olaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarım

James Jebbia, 1994’te Supreme Markasını Kuran Adam

Güney Işıkları Da Var Mı?

Ingvar Kamprad, 17 Yaşında IKEA’yı Kuran Adam

Caizcoin Nedir? Caizcoin Gerçekten Caiz Midir?

Toplam 45 Bin₺ Ödüllü ESA Esports Otomobol Kupası Başlıyor!

Bindirbeni Nedir?

Girişim Haber 

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.