//

Visa Bitcoin Kazandırıyor

Dijital paraların öneminin gittikçe arttığı bu zamanlarda, Visa çok önemli bir ortaklık açıkladı. BlockFi ve Visa işbirliği ile Bitcoin Rewards Visa kredi kartı çıkıyor.

Visa yeni çıkaracağı kredi kartına göre kullanıcılara birtakım ödüller sunulacak. Böylece Visa, attığı bu adım sayesinde dijital paraya geçişi teşvik etmiş ve bu süreci hızlandırmış olacak. Ayrıca, dijital para kullanımı sayesinde kullanıcılar ilk defa geri ödül almış olacak.

 

Harcamalarınızdan Kazanabilirsiniz

Bitcon Rewards Visa kartınız, harcamalarınızdan çok büyük oranda kazanmanızı sağlayacak. Öncelikle ilk üç ay içerisinde 3000 dolar ve üstü harcamalarda, kullanıcılara 250 dolar geri verilecek. 3000 doları aştığınız durumlarda ise ekstradan yaptığınız her bir harcama için %1.5 oranında geri ödeme planlanıyor. Bu geri ödeminin de bitcoin para birimi ve dijital varlıklar üzerinden olacağını belirtmemizde fayda var. Yani Visa, size bitcoin kazandıracak.

Kredi kartının özelliklerinden biraz bahsedecek olursak yıllık ücretinin 200 dolar civarı olacağı düşünülüyor. Ayrıca, kredi kartı limiti müşteriye göre değişecek olsa da,  5000 dolardan başlayıp 25000 dolara kadar çeşitlilik göstereceği tahmin ediliyor. Ayrıca, kredi kartının piyasaya çıkışı 2021 yılında gerçekleşecek.

Neden Dijital Varlıklar?

Çok yaygın olarak kullanılmaya başlanan dijital para birimleri, karşıtları olsa da, gün geçtikçe daha yaygın olarak kullanılmaya devam ediyor. Aslında bildiğimiz fiziksel para ile aynı özelliklere sahip ve aynı amaçlarla kullanılıyor. Hatta fiziksel paraya kıyasla Bitcoin gibi dijital varlıkların birçok artısı olduğunu da belirtmemiz lazım.

İlk olarak daha ucuzlar. Özellikle Bitcoin’ de ücretsiz işlemler gerçekleştirebilir ya da normalde daha fazla ücret ödeyeceğiniz bir işleme, daha uygun bir ücret ödeyerek gerçekleştirebilirsiniz. Dahası sanal para birimleri çok büyük oranda güvenilirdir ve gizliliğinizi kendiniz yönetebilirsiniz. En önemli artıklarından biri de dijitalleşmeye ayak uydurmuş ve bu konuda ileride daha da evrimleşebilir olmaları. Özellikle dijital platformlarda her şey daha hızlı gerçekleşir, uluslararası- yurtiçi para transferleri gibi.

BlockFi Hakkında

Flori Marquez ve Zac Prince tarafından kurulan şirket, finansal kredi hizmetleri sağlayan ve kripto destekli kredi veren bir şirkettir. 2017 yılında kurulan şirketin, CEO’su olarak kurucularından Zac Prince yer alıyor. Şirketin en son aldığı yatırımlara bakacak olursak, Morgan Creek Digital tarafından yönetilen seri C turunda  50 milyon dolarlık yatırım toplamıştı. Blockfi hakkında daha detaylı bilgi almak için resmi sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

 

STEVE JOBS’IN EVİNİN GARAJINDA BAŞLAYAN BAŞARI ÖYKÜSÜ

11 BAŞARILI GİRİŞİM ÖRNEĞİ

UNACADEMY BÜYÜYOR

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.