VİDEO KONFERANS YAPABİLECEĞİNİZ 7 UYGULAMA

Video konferans uygulamaları, hepimizin evde olduğu bu dönemde birbirimizle etkileşim içinde olmak ve sosyalleşmek için ihtiyaç duyduğumuz platformlardır. Hatta sadece sosyalleşmek için değil, iş toplantılarımız ve sunumlarımız içinde video konferans ve görüntülü konuşma platformlarına ihtiyaç duyuyoruz. Peki, hangi uygulamaları ya da platformları kullanabiliriz? Biz de bu sorunun cevabını sizler için araştırdık ve ücretli veya ücretsiz kullanabileceğiniz platformları bu yazımızda bir araya getirdik.

Video Konferans Yapmak İçin Kullanabileceğiniz Uygulamalar

1-ZOOM

Zoom, ücretsiz bir şekilde de rahatlıkla kullanabileceğiniz popüler uygulamalardan biridir. Özellikle sunum yapmak için ya da kısa zamanlı görüşmeleriniz için Zoom platformunu kullanabilirsiniz. Kullanım açısından ise en kolay kullanılabilen uygulamalardan biridir. Ücretsiz sürümünde, bir görüşme 40 dakikalık süreyle sınırlandırılmıştır. Eğer uzun toplantılar yapmayı planlıyorsunuz, ücretli sürümünü kullanmanızı öneririm. Görüşmeniz sırasında kayıt alabilir, ekran paylaşımı yapabilirsiniz. Ücretsiz sürümü 100 katılımcı ile sınırlandırılmıştır. Kurumsal olarak kullanmayı düşünüyor ve kalabalık bir ekibe sahipseniz tabi ki ücretli sürümü sizin için daha faydalı olabilecektir.

2-GOOGLE MEET:

Google Meet, Zoom ile rakip gösterilebilecek video konferans platformudur. Ancak, Google Meet kullanabilmek için bir Google hesabı sahibi olmanız gerekiyor. Google Meet ücretsiz hesabı size 100 katılımcıya kadar video konferans imkanı sağlar. Ancak, dezavantajı bu görüşmeler 60 dakika ile sınırlandırılmıştır. Görüntülü konuşma yapmak için birçok özelliğe sahip olsa da, süreyi arttırmak veya daha fazla katılımcıyla görüşme yapmak istiyorsanız ücretli sürümlerine göz atabilirsiniz. (NOT: Google, normal şartlarda oturumları 60 dakika ile sınırlı tutmuştu. Ancak,  31 Mart 2021 tarihine kadar kullanıcılar, zaman sınırı olmadan kullanma imkanına sahipler.)

3- CISCO WEBEX MEETINGS

Özellikle şirket toplantıları sırasında çok kullanılan bir uygulama olan Cisco, kendine özel bir kitle oluşturmayı başardı. En büyük artılarından biri Cisco üzerinden yapılan bir video konferansa katılmak için kayıt olabilir ya da adınızı ve e-posta adresinizi girerek misafir olarak katılabilirsiniz. Zoom ve Google Meet’de olduğu gibi katılımcılar sohbet sekmesinden yazabilir. Ayrıca, görüşmenin kaydı alınabilir ve ekran paylaşımı yapabilirsiniz. Ücretsiz süremi 100 katılımcı ile sınırlandırılmıştır. Sunum yapmak, toplantı yapmak veya arkadaşlarınızla sohbet etmek için Cisco kullanılması kolay uygulamalardan biridir.

4- SKYPE

Aslında en eski platformlardan biri olan Skype, halen popülerliğini koruyor. İş görüşmesi yaparken, toplantı yaparken veya özel konuşmalarınızda rahatlıkla kullanabileceğiniz bir platformdur. Ancak, ilk defa Skype kullanacaksınız size biraz karmaşık görünebilir. Hem İos, hem de Android gibi platformları destekleyebiliyor. Ancak, en büyük dezavantajı katılımcı sayısı 50 ile sınırlandırılmıştır. Bu yüzden, gündelik görüşmeleriniz ya da az katılımcılı ekip toplantınız için uygun olabilir.

5-BİP

Türkiye’nin yerli uygulaması olan BİP, Türk Mühendisler tarafından geliştirilmiş bir mesajlaşma ve görüntülü konuşma uygulamasıdır. Turkcell tarafından geliştirilen uygulama, aynı anda 10 katılımcıya kadar izin veriyor. Ayrıca uygulama, anlık mesajlaşma ve anlık çeviri özelliklerine de sahiptir. BİP hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak ve “BİP UYGULAMASI NEDİR?” yazısına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.

6-Gotomeeting

Gotomeeting kaliteli video konferans görüşmelerini yapabileceğiniz bir platformdur. Gotomeeting size üç farklı opsiyon sunar: Starter, Pro ve Plus. Starter 25 katılımcıya, Pro 50 katılımcıya ve Plus versiyonu 200 katılımcıya kadar izin verir. Kaliteli bir uygulama olsa da, kullanmaya başlamadan fiyatlarını incelemenizi tavsiye ederim.

7-FaceTime

FaceTime, iOS kullanıcıları tarafından tercih edilen video konferans uygulamasıdır. iPhone ve iPad gibi gibi cihazlardan erişim sağlayabilirsiniz. Ancak, katılımcı sayısı en fazla 32 ile sınırlandırılmıştır. Gündelik aramalarınızda ve sohbetlerinizde rahatlıkla kullanılabilirsiniz.

İlginizi çekebilecek diğer yazılarımız;

Instagram Reels Nedir?

Getir, Londra’da Hizmet Vermeye Başladı!

Bip Uygulaması Nedir?

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.