//

Vianova, 6 Milyon Euro Yatırım Aldı!

Vianova

Vianova, 6 milyon Euro yatırım aldı!

Vianova ne yapıyor?

Vianova

2019 yılında Thibault Castagne, Thibaud Febvre ve Frédéric Robinet tarafından kurulan Vianova , kamu yetkililerine ve özel kuruluşlara en karmaşık mobilite zorluklarını çözmek için araçlar ve veriler sağlamayı amaçlıyor.

Fransız şirketi, paydaşlara en gelişmiş coğrafi zekayı sağlamak için IoT’den ve her gün 1 milyondan fazla bağlantılı araçtan alınan verilerden yararlanmak için bulut tabanlı mobilite analitiği yazılımı kullanıyor.

Sonuç olarak, filo yöneticileri, politika yapıcılar, şehir planlamacıları, veri bilimcileri, sigortacılar ve daha fazlası, bu verileri özelleştirilebilir panolar aracılığıyla kullanabilir.

Vianova, Brüksel’deki biniciler için 120 yeni coğrafi çitle çevrili yavaş hızlı, hareket etmeyen ve teşvikli park merkezi oluşturduğunu söylüyor. Sonuç olarak, altyapı kaldırım karmaşasını ve sokak devriyelerini yüzde 30 oranında azalttı.

Vianova, mobilite operatörlerinin içgörülerini filolarını doğru zamanda doğru alanlarda konumlandırmak, talebi yakalamak ve kullanımı artırmak için kullandığını belirtiyor. Ayrıca platform, filo kullanımının daha iyi anlaşılmasına yardımcı olarak mobilite operatörlerinin filo yeniden dengeleme ve pil değişimlerini önceden tahmin etmelerini sağlıyor.

Yatırım detayları

Vianova

İş birlikçi bir mobilite veri platformu olan Paris merkezli Vianova, Perşembe günü Baloise liderliğindeki bir A Serisi fonlama turunda 6 milyon euro yatırım aldığını duyurdu. Turdaki diğer yatırımcılar arasında XAnge tarafından işletilen La Poste Ventures, RATP Capital Innovation, Ponooc ve Contrarian Ventures yer aldı.

Vianova, fonları ekibini büyütmek, küresel genişlemeyi hızlandırmak ve mobilite veri platformunu daha da geliştirmek için kullanacağını sçyledi. Vianova’nın kurucu ortağı ve CEO’su Thibault Castagne şu açıklamaları yaptı;

“Vianova’yı, kamu yetkilileri (şehirler) ve özel ulaşım sağlayıcıları (araç çağırma, paylaşımlı mobilite şirketleri) arasındaki veri açığını kapatmak gibi basit bir fikirle başlattık” diyor. günden beri daha fazla kullanım senaryosuna ve müşteri segmentine hizmet ettikçe büyüdük.”

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.