UP-SCHOOL İLE TEKNOLOJİDE KADININ ROLÜ ARTIYOR

Bir YGA projesi olan Up-School, teknolojide rol model olacak kadınları yetiştirmeyi hedefleyen ve kar amacı gütmeyen bir girişimdir. Up-School’un amacı kadın istihdamının en düşük olduğu alanlardan biri olan teknolojide kadın rolünü arttırmaktır. Bu istihdam ile teknoloji sektöründeki erkek yoğunluğunu azaltarak,geleceğin çocuklarına, kadınların neler başarabileceğini bir kez daha anlatmak üzere yola çıktılar.

Peki,Up-School’u benzer girişimlerden ayıran farkları neler olabilir? Belki de en ilginizi çekebilecek olan ücretsiz olması ve Covid-19 döneminden önce dahi %100 online eğitim üzerinden çalışmalarını gerçekleştiriyorlardı. Bu yüzden yeni döneme alışmak, Up-School için zor olmadı. En önemli özelliği ise, üniversitelerde verilen eğitimlerin iş hayatına hazırlık bakımından yeterli olmadığı için proje bazlı çalışmalar ve birebir mentorlar eşliğinde öğrencilerin teknik becerilerini geliştirerek iş hayatına hazırlıyorlar.

Up-School’un aktif olarak eğitim verdiği 4 program bulunuyor. Bunlar; Android Development Programı, Data Analysis Programı, Data Science Programı ve son olarak Robotic Process Automation (RPA) Programı. Programların amacından kısaca bahsetmemiz gerek. Çünkü ilginizi çekebilecek herhangi bir programda şansınızı denemeniz çok değerli.

Up-School Android Development Programı 

Programının amacı, android işletime sahip cihazlar için tasarlanan uygulamaların geliştirildiği alandır. Bu program ile Up-School’un destekçileri olan uluslararası şirketlerin Android Development alanında stajlar görebilir, ardından tam zamanlı işe başlayabilirsiniz. Peki kimler başvurabilir. Tercihen Matematik, İstatistik, Mühendislik bölümlerinde son sınıf öğrencisi ve mezun kadınlar başvurabilir. Ama tercihen kelimesine çok dikkat edin, çünkü sosyal bilimlerde okumanız şansınız olmadığı anlamına gelmez. Ve başvuranların herhangi bir kodlama dilinde orta seviye olması gerekmektedir. Başvuru tarihleri için web-siteyi ve sosyal medya hesaplarını takip etmeyi unutmayın.

Up-School Data Analysis Programı

Programının amacı ise, veri analizi ile ham verinin toplanması, ayıklanması ve işlenmesi sonucunda önemli bilgileri bularak, sonuçlara ulaşan ve karar alma sürecinin destekleyen modelleme süreci olarak düşünebiliriz. Veri görselleştirme ve hikayeleştirme ile karşı tarafa en anlaşılır şekilde sunmayı amaçlarlar. Veri görselleştirme ve veri hikayeciliği, şirketlerin bu dönemde en önem verdiği alandır. Ve bu programın ana sponsoru Ford Otosan’dır. Bu program sonucunda Ford Otosan’da işe başlayabileceksiniz. Başvuru tarihleri için web-siteyi ve sosyal medya hesaplarını takip etmeyi unutmayın.

Up-School Data Science Programı

Programının amacı, karmaşık verilerden özgün ve anlamlı örüntüleri tespit eden bir multidisipliner teknoloji alanıdır. Verilerin, 21. yüzyıldaki önemini göz ardı edemeyiz. Bununla birlikte veri bilimi günümüzde en etkili meslek grupları haline gelmiştir ve iş imkanı her geçen gün genişlemektedir. 22-35 yaş arası, tercihen Matematik, İstatistik ve Mühendislik bölümlerinden 2021’de mezun olabilecek ve mezun kadınlar başvurabilir. Başvuru tarihleri için web-siteyive sosyal medya hesaplarını takip etmeyi unutmayın.

Up-School Robotic Process Automation (RPA) Programı

Ve son programımız olan Robotic Process Automation (RPA) Programı. Robotik Süreç Otomasyonu, yapay zekanın bir alanı olan makine öğrenme teknolojisini baz alarak yazılım süreçlerini öğrenmek ve hatasız şekilde hayata geçirmeyi sağlayan teknolojidir. Bu programın işbirlikçisi ise dünyanın lider yazılım şirketi olan UiPath’tır. Bu programdaki yaş aralığı ise 22-30 yaş arasındaki kadınları kapsamaktadır. Maalesef bu dönem için başvurular kapandı ancak bu 2021 senesi içinde bir RPA program yapmayı daha amaçlıyorlar. Bu sene içindeki ikinci programı kaçırmamak için web-siteyi ve sosyal medya hesaplarını takip etmeyi unutmayın.

 

Programları destekleyen ve Up-School mezunlarının kariyerlerine başladığı şirketlerden bahsetmemiz gerekiyor. Belki bu şirketlerde çalışma hayali olanlar için, başvurmak daha önemli hale gelebilir. Mezunlar, Ford Otosan, Türkiye İş Bankası, Siemens, CCI, Trendyol, Anadolu Sigorta, Lınktera, Arvato, Kardem, Renova ve MasterTech şirketlerinde kariyerlerine ilk adımı attılar. Mezunlar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz ise buradan ulaşabilirsiniz. Unutmayın ki hiçbir şey için geç değil. Yeter ki kendinize güvenin ve kadınların her alanda başarılı olabileceğini bir kez daha gösterelim.

Web-Site: https://www.upschool.io/

YGA Hakkında daha fazla bilgi almak için ise buradan tıklayabilirsiniz. YGA’nın diğer çalışmalarına mutlaka göz gezdirmelisiniz.

Up-School Sosyal Medya Hesapları

Instagram: https://www.instagram.com/upschool.io/

Twitter: https://twitter.com/upschoolio

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/up-school

Facebook: https://www.facebook.com/upschoolio/

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.