//

UNACADEMY BÜYÜYOR!

Çevrimiçi öğrenme platformu (edtech) olan Unacademy, yeni fonlar almaya devam ediyor. Hindistan’da kurulan şirket, son olarak yatırımcıları arasına Dragoneer Investment Group ve Tiger Global Management’ı ekledi. Finansman turunda henüz rakamlar belli olmasa da, 75 milyon dolar ve 100 milyon dolar arasında olduğu söyleniyor. Yeni gelen fonlar ile birlikte şirketin değerlemesi 2 milyar dolar oldu.

Bangalore merkezli kurulan şirket, eğitim teknoloji alanında hizmet vermektedir. 47.000’i aşmış eğitimciye sahip olan şirket, birçok sınav için hizmet vermektedir. Öğrenciler önce eğitimcilerin canlı derslerini izleyebilir, daha sonra oturumlara katılarak bilgilerini pekiştirebilir. Platformda her ay 150.000’den fazla canlı ders hizmete sunuluyor.

Facebook Tarafından Desteklenmişti

Unacademy, seri E finansman turunda Facebook tarafından desteklenmişti. Sequoia India, Blume Ventures ve NVP’nin katılım gösterdiği E serisi finansman turunda, 110 milyon dolar toplanmıştı. Toplam değerlemesi ise 1.45 milyar dolar civarıydı. Ayrıca, Facebook gibi güçlü bir ismi de yeni yatırımcıları arasına eklemeyi başarmışlardı.

Unacademy Avantajları

Özellikle koronavirüs ortaya çıktıktan sonra, insanların online eğitime bakış açısı tamamen değişti. Artık online eğitim programları çok daha fazla rağbet görüyor. Peki, online bir eğitim platformu olarak Unacademy sizlere ne sunabilir?

-Çeşitli derslerde ve konularda uzman kişiler

-Eğitmenlerle etkileşim içerisinde olma imkanı

-Her ay canlı ders

-İstediğiniz derste pratik yapma imkanı ve

-Nerede olursanız olun ya da istediğiniz bir zaman diliminde platforma bağlanabilirsiniz.

Kısaca Unacademy

Hindistan’da bulunan en büyük online öğrenme sitelerinden biri olan Unacademy, Gaurav Munjal, Hemesh Singh ve Roman Saini tarafından kurulmuştur. Dört buçuk yıl önce hayata geçen edtech, kısa sürede büyümeyi başarmış ve ilgileri üstüne toplamıştır. CEO koltuğunda, şirketin kurucu ortaklarından olan Gaurav Munjal yer alıyor. Eğitim sorumlusu olarak ise, bir diğer kurucu olan Roman Saini yer alıyor. Üçüncü kurucu olan Hemesh Singh, CTO olarak görev alıyor. Unacademy hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz  Unacademy’nin resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kısaca Tiger Global Management

Chase Coleman tarafından kurulan Tiger Global Management, hem kamu hem de özel sektörde birçok şirketi desteklemiş bir yatırım şirketidir. 2001 yılında kurulmuş şirket teknoloji, internet, finans, eğitim ve birçok alanda kurulmuş diğer şirketlere yatırım yapmıştır.

 

TÜRKİYE’DEKİ TEKNOKENTLER-2020

200.000 TL HİBE DESTEKLİ BİGG3 BAŞVURULARI BAŞLADI

GİRİŞİMCİLER İÇİN 9 SAĞLIKLI ALIŞKANLIK

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.