/

UiPath 750 Milyon Dolar Yatırım Topladı

Robotik Süreç Otomasyonu alanında adından söz ettiren UiPath, 750 milyon dolar alarak F serisini kapattı.

Mevcut yatırımcıları Alkeon Capital ve Coatue tarafından yönetilen tura, Altimeter Capital, IVP, Tiger Global, Dragoneer ve Sequoia katılan isimler arasında yer aldı.

F serisi finansman turunda 750 milyon dolar toplayan UiPath, bu yatırım ile birlikte toplam 2 milyar dolar toplamış oldu.

Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi dönemi ile birlikte şirketler, çalışanlarına daha fazla uzaktan çalışma imkanı sunuyor. Bu durumda, şirketlerin bazı çözüm yollarına ihtiyacı olacak ve şirketleri daha fazla otomatikleştirilmiş olarak görebileceğiz. İşte tüm bu sebeplerin UiPath’i daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir şirket yaptı diyebiliriz.

2005 yılında kurulan UiPath, Robotik Süreç Otomasyonu alanında oldukça göze çarpan şirketler arasında bulunuyor. Romanya’da kurulan şirket, zamanla küreselleşti ve şu an merkezi New York’da bulunuyor.

Sayılarla UiPath

UiPath’in bir önceki E serisi yatırım turunu incelersek, 2020 yılının Temmuz ayında 225 milyon dolar yatırım topladığını görüyoruz. Alığı bu yatırım ile birlikte 10,2 milyar dolar değerlemeye ulaşmayı başarmıştı.

CNBC’nin Aralık ayında bildirdiğine göre UiPath 360 milyon dolar civarı yıllık gelire sahip. Ayrıca, UiPath 6300’den fazla müşteriye sahiptir. Rakamları kıyaslamamız gerekirse 2017 yılında 700 müşteriye sahip olan şirketin küreselleştiğini ve kısa zamanda çok fazla müşteriye ulaştığını söyleyebiliriz. Ek olarak, müşterileri arasında Amazon gibi dev isimler olduğunu da belirtmemiz lazım.

UiPath, büyümesi ve küreselleşmesi çalışan sayısını da yansımıştı. 25 ülkede bulanan UiPath, çalışan sayısını kısa bir sürede 16 kat arttırmıştı. İlginç olan ise 2005 yılında sadece 10 kişilik ekibe sahip bir girişim olan UiPath, şu an yaklaşık olarak 2500 kişilik bir kadroya sahipler.

UiPath’in yönetim kadrosuna baktığımızda ise kurucu ortaklarından Daniel Dines, Ceo koltuğunda bulunuyor. Bir diğer kurucu ortak olan Marius Tirca ise CTO olarak görev almaktadır.

UiPath hakkında halka arz edileceği gibi iddialar da olduğunu belirtmemiz lazım. Bu konu önümüzdeki günlerde netleşebilir.

UiPath hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Diğer yazılarımız için;

İlham Alınması Gereken 10 Başarılı  Türk Kadın Girişimci

Video Konferans Yapabileceğiniz 7 Uygulama

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.