/

66 Ülkede Faaliyet Gösteren Uber’e Türkiye’deki Erişim Engeli Kaldırıldı

Uber’in Türkiye’deki erişim engeliyle ilgili davada yeni bir gelişme yaşandı. İstinaf mahkemesi, Uber’e getirilen erişim engelini haksız bularak, kararı iptal etti. Uber sözcüsü tarafından da doğrulanan gelişmeye göre Uber, Türkiye’de hizmet vermeye devam edebilecek.

Türkiye’de 2019 yılında en çok konuşulan konulardan  bir tanesi Uber oldu. Türkiye’deki sarı taksilere rakip olan ve dünyanın pek çok yerinde hizmet veren şirket, vatandaşların memnuniyetine rağmen erişim engeliyle karşılaşmıştı. Ancak, bu konuda yeni bir gelişme yaşandı. İstinaf mahkemesi, Uber’e getirilen erişim engelini kaldırmaya karar verdi. Bu da Uber’in Türkiye’de hizmet vermeye devam edeceği anlamına geliyor.

Uber’in karşısında en çok sarı taksiler duruyordu. Lüks araçlarla taşımacılık hizmeti veren Uber, vatandaşlara konforlu bir ulaşım imkanı sağlıyordu. Bu hizmetin faydalarını gören bazı vatandaşlar da sarı taksilerdense  Uber’i tercih ediyordu. Hal böyle olunca harekete geçen taksiciler derneği, şirkete dava açmıştı. Sancılı geçen dava sürecinde de Uber’e erişim engeli getirilmişti. Bu erişim engeli ise şimdilik kaldırılmış durumda.

“Türkiye’ye bağlıyız”

 

Erişim engelinin kaldırılmasına ilişkin açıklamalarda bulunan bir Uber sözcüsü, Türkiye’ye bağlılıklarını sürdürdüklerini ve Türkiye’ye güvendiklerini söyledi. İstinaf mahkemesinin kararını büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını belirten sözcü, Türkiye’de hizmet verilebilecek olmasının mahkeme tarafından da teyit edilmesinin mutluluk verici olduğunu ifade etti. Uber sözcüsüne göre Uber, başta İstanbul olmak üzere bir an önce hizmet vermeye başlayacak.

 

Özellikle İstanbul, Uber için kritik bir önem arz ediyor. 2014 yılından beri metropol kentte hizmet veren Uber, erişim engeline kadar 4,5 milyondan fazla vatandaşa hizmet vermişti. Bu bağlamda 14 bin 500 şoför, Uber ile anlaşma yaparak çalışmaya başlamıştı. Hatta erişim engelinden sonra kredi çekip VIP araç alan bazı Uber şoförleri, karara isyan etmişlerdi. Artık bu dönem, bir üst mahkemeye gidilmediği takdirde geride kalmış gibi görünüyor.

Uber, bugün 66 ülkede, 700’den fazla şehirde günde 19 milyon yolculuk yapılmasına imkan sağlıyor. Uber, 2010 yılında hayata geçirildiği günden bu yana 15 milyardan fazla yolculuk yapıldığını belirtiyor.

Yatırım alan TransferChain’in haberini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

2020 yılında YouTube’da en çok izlenenlerin listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.