/

Uber, Daha Güvenli Bir Yolculuk Deneyimi İçin Dikkat Çeken Bir Güncelleme Yayınladı

Uber, Daha Güvenli Bir Yolculuk Deneyimi İçin Dikkat Çeken Bir Güncelleme Yayınladı

Yeni Güvenlik Kontrolü paneli ile birlikte yolcuların uygulama içi güvenlik özelliklerini kullanmaları teşvik edilecek. Yolcular, bu yeni Güvenlik Kontrolü panelinde: Güvenilir Kişiler, RideCheck ve PIN Kodu Doğrulaması özelliklerini etkinleştirebilecekler.

Uber, yeni Güvenlik Kontrolü panelinin kullanıma açılmasıyla birlikte, daha güvenli bir yolculuk deneyimi için gerçekleştirdiği en son güncellemelerini duyurdu.

Sektörün öncü hamlelerinden biri sayılabilecek Güvenlik Kontrolü paneli, yolcuların Uber uygulamasında bulunan Güvenilir Kişiler, RideCheck ve PIN Kodu Doğrulaması özelliklerini kullanmalarını ve güvenlik profillerini eklemelerini sağlıyor. Tüm bu özelliklerin amacı daha güvenli bir yolculuk deneyimi sağlamak:

  • Güvenilir Kişiler: Yolcular uygulama içerisinden Güvenilir Kişiler sekmesini seçebilir ve yolculuklarını anlık olarak güvendiği kişilerle paylaşabilir. Böylece yolcunun güvendiği yakın çevresi yolculuğu anlıkk takip ederek sürücünün varış noktasına güvenli bir şekilde yolcuyu ulaştırdığından emin olabilir.
  • RideCheck: Uzun bir mola veya olası bir kaza anı gibi olağan dışı durumları algılamak için GPS teknolojisini kullanan özellik ile, hem sürücü hem de yolcu ile uygulama üzerinden iletişime geçilerek kontroller sağlanır ve gerekli durumlarda yardım için destek alınır.
  • PIN Kodu Doğrulaması: Yolcular, uygulama üzerinden eşleştiği sürücünün kullandığı araca bindiğinden emin olmak için PIN Kodu Doğrulaması özelliğini kullanabilir. Yolculuğun başlaması için yolcu tarafından sürücüye sağlanan PIN kodunu, sürücünün doğru şekilde Uber sürücü uygulamasına girmesi gerekir ve akabinde yolculuk başlar.

 

Uber, Daha Güvenli Bir Yolculuk Deneyimi İçin Dikkat Çeken Bir Güncelleme Yayınladı
Aachen, Almanya Eylül 2019: Uber sürücüsü akıllı telefonunu arabada tutuyor. Uber, farklı çevrimiçi ulaşım hizmetleri sunan bir Amerikan şirketidir

Uber Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı: “Uber Uygulaması ile yolculuk yapan herkesin güvenliği birinci önceliğimiz. Daha iyi bir yolculuk deneyimi için uygulamamızı sürekli olarak geliştirmeye devam ediyoruz. Güvenlik Kontrolü paneli ile birlikte, yolcular Uber uygulamasında bulunan Güvenilir Kişiler, RideCheck ve PIN Kodu Doğrulaması özelliklerini kullanabilirler. Tüm bu özelliklerin amacı daha güvenli bir yolculuk deneyimi sağlamak.”

Güvenlik Kontrolü paneli, mevcut güvenlik özelliklerine (GPS Takibi, Kişisel Veri Güvenliği, Acil Durum Butonu gibi özelliklere) ek olarak geliştirilmiş olup, Uber uygulaması ile yapılan yolculukların daha güvenli bir deneyim haline gelmesi için atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

www.uber.com/safety

 

UBER HAKKINDA

Tek bir tuşa basarak istediğiniz yere gitme fikriyle yola çıkan Uber, bugün 69 ülkede, 10 binden fazla şehirde günde 21 milyon yolculuk yapılmasına imkân sağlayan global bir teknoloji platformudur. Uber’in misyonu şehir ulaşımını geliştirmektir. Uber 2010 yılında basit bir sorunu çözmek için ortaya çıktı: Tek bir tuşa basarak nasıl yolculuk yapılabilir? O günden bugüne, 30 milyardan fazla yolculuk yapılarak, Uber insanları gitmek istedikleri yere yakınlaştıran çeşitli ürünler geliştirmeye devam etmiştir. Uber, insanların, yemeklerin, eşyaların şehirlerde nasıl taşındığını değiştirerek dünyaya ulaşımda yeni imkanlar yaratan bir platform haline gelmiştir.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.