/

Twozero 2021 Yılında 5 Girişime Yatırım Yaptı!

twozero

Türkiye’nin ilk spor, medya, eğlence fonu olan twozero Ventures 2021 yılında 5’i yeni olmak üzere 14 girişime yatırım yaptı.

2020 yılında faaliyetlerine başlayan Twozero Ventures geçtiğimiz yılın bir özetini paylaştı. Global pazarda ölçeklenebilecek, spor, medya ve eğlence odağındaki girişimlere yatırım yapan twozero, 2021 yılında 5 yeni girişime yatırım yaparak toplamda 11 yatırım turu gerçekleştirdi. Portföyündeki girişim sayısını 14’e çıkaran twozero 2022 yılında da bu alandaki girişimlere 10 Milyon doların üzerinde yatırım yapmayı hedefliyor.
1 yıl içerisinde 2600 girişim incelendi, 223 online görüşme gerçekleştirildi ve 46 girişime detaylı inceleme (deep dive) yapıldı!

2020 yılının Temmuz ayında faaliyetlerine başlayan 15 Milyon dolar büyüklüğe sahip twozero fonu, 2021 yılında yatırımlarına hızla devam ederek, portföyüne sırasıyla Pubinno, Sportzz, Sports ERP , ULive, Livad’i ekledi. Portföyündeki girişim sayısını 1 buçuk yıl içerisinde 14’e çıkaran twozero ekibi, 4 portföy girişimine ise devam yatırımı gerçekleştirdi. 1 yıl içerisinde 2600’den fazla girişimi inceleyerek 223 görüşme yapan twozero ekibi, global pazarda rekabet edebilecek spor, medya ve eğlence odaklı girişimlerine yatırım yapmaya devam ederek 21 girişime ulaşmayı hedefliyor. Şu anda aktif olan 14 portföy girişiminin %55’inin yurtdışında ofisi bulunuyor. Portföy girişimleri yıllık ortalama 3,1 kat büyürken toplam cirolarının %66’sı global pazardan geliyor.

 

twozero

 

Twozero 2022 yılında yatırımlarına hızla devam edecek!

Özellikle erken aşamadaki girişimler olmak üzere tüm portföy şirketlerinin hızla ölçeklenmesine katkı sağlamak adına yatırımlarını Akıllı Sermaye Modeli ile gerçekleştiren twozero, geniş ekibi ile yatırımcısı olduğu girişimlere finansal desteğin yanı sıra stratejik olarak da birçok destek sunuyor. Kendilerini bir takım arkadaşı gibi konumlandırarak girişimlere erken aşamadan itibaren strateji, finans, iş geliştirme ve network gibi konularda destek sunan ekip, girişimlerin daha hızlı büyümelerini ve küresel pazarın önemli oyuncularından biri haline gelmelerini hedefliyor. 2022 yılı hedefleri içerisinde ise yatırım sayısını 21’e çıkarmak ve yatırım yapılan şirketlerin global gelirlerini artırmak bulunuyor.

twozero

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer GirişimPedia Yazılarımız

Start-up’ların Pandemide Finansman Arayışı

Marka Tescili Nasıl Yapılır? 3 Adımda Öğren!

En İyi 7 Tavsiye! Yeni Harekete Geçen Şirketinizin Nakit Akışını Nasıl Yönetirsiniz?

Front-End Nedir?

MVP Ve Prototipin Arasındaki Fark Nedir?

Back-End Nedir?

Metaverse Nedir?

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.