Twitter’da Son Haftalarda Yaşanan 8 Gelişme

Geçtiğimiz 2-3 hafta içinde Twitter’dan birçok yeni özellik ve özelliklerde geliştirme gördük. Haydi gelin bunlara kısaca bir göz atalım.

OKUDUĞUNUZ TWEET ARTIK BİR ANDA KAYBOLMAYACAK

Bazen bir tweeti okurken daha okumanızı tamamlamadan bir anda sayfa otomatik olarak yenileniyor ve farklı gönderiler önünüze çıkıyordu. Okuduğunuz şeyi bir daha bulmanız ise epeyce zorlaşıyordu. Bunu gerçekleştiren özelliğin adı ise otomatik yenileme. Twitter, tam da bu noktada gelen şikayetlerden ötürü bu özelliğini kaldırma kararı aldı. İki ay boyunca bu yönde hazırlanacak güncellemelerle içeriklerin bir anda ortadan kaybolmasının önüne geçilecek.

 

VİDEO KALİTELERİNDE ÖNEMLİ GÜNCELLEME

Çok uzun süredir sosyal medyada aktif olarak rol oynayan platformlardan Twitter, videolarda daha iyi bir kalite sunacağını attığı bir tweetle açıkladı.

Twitter bu güncellemeyle, daha iyi bir kullanıcı deneyimi için videoların daha az pikselli gözükmesi için çalıştıklarını belirtti.

 

RAHATSIZ EDİCİ TWEETLER İÇİN YENİ FİLTRELEME SEÇENEKLERİ GELİYOR

Twitter daha öncesinde sunduğu raporlarda kullanıcıların rahatsız olduğu tweetler ve hesaplar için filtreleme özellikleri üzerinde çalıştığını belirtmişti. Görünen o ki bu rapordaki yazılanlar gerçekliğe taşınmak üzere. Özellik, olumsuz tweet’leri ve kullanıcıları otomatik olarak filtreleyecek. Uygulamayı kullanırken filtre açık olduğunda zararlı/rahatsız edici tweet’leri kullanıcı ve tweet’i yanıtlayan kişi dışında kimse göremeyecek. Ayrıca bu özellikle rahatsız eden hesap sınırlandırılarak cevap vermesi de engellenebilecek.

twitter

Twitter’ın bir diğer geliştirdiği filtreyse kelime filtresi. Daha agresif ve saldırgan tweetler için oluşturulan bu özellik nefret söylemi gibi spam’leri ve aşağılayıcı mesajları otomatik olarak fitreleyecek. Böylece Twitter, kullanıcıları için daha iyi bir deneyim sunmuş olacak. Gösterilenler henüz test aşamasında fakat bu araç başlatılmaya karar verildiğinde ileriki zamanlarda beta sürümü ile test edebilme şansına sahip olunabilir.

 

SCREENSHOT ALIP TWEET PAYLAŞMAYA SON

Çok da yeni bir özellik olmasa da hala bilmeyen oldukça fazla kişi olduğu için bu özelliği de eklemek ve sizlerle paylaşmak istedik.

Birçok insan Twitter’da anlık olarak dile getirdiklerini farklı bir platforma taşımak istiyor ve tweetlerinin ekran görüntüsünü alıp başka sosyal medya mecralarında paylaşıyorlar. Bu durumu kolaylaştırmak için bir çözüm bulan Twitter, istediğiniz tweeti artık Instagram Story’de paylaşmanıza olanak sağlıyor.

 

TWEETLERİNİZİ ARTIK ARŞİVLEYEBİLECEKSİNİZ

Twitter, kullanıcıların dilediği tweetlerini arşivleyebileceği bir özellik üzerinde çalıştığını duyurdu. Gizliliğe önem veren şirket bu özelliğin yanında beğenileri kimlerin göreceğini belirleme ve beğeni sayısı gizleme özelliklerinin ekleneceği de duyumlar arasında. Henüz üzerinde çalışılan yeniliklerin ne zaman kullanıma sunulacağı belirsiz.

twitter

TAKİPÇİ LİSTESİ DÜZENLENEBİLECEK

Arşiv özelliğinin yanında gelecek olan bu özellikle kullanıcılar istediği kullanıcıyı takipçi listesinden hızlıca aynı Instagramdaki gibi çıkarabilecek. Şuanda birisini takipçileriniz arasından çıkarmak istediğinizde engellemeniz gerekiyor. Bu duruma el atan Twitter, bu özellik üzerinde çalışıyor. Arşiv ve beğeni sayısını gizleme gibi özelliklerle bir arada çıkacağını bildiğimiz yenilik ne zaman kullanıma sunulacak henüz belirsiz.

 

İSTENİLEN KULLANICIYA DESTEK OLMAK İÇİN BAHŞİŞ SİSTEMİ

Daha önceki haberimizde anlattığımız gibi Twitter, kullanıcılarına yeni bir kazanç sistem sundu diyebiliriz. İstediğiniz kullanıcının profil kısmında para simgesine dokunduğunuzda çeşitli ödeme yöntemleri ile bahşiş verebileceğiniz bu özelliğin detayları için buraya tıklayabilirsiniz.

twitter

 

REACTIONS ÖZELLİĞİ KALDIRILDI

Twitter, Reactions yani emojilerle tepki olarak adlandırılan yeni özelliğini, Türkiye’de test ederek dünyada ilk olarak Türkiye’deki kullanıcıların kullanımına sunmuş oldu. Fakat bu test çok uzun sürmedi, zira kullanım açısından birçok zorluğu nedeniyle gelen tepkilerden dolayı Twitter bu özelliği kullanımdan kaldırdı. Bir tweet beğenilmek istediğinde beğenilemediği, emojilerin çok yersiz olduğu gibi kullanıcıların kullanımını zorlaştıran sebeplerle Reactions hayatımızdan çıktı.

twitter

 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız:

Microsoft Parolalara Veda Ediyor

Earnado Hollanda-Amsterdam’a Açılarak Ofis Kurdu

Simurg Derneği bünyesinde gerçekleşen 2C1N projesi 2021 yılı dönemini tamamlandı!

Avukat olurken ilk kriter, yenilikçi ve özgün bir düşünce sistemi!

IdeaSoft İnsan Kaynakları Direktörü Gökhan Günay: E-ticaret sektörü büyümeye devam ederken yetkin insan kaynağında açık var!

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Sosyal Medya Hesaplarımız

LinkedIn

Twitter

Instagram

 

 

 

 

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.