Twitter’ın Clubhouse’a Rakip Olan Spaces Özelliğine Yeni Eklemeler Geliyor!

Twitter’ın, Clubhouse’a benzetilen sesli iletişim özelliği olan Spaces, birçok kullanıcının ilgisini çekmeyi başarmıştı. Kullanıcıların aynı anda sesli sohbet etmelerine olanak sağlayan Spaces, artık hem Android hem de iOS kullanıcıları tarafından kullanılabilecek olmasının yanı sıra platformuna birçok yenilik getirmeyi başardı.

Sosyal medya platformları arasına yeni katılan ama kısa sürede ilgileri üzerine toplamayı başaran Clubhouse, sesli sohbet etmenize olanak sağlayan bir platformdur. Clubhouse sonrasında birçok sosyal medya platformu, bünyesine sesli sohbet odaları veya türevlerini eklemek için çalışmalara başladı.

Clubhouse’a bir alternatif de Twitter tarafından gelmişti. Twitter’ın sesli sohbet uygulaması olan Spaces özelliği, Kasım ayında beta sürümü ile iOS kullanıcılarının deneyimine sunulmuştu. Özelliğin Android kullanıcılarına sunulması ise Mart ayında gerçekleşti. Ancak, şu an için özellik Android kullanıcıları için aktif değil. Özellik aktif olduğunda, Spaces her iki kullanıcı tarafından kullanılmaya başlanacak.

Daha önce birçok ülkede, uzun zamandır test edilen Spaces özelliği için şirket, daha öncesinden Nisan ayını tarih olarak göstermişti. Bu tarihte, Spaces özelliğinin tüm kullanıcılara açılması bekleniyordu.

Özellik Masaüstü Web Tarayıcılarında da Kullanılabilecek mi?

Hem Android hem de iOS kullanıcılarına hitap eden Spaces özelliği için masaüstü web tarayıcıları için de kullanılabilmesi için çalışmalara başlanacak. Böylece, özellik artık tüm kullanıcılara hitap eder hale gelecek.

Spaces Özelliği Daha Fazla Kullanıcı Tarafından Kullanılabilecek!

Sesli sohbet özelliği Spaces, artık çok daha fazla kullanıcı tarafından kullanılabilecek! Platformu, 10 kullanıcı aynı anda kullanabilecek. Bu özeliğin hem Android hem de iOS kullanıcıları tarafından geçerli olduğunu belirtelim.

Twitter Spaces Nasıl Kullanılıyor?

Twitter tarafından geliştirilen sesli sohbet etme özelliği olan Spaces’in kullanımın oldukça kolay. Sadece üç-dört adımla sohbet odaları açabilir ve sohbet etmeye başlayabilirsiniz. Genel olarak izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir:

-Twitter uygulamasını açtıktan sonra sağ alt köşede bulunan Oluştur kısmından Spaces özelliğini seçmelisiniz.

-Sohbeti başlatmadan önce sohbet odanızın ismini belirtmeniz gerekmektedir. Bu aşamayı tamamladıktan sonra sohbet odanızı başlatabilirsiniz.

-Son olarak da oluşturduğunuz oda ile ilgili olmak üzere kısa cümlelerle açıklama yapınız ve sohbet odanız hazır!

Eğer kullanıcı isterse odaya, insanları davet edebilir. Birini davet etmek istiyorsanız tek yapmanız gereken, Paylaş butonuna basıp linki arkadaşlarınıza göndermek. Böylece, arkadaşlarınız da, sizin sesli sohbet odanıza katılabilir.

Diğer haberlerimiz için:

Elon Musk Ay’a Dogecoin Yollayacak

Volkswagen’in 1 Nisan Şakası

Coinbase İflas Edebilir

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.