Twitch, Türkiye’de Yeni Fiyatlandırmalara Gidiyor!

Twitch, ülkemizde dahil olmak üzere belirli ülkelerde fiyat değişikliği yaparak yerel fiyatlandırma uygulayacağını açıkladı.

Türkiye’de dahil olmak üzere tüm dünyada popüler canlı yayın platformlarından Twitch, fiyatlandırmalarında değişikliğe gitti. Özellikle Türkiye fiyatındaki düşüşle dikkat çeken platform, ülkeden ülkeye veya bölgeden bölgeye değişiklik gösteren fiyatlandırma sistemi olan yerel fiyatlandırma sistemini kullanacak!

Platformun ülkemizde kullandığı abonelik fiyatı 38.90 Türk Lirasıydı. Yeni yerel fiyatlandırma kararından sonra bu fiyat, 9.90 TL’ye düşürülerek büyük bir fiyat farkı yaratıldı.

Twitch’den Şaşırtan Karar!

Abonelik fiyatlandırmalarındaki değişikliği, Twitter resmi hesabından da açıklayan platform, şu cümleler ile gündeme geldi:

“We’re rolling out one of the biggest changes in Twitch history, which will help creators build larger, more global communities: Local Subs Pricing.”

Canlı yayın platformunun resmi hesabı tarafından paylaşılan o tweet:

Bu cümlelerin karşılığı ise şöyle: “Twitch, tarihindeki en büyük değişikliklerden birini, içerik oluşturucuların daha büyük, daha küresel topluluklar oluşturmasına yardımcı olacak şekilde kullanıma sunuyoruz: Yerel Abone Fiyatlandırması.”

Platformdan gelen yerel abonelik fiyatlandırma kararıyla, ülkemiz için 38.90’dan, 9.90’a düşürülüyor. Yani, 29 TL’lik bir indirim söz konusu. Peki, yeni ücretlendirmeler ne zaman uygulanmaya başlanacak? Yeni ücretlendirmeler için kullanıcıların çok fazla beklemesine gerek yok. Platform bu kararı, çok fazla geciktirmeye uğratmadan 20 Mayıs tarihinden itibaren uygulamaya başlayacak.

Popüler Bir Platform!

Platform, hem ülkemizde hem de dünyada popülerliği ile dikkat çeken bir platform. Geçtiğimiz sene için açıklanan bir rapora göre canlı yayın platformu Twitch, 3 milyar saat izlenme elde etti. Ayrıca, Apptopia’nın hazırladığı rapora geçen sene Avrupa’da en çok indirilen 5. uygulama oldu. Aynı raporun verilerine göre ABD’de 9. Sırada yer alırken, globalde 12.4 milyon indirilme sayısıyla 8. sırada yerini aldı.

Merak eden takipçilerimiz için Apptopia’nın hazırladığı bu raporda, Avrupa ve Global’de ilk sırada Netflix platformu yer alıyor. Netflix, 50.1 milyon indirme sayısıyla globalde ilk sıraya yerleşirken ABD’de ikinci sırada yerini aldı.

Diğer yazılarımız için:

Panteon Yeni Oyunu İçin 10 Milyon Dolarlık Yeni Fon Sağladı

Tesla Bitcoin Hisselerini Sattı Mı?

İyilik Paylaş’ta 3 Milyon TL’den Daha Fazla İyilik Paylaşıldı!

Whatsapp’tan Yeni Dönem Açıklaması Geldi!

Discord, Stage Discovery Özelliğini Kullanıma Sunacak!

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.