/

Türkiye’deki Teknokentler- 2020

Türkiye’deki Teknokentler’i incelediğimiz ve  Teknokentler hakkında kapsamlı bilgiye ulaşabileceğiniz yazımız sizlerle keyifli okumalar:)

Ankara Üniversitesi Teknokent, Ankara

Cumhuriyet tarihinin ilk üniversitesi olma özelliğini taşıyan Ankara Üniversitesi bünyesinde bulunan ve 2009 yılından bu yana AR-GE çalışmalarını sürdüren Ankara Üniversitesi Teknokent . Kuluçka Merkezi, Teknoloji Transfer Ofisi, konferans salonu, yeni ofisler , sosyal alanlar ve benzeri ek bina ve alanların da katılımıyla 30 bin metrekare kapalı alan, 120’den fazla firmayla çalışmalarına devam ediyor.

 

Antalya Teknokent, Antalya

Antalya Teknokent, Bilişim ve yazılımdan imalata, uzay ve havacılıktan gıdaya pek çok bilim, endüstri ve sanayi alanında faaliyetlerin gelişimini desteklemek üzere kurulan, ülkemizdeki girişimlerin uluslararası bir vizyona sahip olması için çalışarak , şirketlerin gelişim sürecinde ihtiyaç duyduğu koçluk hizmetleri, bilginin ticarileşmesini sağlayacak yöntemler, pazar analizleri ve daha bir çok konuda hizmet sunuyor.

Ata Teknokent (Atatürk Üniversitesi), Erzurum

Atatürk Üniversitesi bünyesinde çalışmalarına devam eden  Ata Teknokent, yerli girişimlerin dünya çapında farklı pazar alanında rakiplerini geride bırakacak teknolojilere sahip olması için çalışmalarını sürdürüyor. Teknokent bünyesinde bulunan firmaların büyük bir kısmını yazılım firmaları oluşturuyor.

ATAP (Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı), Eskişehir

ATAP, Anadolu Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi Güçlendirme Vakfı, Anadolu Üniversitesi Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı, Eskişehir Sanayi Odası ve odaya bağlı 15 şirketin katılımıyla kurulan ve 1996 yılında hizmete başlayan ATAP, 510 dönümlük bir arazide faaliyetlerine ilk adımları attı. Kurulduğu günden bu yana bünyesindeki şirketlerin artmasıyla Yazılımkule adlı bir ek bina inşa edilerek, 2008’den bu yana şirketlerin kuluçkadan itibaren gelişimlerini destekliyor.

Bilişim Vadisi, Kocaeli

Bilişim Vadisi, bilişim ve iletişim teknolojileri alanındaki küresel ve yerel inovasyon ve teknoloji transfer merkezleri, üniversiteler, araştırma enstitüleri, uluslararası ve ulusal yatırımcılar ve fonlar, konunun muhatabı tüm sivil toplum örgütleri, özel sektör ve devletin tüm kamusal alanı ile iş birliği yapacak ve proje bazlı müşterek çalışmalar geliştirerek teknoloji tabanlı kalkınmaya önderlik etmek için harekete geçiyor.

Bilkent Siberpark, Ankara

Bilkent Üniversitesi ve Bilkent Holding desteğiyle 2002 yılında.kurulan Bilkent Siberpark, Türkiye’nin ilk vakıf üniversite teknokentidir. çeşitli sektörlerde alanında lider 240 Ar-Ge firması, 5 Araştırma Merkezi, 1 mikro nanoçip fabrikası, 4000’e yakın personeli ve 115.000 m2 kapalı alanı ile Türkiye’nin en büyük teknoparklarından biridir ve teknoloji tabanlı girişimcilik ekosisteminde önemli bir yere sahiptir. Ayrıca Bilkent Cyberpark, Uluslararası Teknoparklar Birliği(IASP) tarafından B2B Eşleştirme Projesi ile dünya birincisi seçilmiştir.  Bilkent Siberpark’ta gelişen dijital teknolojilere göre mobil uygulama geliştirme, girişimcilik kampı, mentor destekli araştırma kapasitesi artırma gibi alternatif ve detaylı programlarla iş geliştirme bir üst seviyeye taşınıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Teknopark, İstanbul

2010 yılında faaliyete geçen Boğaziçi Üniversitesi Teknopark, deprem mühendisliği, medikal, iletişim teknolojileri, yazılım, tasarım, kimya gibi pek çok alanda ofislere rekabet üstünlüğü sağlamak adına çalışmalar sürdürüyor. Şirketler için Boğaziçi Üniversitesi Teknopark’ında bulunmanın akademik ve teknik altyapı avantajlarını sunuyor

Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Teknokent, Bolu

Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Teknokent, bünyesinde bulunan turizm, bilişim teknolojileri, hayvancılık ve daha pek çok sektörden şirkete çalışmalarıyla destek vererek Türkiye’nin AR-Ge ve teknoloji geliştirme potansiyelini ortaya çıkarmayı hedefliyor. Teknolojiye yatırımları artırmak ve doğru iş birlikleri için gerekli altyapıyı oluşturmak için faaliyetlerini sürdürüyor.

Bozok Teknopark

Yozgat’ın yükselen değeri Bozok Teknopark girişimcilerin Ar-Ge ve inovasyon yapmaları için uygun ortam sağlamak için hizmetinizdedir.

Cumhuriyet Teknokent (Cumhuriyet Üniversitesi), Sivas

 

Sivas Valiliği, Sivas Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı ve Bilkent Siberpark işbirliğinde 2007 yılında kurulan Cumhuriyet Teknokent, kurulmasından bu yana şirketleri gelişime yönlendirdikleri akademik birikimle inşaat, veterinerlik, makine sanayi ve daha pek çok alandaki şirketleri pazarın önemli rakipleri haline getiriyor; KOBİ’ler ve yeni girişimlerin gelişim potansiyelini artırmaya devam ediyor

Çanakkale Teknopark, Çanakkale 

Çanakkale Teknopark 48 firma ve çeşitli sektörlerden  61 devam eden projeye ev sahipliği yapıyor

 

Çukurova Teknokent (Çukurova Üniversitesi), Adana

Bölgedeki üniversite ve sanayi işbirliğinin en etkin şekilde sağlanmasını amaçlayan , 2004 yılında Çukurova Üniversitesi bünyesinde kurulan Çukurova Teknokent gelişimin ve değişimin odak noktası olmayı, ticari başarıyı artırmayı, ve üretim kalitesini yükseltecek çalışmaları yaygın hale getirmeyi hedefliyor.

 

DEPARK (Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme A.Ş- Dokuz Eylül Üniversitesi), İzmir

DEPARK (Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi), Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi sıralamasında,. 2013 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde kurulan DEPARK, Türkiye’nin ilk sağlık ihtisas teknoparkı olma özelliğine sahip. İki farkli yerleşkede 102’den fazla firmayı bünyesinde barındıran DEPARK sadece sağlık değil yazılım, bilgisayar teknolojileri gibi bir çok alanda hizmet veriyor.

Dicle Teknokent (Dicle Üniversitesi), Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nde kurulan Dicle Teknokent, 2009 yılında faaliyetlerine başladı. Dicle Teknokent; bilgi, teknoloji, inovasyon, araştırma – geliştirme ve üretme alanında, ulusal ve uluslar arası arenada önemli bir merkez haline gelme vizyonuyla çalışmalarını sürdürüyor.

Dumlupınar Tasarım Teknokent, Kütahya

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi’nde iki ayrı yerleşkede bulunan ve Dumlupınar Üniversitesi’ne bağlı olarak çalışan  Dumlupınar Tasarım Teknokent, sanayi ve üniversite iş birliğinin daha etkin bir şekilde sürdürebileceği şekilde konuşlandırıldı. AR-GE çalışmalarına verilen destekle bölgedeki girişimlerin gelişimlerine önemli katkılar sağlayan Dumlupınar Tasarım Teknokent, daha fazla girişim ve istihdam sağlanacak projeler için bilişim, havacılık, imalat, makine teçhizat, medikal, gıda sanayi ve enerji sektörlerinde çalışmalrını devam ettiriyor.

Düzce Teknopark (Düzce Üniversitesi), Düzce

Düzce Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın uygun görüşleri alınarak 1 Ekim 2010 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararıyla kurulmuş ve 32 ortakla birlikte 20 Nisan 2011 tarihinde resmi olarak faaliyete geçmiştir. üç farklı yerleşkede farklı sektörlerden girişimcilere en etkili desteği sunabilmek adına kurulan Teknopark bölgenin teknoloji üssü olarak değerlendiriliyor.

ideEGE (Ege Üniversitesi), İzmir

Ege Üniversitesi ideEge Teknoloji Geliştirme Bölgesi, 2014 yılında Yaşam Bilimleri ve Sağlık temasıyla kuruldu. 2015 yılı başından itibaren girişimciler için ofis tahsis etmeye başlayan ideEGE, İzmir’in dördüncü Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Bugün de kuluçka merkezle olan ideEge birçok projeye ev sahipliği yapıyor.

Erciyes Teknopark (Erciyes Üniversitesi), Kayseri

Gün gittikçe büyüyen bir girişimci ağına sahip olan Erciyes Teknopark, gelişmiş kuluçka-sera ve altyapı hizmetleri, bölgedeki istihdamın artmasını sağlayan bir  kariyer merkezi olmayı hedefliyor. Erciyes Teknopark, 260’a yakın firmayla çalışmalarını sürdürüyor.

 

Fırat Teknokent (Fırat Üniversitesi), Elazığ

2007 yılında kurulan Fırat Teknokent, girişimleri geliştiren teknolojik çözümlerin üretildiği önemli projeleriyle dikkat çekiyor. 60 firma 1970 proje ve 380 çalışanıyla Elazığ’da bulunun girişimleri destekliyor.

Gazi Teknopark (Gazi Üniversitesi), Ankara

Gazi Teknopark, 20 bin metrekare kapalı alanda sürdürdüğü çalışmalarıyla vergiye yönelik teşviklerin yanı sıra girişimlere altyapı zenginliği ve nitelikli destekler sunuyor. Düzenlenen yarışmalar kapsamında dereceye giren kuruluşlara maddi destek, ödüller ve benzeri teşvikler sağlanıyor. Ayrıca, iş yeri imkanı, eğitimler ve daha pek çok gelişime yönelik ihtiyaçlar, Gazi Teknopark bünyesinde 806 çalışanıyla, 123 firmaya ve 1199 projeye hizmet sunuyor.

Gaziantep Teknopark, Gaziantep

Dört ayrı bloktan oluşan Gaziantep Teknopark, 163.136 metrekarelik bir alanda faaliyet gösteren toplamda 9200metrekarelik bir kapalı yerleşkeye sahip olan Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi Vakfı, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ortaklığında kurulan Gaziantep Teknopark, üniversitenin kampüs alanı içerisinde bulunuyor.

 

GOSB Teknopark, Kocaeli

Gebze Organize Sanayi Bölgesi ve Tefen Endüstri Parkları’nın bir araya gelerek kurdukları GOSB Teknopark, 2002’de resmi olarak faaliyetlerine başladı. 61.243 metrekarelik alana kurulu GOSB Teknopark’ta girişimcilerin kiralayabileceği 12 bin 756 metrekarelik bir alan bulunuyor. Bunun 3 bin 806 metrekarelik kısmını yazılım firmalarına, 8 bin 950 metrekarelik kısmını ise araştırma ve geliştirme üzerine üretim yapan firmalara kiralanıyor.

Göller Bölgesi Teknokent, Isparta

Göller Bölgesi Teknokent, Süleyman Demirel Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunuyor. 2005 yılında kurulan teknokent, 82 bin 860 metrekarelik bir alanda yer alıyor. Teknokent, Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Isparta Ticaret Borsası, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, Burdur İl Özel İdaresi ve Isbaş Isparta Belediye Bims Yapı Elemanları San. Tic. A.Ş ortaklığında kurulmuştur. Günümüzde 38 firmaya hizmet sunuyor.

 

Hacettepe Teknokent, Ankara

Hacettepe Üniversitesi bünyesinde 2003 yılında kurulan Hacettepe Teknokent yine aynı yıl kurulan Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Şirketi tarafından yönetilen teknokent, 4 ayrı açık alandan oluşuyor.

İstanbul Teknokent (İstanbul Üniversitesi), İstanbul

İstanbul Üniversitesi bünyesinde kurulan İstanbul Teknokent, birçok firma ve projeninin gelişime yönelik stratejileri konusunda destek oluyor. Köklü geçmişiyle akademik birikimini firmalara aktaran İstanbul Üniversitesi, bunun sonuçlarını girişimcilere ve ülkemize ekonomik birer değer olarak kazandırmayı hedefliyor.

İTÜ ARI Teknokent (İstanbul Teknik Üniversitesi), İstanbul

İstanbul Teknik Üniversitesi ve KOSGEB iş birliği ile 1992 yılında kurulan İTÜ ARI Teknokent, sanayi ve üniversite iş birlikleriyle bugüne kadar pek çok firmanın gelişimine katkı sağlayarak, Türkiye’nin en önemli teknokentlerinden biri haline geldi.

İTÜ ARI Teknokent 1 milyar dolar ciroya ulaşan 290’dan fazla Ar-Ge firması ve 7000’den fazla personeliyle yılda 600’ün üzerinde proje geliştirmektedir.

İzmir Bilimpark (İzmir Ekonomi Üniversitesi), İzmir

İzmir Ekonomi Üniversitesi

İzmir’in tarım ağırlıklı teknokenti İzmir Bilimpark, İzmir Ekonomi Üniversitesi bünyesinde 2013 yılında faaliyetlerine başladı. Her yıl sayısı 30’a yakın etkinlik ile bölgede güncel ve güçlü bir ekosistemin oluşturulması için önemli çalışmalar yürütülmektedir.

 

Kahramanmaraş Teknokent (Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi), Kahramanmaraş

Sütçü İmam Üniversitesi

Ülkemizdeki 42’nci teknoloji bölgesi olarak faaliyet gösteren Kahramanmaraş Teknokent, 41 firma ve 67’den fazla proje ile çalışmalarını sürdürüyor. Teknokent, Kahramanmaraş, Kilis ve Osmaniye’de bulunan girişimciler için teknolojiler üretmeye onların üretimden pazarlamaya kadar her alandaki süreçlerini yönetmeye devam ediyor.

Kocaeli Üniversitesi Teknopark, Kocaeli

Kocaeli Üniversitesi yerleşkesinde bulunan ve bölgedeki pek çok firmaya kuluçkadan itibaren destek veren Kocaeli Üniversitesi Teknopark, 2003 yılında kuruldu. Teknoparkın kapalı ve açık alanlarını 2005’te onaylanarak, bugünkü konumda faaliyetlerine başladı. 91 firma ve 121 devam eden AR-GE projesiyle bir çok sektöre altyapı desteği sunuyor.

Konya Teknokent (Selçuk Üniversitesi), Konya

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş yönetiminde, Selçuk Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Konya Teknokent, Uluslararası Bilim Parkları Birliği’ne (IASP) üye olan ülkemizdeki üçüncü teknokent olma özelliğini taşıyor.

Malatya Teknokent (İnönü Üniversitesi), Malatya

İnönü Üniversitesi

İnönü Üniversitesi kampüs sınırları içerisinde bulunan Malatya Teknokent, 2009 yılında kuruldu. Üniversite ve sektörler arasında etkin iş birlikleri için çalışmalar yapan Malatya Teknokent,  203’ten fazla çalışanı, 67’den fazla firma ve devam eden 88 projeyle geliştirdiği teknoloji ve stratejilerin yanı sıra verdiği eğitim ve seminerlerle de girişimcilere ışık tutuyor.

Technoscope Mersin Teknopark, Mersin

Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü’nde bulunan Technoscope, sağlık, tasarım, enerji gibi daha pek çok sektöre yönelik girişimlerin gelişmesine destek veriyor.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Teknokent, Ankara

Türkiye’nin ilk teknoparkı ODTÜ Teknokent, ODTÜ TEKNOKENT bünyesinde kurulan “ODTÜ – TTO Teknoloji Transfer Ofisi” hem üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi hem de teknoloji odaklı girişimciliğin desteklenmesi için geliştirilmiş bir yapıdır.   Hem yurtiçi hem de yurtdışı networklere sahip ODTÜ Teknokent, girişimlerin küresel rekabet potansiyelini artırıyor.

OSTİM Teknopark, Ankara

OSTİM Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde bulunan OSTİM Teknopark, Ankara Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve TOBB ETÜ gibi pek çok üniversitenin ortaklığında faaliyet gösteriyor. 460 çalışanıyla 135 proje ve 97 projeye destek veriyor. Ortak üniversiteler ile sanayi sektöründen girişimcileri bir araya getiren OSTİM Teknopark, bölgesel, ulusal ve uluslararası teknolojik çözümler sunuyor

Pamukkale Teknokent (Pamukkale Üniversitesi), Denizli

332 çalışanıyla 100 firmaya ve 352 projeye hizmet veren Pamukkale Teknokent, ülkemizin AR-GE gücünü artıracak çözümler üreterek bilgi birikimini ekonomiye dönüştürüyor.

Sakarya Teknokent (Sakarya Üniversitesi), Sakarya

2009 yılında kurulmasının ardından 2010 yılında faaliyetlerine başlayan Sakarya Teknokent, 50 bin metrekare alan içerisinde 3 binada hizmet veriyor. Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Esentepe Kampüsü’nde bulunan Sakarya Teknokent, yaklaşık 88 firmaya ve 638 projeye destek veriyor.

Samsun Teknopark (On dokuz Mayıs Üniversitesi), Samsun

Ondokuz Mayıs Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Samsun Teknopark, 111 girişim ve 63 firma için sektörlerine yönelik teknolojik çözümler sunuyor. Girişimciliğin artması ve istihdam potansiyelinin yükselmesine yönelik çalışmalar yapan Samsun Teknopark, teknoloji transferi için en etkili yöntemleri girişimcilere sunuyor.

Şanlıurfa Teknokent (Harran Üniversitesi), Şanlıurfa

Şanlıurfa’da GAP bölgesindeki tarımsal faaliyetlerinin artmasına ve potansiyelinin gelişmesine destek vermek amacıyla kurulan Harran Üniversitesi bünyesinde kuruldu. Şanlıurfa Teknokent kapsamında yer alan girişimler, KOSGEB, TÜBİTAK, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gibi kurumlardan aldıkları teşvikler ve 35 çalışan ile 26 firma ve 26 proje ile bu potansiyelin büyümesine katkı sağlıyor.

Teknopark İzmir (İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü), İzmir

Türkiye’nin dördüncü teknoparkı olarak faaliyete 2004 yılında başlayan Teknopark İzmir, yerli ve yabancı 159 yerli-yabancı firmanın teknolojik ve stratejik büyümesine destek olan Teknopark İzmir,  Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca açıklanan “Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi” sıralamasında Türkiye’nin en başarılı Teknoparkları arasında yer alıyor.  İzmir’in doğası, havası ve denizi ile öne çıkan ilçesi Urla’da bulunan Teknopark İzmir, Çeşme-Alaçatı, Seferihisar ve Karaburun ile komşu olduğu harika bir coğrafyada konumlanıyor.”

Trabzon Teknokent, Trabzon

2004 yılında faaliyetlerine başlayan Trabzon Teknokent, 42 şirket ve 85 projeyle Doğu Karadeniz Kalkınma Planı içerisinde bulunan illerden de girişimcilere destek veriyor. Bu plan kapsamında, Trabzon Teknokent daha fazla girişimin geliştirilmesi ve Doğu Karadeniz’de girişimciliğin artması için çalışmalarını sürdürüyor.

Trakya Teknopark (Trakya Üniversitesi), Edirne

Yüzde 80 Trakya Üniversitesi Rektörlüğü desteğiyle 2002’de çalışmalarına başlayan Trakya Teknopark, bugün 60 firma ve 66 projeye destek veriyor. Bölgede girişimciliğin artması ve Trakya Üniversitesi’nin köklü akademik birikiminin girişimler aracılığıyla ekonomiye kazandırılmasını hedefleyen Trakya Teknopark yazılım, bilişim, enerji elektronik, enerji ve diğer sektörlerde desteklerini sürdürüyor.

TÜBİTAK Marmara Teknokent, Kocaeli

Üniversite, kamu ve sanayi iş birliğinin en başarılı örneklerinden biri olan TÜBİTAK Marmara Teknokent, TÜBİTAK’ın Gebze yerleşkesinde bulunuyor. 67 firma için yaptığı çalışmaları,  62 hektar alan sahip Marmara Teknokent’ in 25,73 hektarı “Teknoloji Geliştirme Bölgesi”(TEKGEB) olup, 36,27 hektarı Teknoloji Serbest Bölgesi” (TEKSEB) olarak yapılandırılmıştır.  TÜBİTAK Marmara Teknokent, burada inovatif çalışmalara yön veriyor.

Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Uludağ Üniversitesi), Bursa

Ülke ekonomisine katkı sağlayan ve firmaların küresel rekabet gücünü artıran önemli teknoloji geliştirme bölgelerinden biri olan Ulutek, 2005 yılında Türkiye’nin 20’nci teknokenti olarak kuruldu. 16 bin 350 metrekarelik kapalı alana sahip Ulutek, 140 kişilik konferans salonu, 400 kişilik yemek salonu ve kafeteryası, seminer ve sergi salonları, ofisler ve laboratuar alanları ile yaklaşık 150 firmaya ve 1250 kişiye hizmet verme kapasitesine sahiptir. Uludağ Üniversitesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ana ortaklığı ile faaliyetlerini sürdürüyor.

Yıldız Teknopark, İstanbul

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Davutpaşa ve İkitelli yerleşkelerinde faaliyet gösteren Yıldız Teknopark, bugün 148 bin m2’lik ar-ge ofis alanında hizmet vermektedir. 282  AR-GE firmasına ve 151 Kuluçka firmasına  destek veriyor. Bununla birlikte 56 kuluçka firması ve 7.000 den fazla kalifiye ar-ge ve yazılım personeline ev sahipliği yapmaktadır. Aynı zamanda Techstar adında bir dergi çıkararak yapılanları birinci ağızdan anlatıyorlar.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Teknokent, Van

2013 yılında faaliyetlerine başlayan YYÜ Teknokent, üniversite kampüs sınırları içerisinde 220 dönüm alanda 3 bin 450 metrekare kapalı alana sahip. Bölgedeki AR-GE girişimleri artırmaya yönelik projeler de geliştiriyor.

Bulunduğunuz bölgedeki teknokentlere ulaşarak  kendi markanızı oluşturabilir, yerel, ulusal ve hatta küresel alanda rekabete ortak olmak için  destek alabilirsiniz. Türkiye’deki teknokentlerin mevzuatlarını ve başvuru koşullarını inceleyerek, girişiminizin potansiyelini ortaya çıkaracak çalışmalardan yararlanabilirsiniz.

Kuluçka Merkezleri ile ilgili yazım için tıklayabilirsiniz.   Girişimci Rehberi: Kuluçka Merkezleri

Türkiye’deki Teknokent Haritası için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.