Türk Hava Yolları Terminal Girişim Hızlandırma Programı 1. Dönemine Kabul Edilen 10 Girişim Belli Oldu

Türk Hava Yolları’ nın girişimcilik ekosistemini güçlendirmek amacıyla başlattığı Terminal Girişim Hızlandırma Programı ‘nın ilk dönemine kabul edilen girişimler belli oldu. 

Programa Seyahat ve Havacılıkta Müşteri Deneyimi, Sosyal Girişimler / Sürdürülebilirlik, Kurumsal Süreçler ile İlgili Teknolojiler, Pazarlama ve Satış Kanallarında Dijitalleşme, Yeni Nesil Teknolojiler odak alanlarında çözüm geliştiren 10 girişim kabul edildi.

Bunlar; Biriktir, Invamar, Ocalis, Octopus, SegmentHub, ServisSoft, Syntonym, Utilify, Varsapp, Walkers.

Bu girişimler nasıl seçildi?

Terminal websitesi üzerinden başvuruların değerlendirilmesinden sonra kısa listeye kalan 28 girişim 1 Mart 2023 tarihinde jüri değerlendirme etkinliğine davet edilerek, burada Türk Hava Yolları uzman ve yöneticilerinden oluşan program jürisine sunum yaptılar. Etkinliğin ardından yapılan değerlendirmede programa davet edilecek 10 girişim belli oldu.

Program işleyişi nasıl olacak?

Terminal Girişim Hızlandırma Programı, hibrit olarak sürdürülecek. Bazı aktiviteler çevrimiçi gerçekleştirilirken, bazı aktiviteler de yüz yüze gerçekleştirilecek.

Programa kabul edilen girişimlerin güncel durumları ve desteğe ihtiyaç duydukları noktalar birebir görüşmelerle tespit edilerek; eğitim, kurum içi ve ekosistem mentörleri, programın diğer paydaşları ile uygun eşleştirmeler yapılarak ihtiyaçları doğrultusunda ilerleyen bir süreç tasarlanacak.

Girişimler ayrıca, Türk Hava Yolları ve iştirakleri başta olmak üzere iş birliği imkanlarına erişim fırsatları, uçak mili / bileti, yurt içi ve yurt dışı etkinliklere katılım hakkı, açık ofis, diğer iş ortaklarından girişimlere sağlanan çözüm ve hizmetleri ücretsiz ya da indirimli kullanım hakkına sahip oluyorlar.

Türk Hava Yolları Terminal GHP ‘ye kabul edilen girişimler

Biriktir : Şirketlerin ve bireylerin sera gazı emisyonlarını ölçen, raporlayan ve mobil uygulaması içerisinde onlara özel tasarlanan oyunlaştırma kurgusu sayesinde karbon ayak izi azaltılmasına destek veren bir platformdur.

Invamar : Cilt üstü veri toplayan tekstil tabanlı sensör geliştirerek teknolojinin ulaşılabilirliğini arttıran insan odaklı giyimler geliştiren bir girişim.

Ocalis : Fiziksel tekrarlı işlerde çalışan insanların kas-iskelet hastalıklarına maruz kalmasını önleyici, giyilebilir, endüstriyel dış iskelet sistemleri üreten bir girişim.

Octopus : Dijital ekranları istenilen tüm şekillerde dizayn edebilmeyi, sınırsız sayıda ekran grubu oluşturarak bu ekranları tek bir merkezden yönetebilmeyi, içerik yönetimi ile birlikte tüm akıllı cihazlar ile entegre olarak çalışmayı sağlayan bir SaaS yazılımıdır. 

SegmentHub : Website ve mobil uygulamalara gelen ziyaretçilerin hareketlerini, lokasyon, demografik ve davranışsal açılardan segmentleyip anlık aksiyon almayı ve ziyaretçilere en uygun teklifleri sunmayı sağlayan bir SaaS yazılımıdır.

ServisSoft : Üretim, enerji, tesis yönetim ve bakım operasyonlarında varlık ve personel verimliliğini artırmak için yapay zekâ tabanlı kestirimci analiz-bakım yapan ve dijital ikiz yapısıyla desteklenen bir dijital platformdur.

Syntonym : Görsel veri işleyen kuruluşlar için kameralardan toplanan verileri kayıpsız bir şekilde anonimleştirerek, GDPR ve eşleniği yasalara uygun şekilde, yaptırım riskiyle karşılaşmadan AI/ML modellerini eğitmelerine ve ileri veri analizlerine imkan sağlayan bir platformdur. 

Utilify : Kodsuz blokzincir tabanlı bir sadakat yazılım uygulamasıdır. 

Varsapp : Kişilerden ve markalardan ürün kiralayabileceğiniz, elinizde bulunan eşyaları kiraya vererek para kazanabileceğiniz bir platformdur.

Walkers : Bireylerin daha fazla hareket etmesi ve sağlıklı bir hayata adım atması için gereken motivasyonu sağlarken, partner olduğu firmalara promosyon yapma imkanı veren, Loyalty as a Service ve alternatif pazarlama kanalı sunan, oyunlaştırma içeren sağlık & fitness uygulamasıdır.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.