Tuhaf Girişim Hikayeleri

Tuhaf Girişim Hikayeleri

Girişimcilik, farklı ve eşsiz zihinlere sahip insanları cezbeder ve bu birçok farklı hikâye ortaya çıkarabilir. Sonuçta girişimcilik kurallara uymanın ve sınırların içinde kalmanın tam tersidir.

Tuhaf Girişim Hikayeleri

David Daneshgar

30.000 doları bulmanın en hızlı yolu nedir? David Daneshgar gibi biriyseniz cevap bir poker turnuvasına kaydolmak olabilir. Daneshgar ve iki arkadaş, çiçekçileri müşterilerle buluşturan bir çevrimiçi pazaryeri başlatmak istediler ancak başlangıç ​​nakitleri yoktu.

2008’de World Series of Poker’i kazanan Daneshgar, bir poker turnuvasına katılmak için 1000$ harcadı. 30.000 dolarlık büyük ödül, tesadüfen, tam da ihtiyaçları olan para miktarıydı. Gergin final turunun sonunda Daneshgar, arkadaşlarına duymak istediklerini söyledi: “Çiçek zamanı.” Kısa bir süre sonra işlerini BloomNation başlattılar.

Tuhaf Girişim Hikayeleri

Mark Zuckerberg

2011 yılında, Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, yalnızca kendi öldürdüğü eti yemek için kişisel bir meydan okuma başlattı. 4 Mayıs 2011’de “Bir domuz ve bir keçiyi öldürdüm” cümlesi ile bu meydan okumayı dünyaya duyurdu.

Zuckerberg kısa süre sonra, sürdürülebilir çiftçilik hakkında bilgi edinmek ve kaynakları daha sorumlu bir şekilde tüketmek için bu zorluğu üstlendiğini açıkladı. Ancak değişiklik kalıcı değildi. Bir yıl süren mücadele sona erdikten sonra Zuckerberg, mağazadan et satın almaya geri döndü.

Tuhaf Girişim Hikayeleri

Clive Palmer

Ya Jurassic Park sadece bir film değilse? Aykırı ve farklı Avustralyalı iş insanı Clive Palmer, klonlama yoluyla dinozorları gerçeğe dönüştürmek istedi ve bu fikri bilim adamlarıyla tartışacak kadar ileri gitti.

Bu 2012’de oldu ve klonlama teknikleri hala soyu tükenmiş türleri geri getirecek kadar gelişmediğinden, Palmer’ın hayallerinin yakın zamanda gerçekleşecek gibi görünmüyor. Ancak, dinozorlara olan sevgisi devam ediyor. 2013’te 160’ın üzerinde devasa dinozor replikasına sahip Palmersaurus adlı bir tema parkı açtı.

Tuhaf Girişim Hikayeleri

Robert Klark Graham

Robert K. Graham, gözlükler için kırılmaz camlar icat eden bir girişimciydi. Ancak başlattığı sperm bankası fikriyle şimdilerde muhtemelen daha iyi hatırlanıyor. Germinal Seçim Deposu olarak adlandırılan bu sperm bankası, yalnızca bir şekilde tanınmış/olağanüstü kabul edilen kişilerden gelen bağışları kabul ediyordu. Bazıları Nobel ödüllü, bazıları dahiler ve bazıları yetenekli sporculardı.

Graham daha iyi bir insan gen havuzu yaratmak istiyordu. Tabi fikirlerini Nazi öjeni programlarıyla karşılaştıran pek çok insan tarafından pek hoş karşılanmıyordu da. Sperm bankası, Graham’ın ölümünden iki yıl sonra 1999’da kapatıldı. 19 yıllık faaliyeti boyunca 229 çocuk ürettiğini iddia etti.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Selcan Güler

“Okuyan mı bilir gezen mi?" sorusuna yazmayı da ekleyerek, öğrenmeyi çok seven bir üniversite öğrencisiyim. Konuşur, dinler ve merak ederim. Farkında olarak yaşadığım bu dünyaya, bir nebze olsun güzellik katabilirsem ne mutlu bana.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.