Trump’ın Twitter hesabı tekrar başkan olsa bile açılmayacak

Twitter’ın yaptığı bir açıklama ile Washington, D.C.’deki şiddet eylemleri nedeniyle Donald Trump’ın 3 paylaşımını silmesini istediğini ve sonrasında ise Donald Trump’ın @realDonaldTrump isimli Twitter hesabını kapattığını duyurmuştu.

6 Ocak’ta Trump yanlılarının Amerikan Kongresi’ni basması sonrası, sosyal medya şirketleri Trump’ın hesaplarına ciddi sansür uygulamaya başlamıştı.
Instagram ve Facebook, Trump’ın hesaba erişimini bir süreliğine engellerken, Twitter 8 Ocak itibarıyla Başkan’ın hesabını süresiz askıya aldığını duyurmuştu

Bugün karşımıza çıkan yeni bilgilere göre Twitter, bu kararından geri adım atmayacak gibi görünüyor. CNBC’nin Squawk Box’ı ile bir röportaj yapan Twitter CFO’su Ned Segal, Donald Trump’ın Twitter hesabının kapatılması ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Konuyla ilgili yeni bir açıklama yapan Twitter yöneticilerinden Ned Segal, bu durumun bundan sonra değişmeyeceğini söyledi.

Donald Trump’ın Twitter hesabının sonsuza dek kapatıldığını paylaşan Segal, Trump’ın tekrar başkan olması halinde bile Twitter hesabının tekrar açılmayacağını dile getirdi. Twitter’ın politikalarının ve çalışma şeklinin oldukça basit olduğunu belirten Segal, platformdan bir kere engellendiyseniz bunu geri dönüşünün olmadığını da vurguladı.

Twitter’ın politikalarının insanların şiddeti teşvik etmediğinden emin olmak için tasarlandığını da paylaşan Segal, ister CFO olun ister eski bir kamu görevlisi bu politikaların herkes için geçerli olduğunu da sözlerine ekledi. Donald Trump ise henüz konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı

 

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ı kalıcı olarak yasaklayan Twitter, Türkiye’de de tartışmalı platformlardan bir tanesi olarak gündemimizde yer tutuyor. Kısa bir süre önce hayatımıza giren ve “Sosyal Medya Yasası” olarak bilinen kanuna göre ülkemize temsilci ataması gereken Twitter, bu kararı uygulamamakta ısrarcı davranarak dikkat çekiyor. Daha önce defalarca cezai işlem uygulanan platform, bu durumu devam ettirmesi halinde  Türkiye’den çıkması  bekleniyor . Ayrıca Twitter’ın kısa bir süre önce Süleyman Soylu’nun yaptığı bir paylaşıma da kısıtlama getirmesi, ülkemizde tartışılan konulardan biri olmaya devam ediyor.

 

 

Jeff Bezos, Amazon’da 25 yıldır sürdürdüğü CEO’luk görevini bırakmasıyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.