//

Animoca Brands 17.2 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Animoca Brands 17.2 Milyon Dolar Yatırım Aldı
Animoca Brands 17.2 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Üçüncü nesil internet anlamına gelen web3 uygulamaları, blokzinciri teknolojilerinin gelişmesinin itici gücüyle birlikte küreseldeki değerini her geçen gün artırıyor. Bu durumu fırsata çeviren şirketler ise büyüme odaklı web3 uygulamaları geliştiren şirketlere yatırım yapıyor. Son olarak global girişim sermayesi şirketi True Global Ventures 4 Plus (TGV 4 Plus), “Follow On Fund (FoF)” adını verdiği yeni fonuyla ilk değiştirilebilir tahvil yatırımını oyun yazılımı ve risk sermayesi şirketi Animoca Brands’a yaptığını duyurdu. 17,2 milyon dolar değerindeki yatırımını, Animoca Brands’ın 12 Temmuz 2022’de açıklanan 5,9 milyar dolar değerindeki ikinci kapanışından sonra gerçekleştiren TGV 4 Plus, Animoca Brands’in yanı sıra The Sandbox, Forge, Chromaway, Coinhouse, GCEX, Chronicled, Enjinstarter, Iomob ve Dedoco gibi diğer önde gelen şirketlere de yatırım yapmayı sürdürüyor.

Girişim sermayesi şirketi TGV 4 Plus’tan yapılan açıklamada, yatırımın amaçları dünya çapındaki internet kullanıcılarının dijital mülkiyet sunma misyonunu desteklemek, yeni varlık sınıfları yaratmak, kazan-kazan ekonomisine olanak tanıyarak daha adil bir dijital çerçeve ile açık metaverse inşaasına katkıda bulunmak olarak sıralandı. Açıklamada şirketin 2019’dan bu yana Animoca Brands’in destekçisi olmasındaki temel sebepler ise bu oluşumun değer artışının çoğunu blokzinciri projelerinden, web3 teknolojisinden ve yan kuruluşlarına ait gelirlerden ve metaverse’te yaptığı 340’tan fazla yatırımdan elde etmeleri şeklinde paylaşıldı.

Animoca Brands 17.2 milyon dolar yatırım aldı
Animoca Brands 17.2 milyon dolar yatırım aldı

Komandite ortakları yatırımı destekliyor

TGV 4 Plus FoF, ilk kapanışını Haziran 2022’de 146 milyon dolar karşılığında tamamladı. TGV 4 Plus FoF’nin fona ve Yatırım Komitesine liderlik eden, fonlarına 62 milyon dolardan fazla para yatıran 15 Komandite Ortakları bulunuyor. Bu, toplam fon büyüklüğünün %40’ından fazlasını ve ortak başına ortalama 4 milyon dolardan fazla taahhütü temsil ediyor. TGV Komandite Ortağı Dušan Stojanović, “Animoca Brands’in yaptığı stratejik satın alma ve yatırımların kalitesinden çok etkilendim. Şirket, blok zinciri piyasasının en büyük kazananlarından biri olmasıyla birlikte herhangi bir krizde pazardan daha güçlü çıkması muhtemel yapılar arasında bulunuyor” şeklinde açıklama yaparken, TGV’nin diğer bir Komandite Ortağı Kelly Choo da “Birçok Animoca Brands girişimi tarafından yönetilen genel web3 ekosistemine gösterilen ticari ilgiye şahit olmaktan mutluluk duyuyorum. Şirketi bir sonraki seviyeye taşıyacak ve mevcut güçlü yönetim ekibini tamamlayacak yeni üst düzey yönetim atamaları konusunda da oldukça heyecanlıyım” dedi.

“Yeni nesil web3 şirketleri finanse edilmeli”

TGV haricinde de Boyu Capital, Singapur’un Ulusal Varlık Fonu olan Temasek ve GGV Capital gibi oluşumlardan da yatırım alan Animoca Brands’in Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Yat Siu ise sürece dair düşüncelerini şu sözlerle paylaştı: “TGV 4 Plus FoF’nin ilk yatırımı olarak Animoca Brands’i seçmesinden onur ve minnet duyuyoruz. Açık metaverse’in paylaşılan ağ etkisi sayesinde, bizim gibi geç dönem şirketlerin finanse edilmesi erken aşama büyüme için bir destek niteliği taşıyor. Bu nedenle bu yatırımın tüm ekosistem için olumlu bir gelişme olduğuna inanıyoruz.”

*Bültenden düzenlenmiştir.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Eray Avcı

Kendimi arıyorum, yoldayım, tadını çıkarıyorum

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.