/

Tridge, 37 milyon dolar yatırım aldı!

Tridge, 37 milyon dolar yatırım aldı

Doğal kaynakların azalması ve sürdürülebilirlik kavramının önem kazanması ile birlikte “agritech” girişimlerine olan talep bir hayli artış gösterdi. Bu doğrultuda yapılan yatırımlar da dikkat çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde agritech alanında faaliyet gösteren ve merkezinin Güney Kore’de yer aldığı Tridge de DS Asset Management’tan 50 trilyon won, yani yaklaşık 37 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Tridge’in şirket değerlemesi gerçekleşen bu yatırımla birlikte 2.7 milyar doları (3.6 trilyon won) geçti.

Tridge toplamda 111,7 milyon dolar yatırım aldı

Tridge

Bugüne kadar toplamda 111,7 milyon dolar yatırım alan girişim, daha önce SoftBank tarafından da desteklenmişti. Girişim, almış olduğu bu yeni yatırımı yurt dışı açılımını hızlandırmak için kullanacağını ifade etti.

Tridge, 2015 yılında Hoshik Shin, Kangwook Lee ve Minjong Chung tarafından hayata geçirilen bir girişim olarak karşımıza çıkıyor. Şirketin, global olarak alıcıları ve tedarikçileri birbirine bağlamak için teknoloji ve insan ağını birleştiren dijital bir platform olarak faaliyet göstermesi göze çarpıyor.

Dünyanın dört bir yanındaki ithalatçıların ve ihracatçıların global gıda ve tarım pazarını anlamalarına, daha akıllı ve daha kolay ticaret yapmaları konusunda destek sağlayan girişim; araştırmadan sipariş vermeye yardımcı olması ile ön plana çıkıyor. Platform içerisindeki alıcıların gıda ve tarım ürünlerini 150’den fazla ülkede makul fiyatlarla tedarik etmelerine yardımcı oluyor. Satıcılar, satış kanallarını çeşitlendirebildikleri gibi bozulabilir gıdalar için de zamanında alıcı bularak ürünlerinin satışını gerçekleştirebiliyor.

Tridge ülkeleri arasında Türkiye de var

Tridge

Şirketin kendi web sitesine göre, Tridge ile alıcıların tedarikçilere göz atabilecekleri ve anlaşmalar yapmak için onlarla doğrudan iletişime geçebilecekleri bir tedarikçi listesi de bulunuyor. Tüm bunlara ek olarak, gıda ve tarım endüstrisini daha iyi anlamlandırmaya yardımcı olabilecek istihbarat ve veriler de sunuluyor. Tridge’in içeriği ve verileri çok çeşitli pazarları kapsaması ile kolay bir şekilde satıcıların yurt içine ve dışına açılması sağlanıyor

Tridge’in kurucusu ve CEO’su Hoshik Shin, ABD, Brezilya, Türkiye, Hindistan, Vietnam, Avustralya, Tanzanya, Hollanda ve Kanada dahil olmak üzere birçok ülkede, Tridge’in platformunda gerçekleşen çok fazla işlem olduğunu ifade ediyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.