/

Trendyol Aldığı 330 Milyon Dolar Yatırımla Türkiye’nin En Değerli Şirketi Oldu!

Trendyol Alibaba’dan 330 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

Türkiye’nin en önemli e-ticaret sitelerinden önde geleni olan Trendyol, büyük bir yatırım daha aldı. Pandeminin de gelmesiyle büyük önem kazanan e-ticaret siteleri bu dönemde şiretlerini büyük ölçüde büyütmeyi başardılar. Virüsten korunmaya çalışırken hepimiz evlerimizden önemli ihtiyaçlarımızı ve alışverişlerimizi halletmek zorunda kaldık. Bu sayede e-ticaret şirketlerinin önemi bir kez daha anlaşılmış oldu.

En son Getir şirketinin Unicorn olmasıyla beraber (Getir, 2.6 milyar dolar değerleme ile 300 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı.) ülkece sevinmiş ve gurur duymuşken şimdi Trendyol’un Türkiye’nin en değerli şirketi olmasının gurur ve sevinci içerisindeyiz.

Bu pandemi dönemi içerisinde şirket, hem online market alışverişine hem de yemek siparişi hizmetlerine başlamıştı.(Trendyol Yemek!) Bu sayede de hızla büyüyen şirketin sevenleri ve durmadan ürün satın alanları çok. 2020 yılında günlük ortalama yaklaşık 1 milyon satış Trendyol’da gerçekleşmişti. Yani 2020 yılında toplam satılan ürün 347 milyondu!

2018 Yılının Temmuz Ayında Şirkete Ortak Olan Alibaba 330 Milyon Dolar Yatırım Yaptı!

1999 yılında Jack Ma tarafından Çin’de kurulan Alibaba, (Alibaba’nun kuruluş hikayesini ve Jack Ma’nın hayatını merak ediyorsanız Jack Ma, 1999’da Alibaba’yı Kuran Adam isimli başarı hikayemize göz atabilirsiniz.) 2018 yılının temmuz ayında şirkete ortak olmasıyla tüm ülke genelinde çok ses çıkartmıştı. Hatta Alibaba’nın ortak olmasıyla beraber 2018 yılında yaklaşık 1 milyar dolar değerlemeye sahip olan şirket, 2020 yılında değerlemesini 3.75 milyar dolara çıkarttı.

O zaman ortak olan Alibaba şimdi ise 330 milyon dolar şirkete yatırım yaptı. Bu 330 milyon dolarlık yatırımı aldıktan sonra şirketin değerlemesi 11 milyar doları aşarak Türkiye’nin en değerli teknoloji şirketi ve en değerli şirketi oldu. Alibaba yaptığı 330 milyon dolarlık yatırımla beraber şirketten kendine yüzde üçlük bir hisse daha aldı.

Yapılan yatırım sonrasında Alibaba’nın şirketteki toplam hissesi yüzde 86.50’ye yükseldi. Şirketin kurucu ortağı Demet Mutlu’nun yüzde 6.96 hissesi, Evren Üçok’un yüzde 5.55 hissesi, Begüm Tekin’in yüzde 0.78 hissesi, Zeki Güçlü Kaya’nın ise yüzde 0.21 hissesi var.

Dilerseniz Trendyol’un sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

7 Adımda Başarılı Bir Instagram Reklam Kampanyası Yapmak

Apple Nisan 2021 Ürün Tanıtımı

DUWIB Tarafından Düzenlenen “Aselsan’da Yaşam” Etkinliği 21 Nisan’da Başlıyor!

Teknoloji Devi Microsoft, Malezya’da İlk Veri Merkezleri Bölgesini Kurmak İçin 1 Milyar Dolar Yatırım Yapacak!

Çin Merkez Bankası Bitcoin İçin Büyük Düşünüyor

Dünya’nın En Kapsamlı 5 Dijital Kütüphanesi

Coinbase’in 100 Milyar Dolar Değerlemeye Uzanan Başarı Hikayesi

0 Comments

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.