Trendyol 2 Milyar Dolarlık Yatırım Turunda

Türkiye’nin en çok satış yapan e-ticaret sitesi Trendyol, 2 milyar dolarlık yatırım arayışında.

Çin merkezli Alibaba, 2018 yılında Trendyol’a 330 milyon dolarlık yatırım yapmıştı. Ve 330 milyon dolarlık yatırım ile şirket değerlendirmesi 1 milyar dolara çıkmıştı. 2020 yılında şirket değerlendirmesi 3.75 milyar dolara çıkmıştı. Geçtiğimiz nisa ayında Alibaba tekrardan Trendyol’a yatırım yaparak şirket hissesini %86.50’ye çıkartmakla beraber şirket değerlendirmesini de 11 milyar dolara yükseltti. Bu kısa bilgilendirmenin ardından geçelim haberimizin detaylarına.

Trendyol’un yatırım görüşmeleriyle doğrudan bilgisi olan iki kaynak Reuters’a bazı bilgiler vermiş. Kaynaklara göre Trendyol yatırımcılardan 2 milyar dolar toplamak için görüşmelere başlamış. Peki kimlerle görüşmelere başlamışlardır sizce? Biz hemen sizi merak ettirmeden açıklayalım.

Tokyo merkezli halka açık telekomünikasyon şirketi olan Softbank, yapılan görüşmelerde ki en önemli iki isimden biri. 2019’dan yılından beri, Forbes dergisinin ‘Dünya’nın En Büyük Halka Açık Şirketleri’ listesinde 36.sırada yer alıyor. Diğer önemli isim ise özel sermaye ve stratejik destek sağlayan New York merkezli General Atlantic şirketidir.

Trendyol kaynakları SoftBank ve General Atlantic hakkında yorum yapmadı. Ancak kaynaklara göre, Rockefeller ailesinin sahip olduğu Citigroup’tan tavsiyeler geldiği ve 2021 yılında 10 milyar dolarlık brüt mal değerine ulaşmasını beklediklerini söyledi. Kaynak yaratmanın da bu ayın sonuna kadar tamamlanması bekleniyormuş.

Kaynak, “Fon toplamanın Haziran ayında kapanması bekleniyor ve şirketin 2023’te planlanan halka arzından önce hissedar tabanını çeşitlendirmeyi hedefliyor” dedi.

Kaydırmalı linklerden sıkılsak bile Trendyol Türkiye için çok önemli bir değer ve bu gelişmelerin ardından maksimum 5 sene içinde global de önemli bir yerde olacağına eminiz. Unutmadan Trendyol güçlü kadın girişimidir. Bu da daha da gururlanmamız için bir sebep. J

Reuters haberine buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Netflix, Spotify’in Kurulma Hikayesinin Anlatacağı Dizi Üzerinde Çalışıyor

Elon Musk Altcoin Peşinde

Facebook Oyun Stüdyosu BigBox VR’ı Satın Aldı!

Google Workspace Çalışma Alanı Hizmetini Herkese Açıyor

Girişim Haberleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Sosyal Medya Hesaplarımız

LinkedIn

Twitter

Instagram

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.