//

Toss, 405 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

Toss

Toss, 405 milyon Dolar yatırım aldı!

Toss ne yapıyor?

Toss

Toss, 2011 yılında Seunggun Lee tarafından kurulan ve fintech firması Viva Republica tarafından işletilen Güney Kore merkezli bir mobil finansal hizmetler platformudur. Eşler arası para transferleri, banka hesaplarını ve kredi raporlarını da tutan uygulaması aracılığıyla kullanılabilir. Kredi ve sigorta planlarına erişim, faturaları bölme olanağı, QR ödeme alternatifleri ve diğer benzer hizmetler, Toss tarafından sunulan ve müşterilerin mali durumlarını yönetmelerine yardımcı olan hizmetlerden sadece birkaçıdır. Bir süper uygulama olan Toss tarafından sağlanan hizmetler arasında Toss Bank, Toss Securities, Toss Payments ve Toss Insurance yer almaktadır.

Yatırım detayları

Toss

Güney Kore merkezli bir finansal süper uygulama olan Toss, G Serisi fonlamada 405 milyon dolar elde eden Viva Republica tarafından yönetiliyor. Şirketin değerlemesi 9,1 trilyon won ya da yaklaşık 7 milyar dolar olarak belirlendi. Tonic Private Equity tarafından yönetilen yatırım turuna Kore Kalkınma Bankası (KDB), Altos Ventures, Goodwater Capital, Greyhound Capital, Aspex Management, Bond Capital, DUMAC ve Korea Investment & Securities katıldı.

Yeni yatırım, Toss’un Robinhood’a benzeyen perakende yatırım uygulaması Toss Securities’in genişlemesini hızlandırmasına yardımcı olacak. İnsanlar ve küçük işletmeler için çevrimiçi ödeme hizmetleri ve dijital krediler gibi diğer ürünler de Seri G yatırımlarına dahil edilecek.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.