/

Topi, 45 milyon dolar yatırım aldı!

Topi

Merkezinin Berlin’de olduğu Fintech girişimi Topi, 15 milyon doları öz kaynak ve 30 milyon doları borç olmak üzere 45 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Gerçekleşen yatırım turuna Index Ventures, Creandum, TriplePoint Capital ve adı açıklanmayan melek yatırımcılar katılım sağladı. Şirket, aldığı yeni yatırım ile birlikte donanım abonelik hizmetinin başlatmayı hedefliyor.

Topi, KOBİ’lere Özel Bir Platform Sunuyor.

Topi, Harvard Business School’da MBA eğitimleri sırasında tanışan Estelle Merle ve Charlotte Pallua tarafından kuruldu. Yayına alındığı zaman Topi’nin ne iş yapacağı tam olarak bilinmiyordu. Fakat şirket, aldığı yeni yatırımla birlikte Alman elektronik perakendecisi Gravis ile ortaklaşa hayata geçireceği ilk ürününü de duyurmuş oldu.

2021 yılında kurulan Berlin merkezli girişim, perakendecilerin ve işletmelerin ofis monitörleri ve kameralar gibi kiralık ekipman sağlamak için bağlanabileceği bir B2B platforma sahip olması ile dikkat çekiyor. Topi, en temel düzeyde, satıcıların akıllı telefonlar, yazıcılar, bilgisayar monitörleri, kahve makineleri gibi ekipmanlarını kiralamalarına imkan tanıyor. Şirket, perakendeciler ve KOBİ’lerin bağlantı kurması için bir donanım abonelik platformu hizmeti veriyor.

Topi, 35 Çalışanı ile Hizmet Veriyor.

Topi’nin platformu, çeşitli elektronik cihazlar için aylık abonelik ücretleri oluşturmak üzere ödeme sağlayıcıları ile birleşen açık bankacılık yazılımı üzerine kurulu tescilli kredi karar verme algoritmaları ile işlemin her iki tarafı için çok yönlü bir araç seti. Birçok perakendeci halihazırda bir tür finansman veya kiralama seçeneği sunacak, ancak Topi, daha geniş pazara kredi fırsatları sunmak için şirketleri platformuna dahil etmek istiyor. Şirket bunu yaparken hizmet olarak donanımın (HaaS) popülaritesindeki artıştan yararlanmayı hedefliyor.

Kurucu ortaklar, işletmenin verilere bağlı olarak potansiyel olarak diğer dikeylere genişleyebileceğini veya coğrafi olarak faaliyet alanını artırabileceğini söyledi. Topi’nin şu anda yaklaşık 35 çalışanı bulunuyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.