/

Timus Networks 1 milyon dolar yatırım aldı!

timus networks
Logo’nun kurucusu Tuğrul Tekbulut tarafından hayata geçirilen Timus Networks, siber güvenlik girişimi olarak yer alıyor. TechOne’dan 10 milyon dolar değerleme ile 1 milyon dolar yatırım alan şirket, hızlı bir büyüme elde etmeyi hedefliyor.

Logo Yazılım, Bergnet ve Timus Networks

timus networks

Tuğrul Tekbulut, Logo Yazılım kurucusu olarak tanınıyor. 1984 yılında Logo Yazılım’ı hayata geçiren Tekbulut, 2013 yılında siber güvenlik şirketi olan Bergnet’i kurmuştu. Geçtiğimiz sene yine siber güvenlik alanında bir satın alım daha gerçekleştiren Tekbulut, Timus Networks ile karşımıza çıkmıştı.

Tekbulut, Ahmet Polat tarafından kurulan bulut tabanlı siber güvenlik ve ağ yönetim platformu LOKI’den TRAngels melek yatırımcılara ait hisselerin tamamını satın almış ve bu satın alım ile yatırım yapılan değerlemenin 4 katına ulaşan bir değerlemeyle hisse satışı gerçekleştirilmişti.

Tuğrul Tekbulut, Berqnet’ten sonra bir diğer siber güvenlik adımını da ABD’de atmıştı. Tekbulut bunun için LOKI ile birleşmiş ve bu birleşmenin sonucunda SASE (Secure Access Service Edge) teknolojisi geliştirilmişti. Böylelikle yeni bir marka olarak globale açılmaya karar veren şirket, Timus Networks olarak ABD’de faaliyet göstermeye başlamıştı.

Bulut Tabanlı SASE Mimarisi!

timus networks

ABD’deki faaliyetlerine kısa bir süre önce başlayan Timus Networks, son teknoloji ZTNA ve SASE teknolojileri ile modern iş yerlerinin ağ güvenliği ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış bir platform olarak yer alıyor. Şirketin merkezi ise Boston’da bulunuyor.

Timus Networks, çalışanları, cihazları ve uygulamaları nerede olurlarsa olsunlar güvenli bir şekilde bağlayarak işletmelerin daha verimli iş akışları elde etmeleri konusunda destek sağlıyor. Bununla birlikte Timus, özel olarak tasarlanmış bulut tabanlı SASE mimarisine sahip. Dinamik Güvenlik Duvarı, AI destekli Güvenli Web Ağ Geçidi, Kötü Amaçlı Yazılımdan Koruma ve İzinsiz Girişi Önleme Sistemi gibi siber güvenlik bileşenlerini de yine platform içerisinde yer alıyor.

Tuğrul Tekbulut tarafından edinilen bilgilere göre, Timus Networks, şimdi TechOne‘dan 10 milyon dolar değerleme ile 1 milyon dolarlık yatırım aldı. Tekbulut’un hedefinde Timus Networks’ü global marka yapmak yer alıyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.