Tiktok Hikayeler Özelliğini Test Ediyor!

Hikaye özelliği Twitter ile son bulmuyor, sıra Tiktok’un!

24 saat içinde silinen hikayeler özelliği birkaç sene önce Snapchat uygulaması ile hayatımıza girmişti. Sırasıyla aynı işlevle birçok sosyal medya platformu bu popüler özelliği kullanıcılarına farklı isimlerle kullanıma sunmuştu. Hatta geçtiğimiz günlerde bu furyanın sonuna gelen Twitter ‘Fleets’ten sizlere söz etmiştik. Bu sıralar adından oldukça sık bahsettiren Tiktok’un da bu özelliği test ettiği Aman Firdaus tarafından keşfedildi.  Tiktok’un sahibi olan ByteDance firması tarafından gelen açıklamada  “Her zaman topluluğumuza değer katmanın ve TikTok deneyimini zenginleştirmenin yeni yollarını düşünüyoruz. Şu anda yaratıcılara yaratıcı fikirlerini TikTok topluluğu için hayata geçirmeleri için ek biçimler vermenin yollarını deniyoruz.” Tiktok’un test etmeye başladığını doğruladı.

Henüz testin ne kadar süreceğini ve hangi pazarlarda kullanıma açıldığını açıklamayan Tiktok, hikayeler özelliğini ABD dışında küçük bir kullanıcı grubu üzerinde test ettiğini ekran görüntüleri üzerinden anlayabiliyoruz.  Uygulamalardaki yeni özellikleri keşfetmesiyle bilinen Matt Navara’dan hikaye özelliğinin fotoğrafları geldi:

 

hikayehikaye

hikaye

hikaye

 

Hikaye sürümü, Duets ve LIVE gibi özelliklere ek olarak  kullanıcıların hayranlarla etkileşim kurmasının yeni bir yolu olarak tanımlayan Tiktok, bu tanıdık ve rahat formatla bünyesindeki araçlarla kullanıcılarının daha kolay etkileşime geçmesini hedefliyor.

Peki nasıl kullanılır?

Yan tarafa eklenilen kaydırma çubuğu üzerinden hikayelere kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. ‘Oluştur’ butonuna tıklayarak aynı Instagram Reels’ta olduğu gibi altyazı ve müzik ekleyebilirsiniz. Tiktok Hikayeleri, Instagram,Facebook,Twitter ve WhatsApp gibi uygulamalardaki benzer özelliklerden ayıracak olan şey ise herkese açık yorumların ve tepkilerin bulunması. Fakat uygulamanın mantığı gereği hikayelerde sadece video paylaşılabilecek. Diğer içerik üreticilerinin hikayelerini izlemek için aynı Instagram ve Twitter Fleets gibi yan tarafta bulunan dikey bir bardan ulaşım sağlanıyor.

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Twitter Fleets Özelliğini 3 Ağustos’tan İtibaren Kullanıma Kapattı!

BeBot Kumu ve Atıkları Birbirinden Ayırt Ederek Plajları Temizliyor!

Google Buys Epic Games

Orman Yangınlarını Belirlemek Ve Müdahale Etmek İçin Kurulmuş 9 Girişim

Dronla Yangınları Erkenden Tespit Edip Söndürebilen Guardian Technologies

Top 5 That Turkish Startups Went Global

13 Soruda Gülben Aykaç ve Mandala Akademi

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.