TikTak Nasıl Kullanılır?

TikTak’tan Yeni Nesil Abonelik Modeli: TikTak Neo

Günümüzde araba satın almak artık büyük bir lüks haline geldi. Metropol hayatına yeni ve konforlu bir ulaşım hizmeti sunan marka TikTak; çok uygun ücretler ile araba kiralamaya olanak sağlıyor. Peki, bu uygulamayı daha yakından tanımaya ne dersiniz?

TikTak Nedir?

TikTak by Hedef Filo uygulaması, bireylerin ve kurumların dakikalık araç kiralama ihtiyaçlarını karşılayan ve kullandığı kadar ödemeye olanak sağlayan araç paylaşılma markasıdır. 2020 Mayıs ayında İstanbul’da hizmet vermeye başlayan dakikalık araba kiralama girişimi TikTak’ın kurucusu Ersan Öztürk’tür.

TikTak kişileri özgürleştiren ve yaşam kalitelerini arttıran çevreye duyarlı yeni nesil ulaşım çözümü olma misyonuyla kurulmuştur.

TikTak, bireyleri ve kurumları şehirde 7/24 mobil olma imkânı ile buluşturuyor. Bünyesindeki binlerce arabayla dakikalık araç kiralama hizmeti sunuyor. Ekonomik bir şekilde arabaya kolayca ulaşım imkânı sağlayan TikTak, ‘sürdürülebilir mobilite’ hizmeti sunuyor.

TikTak

TikTak’ın en iyi özelliklerinden biri ise herhangi bir sözleşme yapmadan bölgenizdeki araçları dakikalık olarak kiralayabiliyorsunuz.

TikTak uygulaması, ulaşımın en büyük problemlerinden biri olduğu İstanbul’a hızlı ve kolay araç kiralama hizmeti ile hayatı kolaylaştırmak için bir seçenek sunuyor.

TikTak Nasıl Kullanılır?

TikTak ile araç kiralama işlemi yapmak için uygulamayı cep telefonunuza indirdikten sonra üye olabiliyorsunuz. Sistem kullanımı ise şu şekilde: öncelikle sisteme giriş yapabilmeniz için kimlik bilgilerinizi ve ehliyetinizi sisteme tanımlıyorsunuz. Yani uygulamaya sürücü belgenizin önlü arkalı fotoğrafını yüklemeniz gerekiyor. Sürücü belgesi fotoğraflarının kontrolü ve üyeliğin onaylanması birkaç gün içerisinde tamamlandıktan sonra üyeliğiniz aktif hale geliyor ve sistem onaylarsa sisteme giriş yapmanıza izin veriyor. Ancak, ehliyetinizin bir senelik olması ve ciddi ceza puanı yememiş olmanız gerekiyor. Üyeliğiniz onaylandığı anda sisteme dahil ediliyorsunuz.

Sonrasında haritada kendinize en uygun aracı seçip aracı uygulama üzerinden belirleyip aracın yanına gittikten sonra QR kodu okutarak araç kiralama işlemine başlıyorsunuz.

TikTak, öncelikle sizden aracı kontrol etmenizi istiyor. Aracın dışında önünde arkasında en son kullanan kişiden kaynaklı bir hasar olup olmadığına yönelik sorularla aracın durumunu sisteme belirttikten sonra size birkaç uyarı yapılıyor. Herhangi bir hasar veya aksaklık olup olmadığını kontrol ederek bu adımı tamamlıyorsunuz.

Sonrasında ‘kapıları aç’ seçeneği ile araca giriş mümkün hale geliyor. Aracın içerisini de kontrol ediyorsunuz. Zaten TikTak da sizi araçtaki hasarlar hakkında uygulama üzerinden bilgi veriyor. Bu hasarlar dışında başka bir problem yoksa kiralama sürecini başlatabiliyorsunuz.

Bunun akabinde sistem, aracın kilidini otomatik olarak açıyor ve aracın içine girdikten sonra torpido gözünden anahtarınızı alıp arabanızı çalıştırabiliyorsunuz. Sonrası ise size kalmış. Arabanızla dilediğiniz yere gidebilirsiniz.

Ayrıca hizmet sadece İstanbul içinde kullanılmıyor. Şehir dışına çıkabiliyorsunuz. Ancak, şu detay önemli arabayı tekrar İstanbul içinde uygun olan bir noktaya ve ya İsparklara bırakmanız gerekiyor. TikTak’ın hizmet bölgeleri İstanbul’un merkezi noktalarını kapsıyor. Bununla birlikte uygulamanın hizmet verdiği bölgeler de zaman geçtikçe artıyor.

TikTak

Bunları bilmenizde fayda var:

Araç kiralama adımında TikTak seçtiğiniz aracın özelliklerine göre değişen bir provizyon ücreti talep ediyor. Bu ücrette araçla işiniz bittiğinde tekrar hesabınıza iade ediliyor. Aracı kullandığınız süre için dakikalık olarak ücretlendirme yapılıyor. Bu ücretlendirmede yine aracın özelliklerine göre değişmekte.

Kiralamayı bitirdiğinizde ise uygulama sizden anahtarı torpido gözüne bırakmanızı ve kontrolleri yaparak araçtan ayrılmanızı söylüyor. Son olarak da aracın dıştan fotoğrafını çekip sisteme yükledikten sonra kiralama işlemi tamamen bitmiş oluyor.

TikTak Kullanmanın Avantajları Neler?

  • Arabaların daha yeni modeller olması
  • Model çeşitliliği
  • İsparklarda ücretsiz park etme
  • Benzin ücreti
  • Otomatik vites araç seçeneklerinin daha çok olması
  • Çeşitli kampanyalar ile tik tak puanı kazanma şansı (bu puanlar yine uygulama içerisinde araç kiralamada kullanılır.)
  • Bütün bu avantajlar ile birlikte ayrıca TikTak hesabınıza bakiye yükleyerek her kullanımda ödeme derdiyle uğraşmadan bakiyenizden harcayarak hızlı araç kiralamanın keyfini çıkarabiliyorsunuz.

TikTak

TikTak uygulaması, ulaşımın en büyük problemlerinden biri olduğu İstanbul’a hızlı ve kolay araç kiralama hizmeti ile hayatı kolaylaştırmak için bir seçenek sunuyor!

TikTak’ın son hizmeti olan TikTak City bu alanda büyük bir ses uyandırmayı başardı. Peki, firma TikTak City ile neyi amaçlıyor? İstanbulluları otomotiv sektörünün gelecek trendlerine yön verecek elektrikli arabalarla tanıştırmak!

Kullanıcılar Avrupa ve Asya yakasında belirlenen İspark istasyonlarında yer alan TikTak City elektrikli arabalarını kiralayarak istedikleri yere gidip işlerini tamamladıktan sonra yine diledikleri bir TikTak City İspark noktasına arabayı bırakabiliyorlar.

TikTak

Dilerseniz TikTak by Hedef Filo uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Nasıl Kullanılır? Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.