//

Ticketmaster, bazı biletleri NFT olarak satmayı düşünüyor!

ticketmaster

Tiyatro, konser ve nice eğlence için bilet satın alma platformu olan Ticketmaster, bazı etkinlikler için artık biletlerin değiştirilemez tokenler (NFT’ler) olarak basılması adına Dapper Labs‘ın Flow blok zinciri ile iş birliği yapacağını duyurdu.

Ticketmaster, Flow blok zincirini kullanarak, bilet sahipleri için “katılım kanıtı” sağlayacak etkinliklerden önce, etkinlik sırasında veya sonrasında bilet sahipleri için NFT’leri basabileceğini de açıkladı. Biletler daha sonra değerlerini korudukları için gelecekte takas edilebilir ve satılabilir halde olacak. Buna ek olarak etkinlikle ilgili premium bir özellik satın almak, gelecekte herhangi bir bilet ile değiştirmek ya da ürünler adına indirim uygulamak için de NFT’ler kullanılabilecek.

Dapper Labs ve Ticketmaster, Super Bowl için hazırlık yapıyor!

ticketmaster

Son altı ayda, Dapper Labs ve Ticketmaster sessizce bir NFT pilot programı başlatması ile dikkatleri üzerine çekti. Ticketmaster, bu yıl Super Bowl LVI gibi belirli etkinliklerin katılımcılarına hatıra olarak NFT özelliğe sahip olan biletlerini yayınladı. Dapper’a göre pilot programda altı aylık bir süre içinde beş milyondan fazla Flow NFT basıldı ve etkinlikler arasında Apollo Tiyatrosu, Sebastian Maniscalco, The Black Crowes ve Gavin DeGraw yer aldı.

Yapılan iş birliği ile birlikte bilet platformu, kullanıcıların hatıra amaçlı NFT’lerini saklamaları için dijital bir cüzdan ve pazar yeri de oluşturdu. Böylelikle kullanıcılar biletlerini saklayabilecek ve dijital cüzdanlarında bu biletleri görebilecekler.

Tüketiciler için özel olarak tasarlandı.ticketmaster

Bir blog yazısında , “Hayranlarına biletleriyle birlikte bir NFT sunmayı seçen etkinlik organizatörleri, bu yeni teknolojiyi geniş ölçekte alakalı ve ilişkilendirilebilir hale getirmek için gerçek bir fırsata sahipler. Flow ile ortaklık kuruyoruz, çünkü blok zincirleri hayran etkileşimi ve sorunsuz tüketici deneyimleri için özel olarak tasarlandı.” ifadeleri yer aldı.

Dapper Labs, en çok sporseverlerin basketbol video klipleri içeren NFT’leri alıp satabilecekleri ve takas edebilecekleri bir pazar olan NBA Top Shot ile tanınıyor. İlk olarak 2020’de tanıtılan NBA Top Shot, Flow blok zincirinde de piyasaya sürüldü ve 1,5 milyondan fazla kullanıcıya ve 20 milyon pazar yeri işlemine ve toplam işlem hacminde 1 milyar dolara (yaklaşık olarak 8.000 rupi) ulaştı.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.