Coensio, Dünya Devleri Tesla ve Walmart’ın Tercihi Oldu

coensio

Kuruluşundan bugüne 200’den fazla firma tarafından 50 binin üzerinde teknoloji yeteneğini değerlendirmek için tercih edilen Türk startup Coensio, dünya devleri Tesla ve Walmart’ın da tercihi oldu.

Kısa süre önce, Türkiye’nin en büyük online istihdam platformu olan Kariyer.net’ten yatırım alan Coensio, aylık yüzde 400’e varan büyüme oranlarına ulaşmıştı. 

Yazılım ekosistemindeki büyüme ile birlikte ülkemizde net IT yeteneği açığının 90 bin olduğu öngörülüyor. Teknik becerilere sahip nitelikli çalışan açığı sadece Türkiye’de değil dünyada da şirketlerin dijitalleşmesinin önündeki en büyük engellerden biri. Teknoloji alanında yayınlanan iş ilanlarına gelen başvurular arasından en nitelikli adayların en az eforla ve en hızlı şekilde seçilmesini sağlayan aday ön-değerlendirme platformu Coensio, potansiyel adayları ön plana çıkararak şirketlerin aday eleme sürecini hızlandırıyor.

Son olarak 2021 yılında Türkiye’nin en büyük online istihdam platformu Kariyer.net’ten yatırım alan Coensio, 2022 yılına global ölçekte iş birlikleri ve büyüme ile başladı. Barkın Yersu Taşkeli ve Mustafa Girgin tarafından kurulan platform, elektrikli araç devi Tesla ve dünyanın en büyük perakende zinciri Walmart ile anlaştı. Kısa sürede gittigidiyor.com, Deloitte, n11.com, TOFAŞ, Logo Yazılım gibi Türkiye’nin önde gelen şirketlerini portföyüne ekleyen platform, aylık yüzde 400’e varan oranlarla büyümeye devam ediyor.

coensio

Tesla ve Walmart, Coensio’nun testleriyle en doğru adaya ulaşacak

Tesla ve Wallmart, işe alım süreçlerinde adayları değerlendirmek için Coensio’nun geliştirdiği ön eleme testlerini kullanacak. Kodlama bilgisi olmayan işe alım uzmanlarının da rahatlıkla kullanabileceği platform, firmaların pozisyonlarını en hızlı şekilde en doğru adayla kapatmalarını sağlamak için hizmet verecek.

Bilişim sektöründe arz ve talep birbirini dengelemiyor

Coensio kurucularından Barkın Yersu Taşkeli, “Hedefimiz; Kariyer.net’ten aldığımız fon ile kuruluş dönemimizi hızla geçip bir an önce yurt dışına açılmaktı. İlk yılımızda Tesla ve Walmart ile yaptığımız iş birliği, doğru bir yolda ilerlediğimizin kanıtı oldu. Platform şu an başta yazılım, test, veri, ürün, dijital pazarlama ve SAP ekipleri olmak üzere birçok farklı alandaki yeteneklerin değerlendirilmesi için 55’ten fazla değerlendirme sunuyor. Amacımız hem işveren hem de aday açısından en doğru eşleştirmeyi en kısa sürede yaparak teknik yetkinlik gerektiren pozisyonlar için işe alım uzmanlarının zamanlarını en verimli şekilde kullanmalarını sağlamak” dedi.

Kariyer.net Genel Müdürü Fatih Uysal ise Coensio’nun kısa sürede elde ettiği başarılara dikkat çekerek, “Teknoloji alanında yetişmiş yetenek bulmak, sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada işe alım ekiplerinin zorlandığı konuların başında geliyor. Türkiye’de her yıl yaklaşık 20 bin aday bilişim sektöründe çalışmak üzere işe başlıyor fakat talep 110 binin üzerinde. Yetenek açığını kapatmak için adayın doğru ön-değerlendirme süreçlerinden geçmesi çok önemli. Bununla birlikte, iyi bir yazılımcı olmak için tek kriter üniversite değil. Mezun olunan okul, çalışılan şirket gibi nitelikler, adayların teknik yeterliliklerinin önüne geçmemeli. Buna ek olarak hem teknoloji hem de işe alım ekiplerinin doğru yeteneği saptamak için gereğinden fazla zaman harcadığını, buna rağmen birçok teklifin işe alımla sonuçlanmadığını görüyoruz. Bu da yetenek açığını derinleştiren faktörlerden biri.” dedi.

Teknoloji alanındaki işe alımlarda; doğru yeteneği bulmayı kolaylaştıran Coensio’nun hem Türkiye’de hem de dünyada birçok işe alım uzmanının hayatını kolaylaştıracağına inanıyor, büyüme serüveninde Coensio’yu desteklemekten mutluluk duyuyoruz.

coensio

İşe alımlarda %94’lere varan zaman tasarrufu

  • Coensio ile işe alımlardan harcanan zamanı %85 oranında azalttığını belirten Cimri.com, platform sayesinde nitelikli aday başvuru sayısını da %80 oranında arttırdı.
  • Tofaş, aday işe alım süresini Coensio sayesinde %94 oranında azalttı. Başvuru sayısını %86 oranında artıran şirketin aday havuzunda da %95’lik bir büyüme gözlemledi.
  • Hitit, CV tarama ve işe alıma ayırdığı süreyi yaklaşık %90 oranında azalttı.
  • Softtech Ventures, Coensio ile başvuru sayısında %200’den fazla artış yakalarken, işe alım sürecine de ayda 40 ila 50 saat arası daha az zaman harcıyor.

Kuruluşundan bugüne dek 200 binin üzerinde yetenek Coensio ile ön- değerlendirmeden geçti. 250 işverenle iş birliği yapan Coensio, teknoloji pozisyonlarında ilan başvuru sayısı düşük şirketler ile ön-değerlendirmeden geçen fakat işe alım süreci tamamlanmamış yetenekleri buluşturmak için de çalışmalarına devam ediyor. Henüz prototip aşamasında olan bu hizmetten önümüzdeki dönemde birçok şirketin faydalanması hedefleniyor.

Kariyer.net hakkında:

1999’dan bu yana Türkiye’nin en büyük online istihdam platformu olan Kariyer.net, iş arayanlarla işverenleri internet ortamında yeni nesil teknolojilerle bir araya getiriyor. Kariyer.net’ in aday veri tabanında 28 milyonu aşkın özgeçmiş bulunuyor. Kariyer.net üyesi 500 binden fazla firma, ihtiyaç duyduğu iş gücünü Kariyer.net aracılığıyla arıyor. Kariyer.net, İstanbul Ümraniye ofisinin yanı sıra Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Elâzığ, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Sakarya ve Samsun’da bulunan ekipleriyle müşteri ve adaylarına hizmet veriyor.

*Bültenden düzenlenmiştir.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.