Tesla İnsansı Robot Optimus için Geri Sayım!

 3 Mart Cuma Neler Oldu? 📢

2021’de Elon Musk’ın üzerinde çalıştığını söylediği Tesla Botlar yeni ismiyle Optimus İnsansı Robot 2023’te hayatımıza girmeye hazırlanıyor. Optimus’un yapımına başlandığı haberi resmen yayınlandı. Tesla CEO’ sunun söylediğine göre insansı robot, Tesla’nın otonom araç filosu tarafından kullanılan yapay zekayla aynı şekilde çalışacak. Tehlikeli, monoton ve sıkıcı günlük görevleri yerine getirerek insanlara yardımcı olacak.

Tesla Bot haberinden yaklaşık bir yıl sonra Elon Musk, Teksas’ta düzenlenen Cyber Rodeo etkinliğinde bu sefer Optimus Sub-Prime takma adıyla tekrar robottan bahsetti. Projeye verdiği önceliği anlattı ve 2023 yılında üretime hazır olacağını belirtti.

Musk Said sahnede yaptığı konuşmasında “İnsanların yapmak istemediği her şeyi Optimus yapacak” dedi. ‘Bunu hayal etmesi zor olabilir, ancak Optimus’un geliştiğini görüyorsunuz – güvenli olduğundan emin olacağız, Terminatör yani robotlar dünyayı ele geçirecek tarzı bir şey veya benzeri şeyler yok – dünyayı gerçekten arabalardan bile daha büyük bir düzeyde dönüştürecek. Sanırım gelecek yıl birinci versiyon için üretime geçme şansımız var.”

 “İnsanların yapmak istemediği her şeyi, Optimus yapacak!” -Elon Musk.

Kişiliklerimizi Robota Entegre Etmek Mümkün Olacak Mı?

Şu anda Tesla, robotun çalışan bir prototipini açıklamadı ve geliştirmenin hangi aşamada olduğu belli değil. Cyber Rodeo etkinliğinde gösterilen robot, insanlarla aynı vücut oranlarına sahip: 5 fit-8 (172 cm) boyunda, 125 pound (56 kg) ağırlığında. İnsana yakın ölçüleri sayesinde insanlar için yapılmış bir ortamda çalışabilmesine olanak tanınan robotlar acaba insanlar gibi rahat hareket edebilecekler mi?

Axel Springer CEO’su Mathias Döpfner ile yaptığı bir konuşmada Musk, planlarını biraz daha açıkladı ve robotun insan benzeri yani bir Humanoid olacağını ve kişiliğimiz de dahil olmak üzere beyin özelliklerimizi ona indirebileceğimizi umduğunu söyledi. Musk, “Kendimizi benzersiz kıldığına inandığımız şeyleri yükleyebiliriz,” diye devam etti. “Şimdi, tabii ki artık farklı bir bedende olduğu için aynı olmayacak, kesinlikle bir fark olacak, ama hatıralarımızı, kişiliğimizi korumak gibi şeyleri yapmamız mümkün olabilir.”

İnsansı Robot Projesine Resmen Başlandı!

Teknolojinin ve hayal gücünün sınırlarını zorlayan Musk’ın hayata geçireceği Humanoid’lerin hayal edildiği kadar başarılı olup olamayacağı merak konusu. 2021’den bu ana kadar üstünde çalışıldığı söylenen Tesla Bot/Humanoid’lerin 2023’te üretime başlanacağı söylenmişti. 2023’te çıkacak prototiplerin ne kadar başarılı olacağı, hata yapıp yapmayacağı, robotun sınırlarının ne olacağını robotlar gerçek bir çıkış yaptığında görebileceğiz. Şimdilik, görünüş açısından modern ve göz kamaştırıcı bir dizayna sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Musk, “Ekonominin ne olduğu konusundaki fikrimizi alt üst edecek. Temelde insanların yapmak istemediği her şeyi yapabilecek. Bolluk çağını getireceğine inanıyoruz. Bunu hayal etmek zor olabilir, ancak Optimus’un geliştiğini gördüğünüz gibi güvenilirliğinden de emin olacaksınız.” dedi.

tesla

Teknolojinin gelişmesiyle beraber insanlar yeniliklere kısa zamanda adapte olabilseler de, robotların küresel çapta yankı yapıp yapmayacağı belli değil. Şimdilik sadece zenginlerin ulaşabileceği bir servis olacağını tahmin etmek çok da zor değil. Telefonların yaygınlaşması gibi insansı robotlar da bir gün herkesin evine girebilecek mi? Gelecekte işsizliğe ve insan hayatına etkisi nasıl olacak, bunları kestirebilmek pek de mümkün değil gibi gözükse de, bir zamanlar sadece hayal olan teknolojilerin hayat bulduğunu görmek bizleri heyecanlandırıyor.

Proje Bilgisi:

İsim: Tesla Robotu Optimus 

Şirket: Tesla

Üretim başlangıcı: 2023

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer İlham Al Yazılarımız İçin Buraya Tıklayınız.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.