Tesla, Bitcoin İle Araç Alımını Askıya Aldı! İşte Elon Musk’ın Tweetleri!

Tesla Şirketi Elon Musk’ın Twitter Hesabından Yaptığı Açıklama Sonrasında Bitcoin İle Araç Alışlarını Askıya Aldı!

Tesla şirketinin CEO’su Elon Musk, (Tesla şirketinin kuruluş hikayesini ve Elon Musk’ın ilham veren başarı hikayesini merak ediyorsanız Elon Musk, 12 Yaşında İlk Parasını Kazanan Büyük Girişimci yazımıza göz atabilirsiniz.) dün gece saatlerinde kendi Twitter hesabından Bitcoin ile Tesla alımının askıya alındığını duyurdu. 11 Mayıs günü yine kendi Twitter hesabı üzerinden “Do you want Tesla to accept Doge?” yani “Tesla Doge Coin’i (Dogecoin nedir? Nasıl alınır? Neden bu kadar hızlı yükseliyor?) kabul etsin mi?” şeklinde bir soru sorarak anket yapmasının ardından Bitcoin ile Tesla satışını askıya aldığını açıklaması büyük bir tepki yarattı. Elon Musk’ın doge coin ile ilgili attığı tweetlerden sonra doge coinin hızlı bir şekilde yükselmesi de çok büyük dikkat çekerken büyük bir karmaşaya sebep olmuştu.

Elon Musk’ın “Tesla has suspended vehicle purchases using Bitcoin. We are concerned about rapidly increasing use of fossil fuels for Bitcoin mining and transactions, especially coal, which has the worst emissions of any fuel.” cümleleriyle başladığı açıklamada çevreye verilen zarardan endişe ettiklerini söyledi. Yani, “Tesla, Bitcoin kullanarak araç alımlarını askıya aldı. Bitcoin madenciliği ve işlemleri için fosil yakıtların hızla artan kullanımından, özellikle de herhangi bir yakıtın en kötü emisyonuna sahip olan kömürden endişe ediyoruz.” anlamına gelen cümlelerle açıklamasına başladı.

“Cryptocurrency is a good idea on many levels and we believe it has a promising future, but this cannot come at great cost to the environment.” cümleleriyle devam eden açıklama “Kripto para birimi birçok düzeyde iyi bir fikir olduğuna ve gelecek vaat ettiğine inanıyoruz, ancak bunun çevre için büyük bir bedeli olamaz.” anlamına geliyor.

Açıklamanın son kısmında ise “Tesla herhangi bir Bitcoin ile satılmayacak ve madencilik daha sürdürülebilir enerjiye geçer geçmez bunu işlemler için kullanmayı planlıyoruz. Ayrıca Bitcoin’in enerjisinin / işleminin% 1’inden azını kullanan diğer kripto para birimlerine de bakıyoruz.” anlamına gelen “Tesla will not be selling any Bitcoin and we intend to use it for transactions as soon as mining transitions to more sustainable energy. We are also looking at other cryptocurrencies that use <1% of Bitcoin’s energy/transaction.” cümleleriyle açıklamasını bitirdi.

Bu açıklamanın ardından Bitcoin yüzde 20’ye yakın değer kaybedip 50 bin doların altına indi ve kripto para borsasında çoğu coin değer kaybetti. Elon Musk’ın bu tweetinin altına bir sürü yorum yapıldı ve tweet çok tepki topladı.

Sürdürülebilir enerjiyi savunmak ve bu duyarlılığı herkese kazandırmak büyük bir sorumluluk fakat birçok kişiye göre Elon Musk’ın Tesla satışlarının Bitcoin ile olacağını duyurduğu an karbon emisyonu oranı hakkında bir fikir sahibi olmadığını düşünmüyor. Bu tweeti Bitcoin düşerken atması çok daha fazla tepki topladı.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Yazılarımız

Size&Me, 1 MİLYON DOLAR DEĞERLEME ILE YATIRIM ALDI

13 Soruda Emirhan Kabakçı ve Eka Dijital Ajans

eBay NFT Satışına Başlıyor

8. BOĞAZİÇİ MARKA ZİRVESİ’NE SAYILI GÜNLER KALDI

Türkiye’nin İlk ve Tek Estetik Pazaryeri Yeniben’e 500 Bin TL Yatırım!

Amazon Sahte Ürün Satışlarını Engellemek İçin 700 Milyon Dolardan Fazla Para Harcadı

TARIM TEKNOLOJİSİ GİRİŞİMİ HEXTECH GREEN 1,7 MİLYON DOLAR YATIRIM ALDI

Jason Citron, Discord’u Kuran Adam

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.