Tesla Bitcoin Hisselerini Sattı Mı?

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, tweet’leriyle uzun zamandır kripto piyasasını hareketlendiriyor. Yaptığı son açıklamalarda şirketin artık Bitcoin’i desteklemediğini söylemesinden bu yana 15.000 $ değer kaybetti.

Perşembe gecesi  Elon Musk, elektrikli otomobil üreticisinin Bitcoin ödemelerini durduracağı haberiyle kripto yatırımcılarını şaşırttı. Musk, ekonomik ve politik sebeplerin yanı sıra, neden olarak madencilik ve kripto para birimi işlemlerinin yarattığı çevresel sorunları gösterdi.  Bunun sonunda da Bitcoin fiyatı hızla düştü. Öte yandan Cardano veya Peercoin gibi “yeşil” alternatifler başlangıçta büyüyebildi. Pazar akşamı Musk bu sefer Bitcoin’in ve diğer birçok dijital para biriminin hızla düşmesine ve değer kaybetmesine neden olan bir tweet daha attı.

Musk’ın  tweet’i: Tesla’nın Bitcoin hisseleri hakkındaki tahminler:

Her şey, Twitter kullanıcısı @CryptoWhale‘in, önümüzdeki çeyrekte Tesla’nın Bitcoin hisselerinin geri kalanını sattığını öğrenirlerse Bitcoin yatırımcılarının oldukça sinirleneceği düşüncesiyle başladı. Kendisini bir kripto analisti olarak tanımlayan kullanıcıya göre Musk’ın şu anda maruz kaldığı nefret göz önüne alındığında bu hiç de şaşırtıcı değil. Elon Musk “Kesinlikle”,diye yanıt verdi.

Bunun tam olarak ne anlama geldiği belirsiz olsa da, halihazırda kararsız hale gelen kripto topluluğu görünüşe göre daha büyük bir satışla tepki gösterdi. Bitcoin fiyatı 50.000 doların biraz altından 43.000 doların altına düştü. Pazartesi sabahı, Bitcoin fiyatı 45.000 $ ‘ın biraz altındaydı. Son yedi gündür neredeyse yüzde 25’lik bir eksi var.

 

 

Yatırımcıların endişesi, görünüşe göre Tesla’nın Bitcoin rezervlerini satmak istemesi veya zaten satmış olmasıdır.  Şirket  Şubat ayında 1.5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldı ve böylece fiyatların yükselmesine neden oldu. Daha sonra Tesla’nın sonraki üç aylık bilançosunda güçlü bir kar artışı elde etmesine yardımcı oldular. Tesla’daki Bitcoin ödemelerini reddeden Musk, Tesla’nın BTC rezervlerini koruyacağına dair güvence vermişti.

 

 

 

Musk, CNBC tarafından bildirildiği gibi henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Pazartesi sabahı Musk, başka bir tweet’te satışların henüz yapılmadığını açıkça belirtti. Musk, “Spekülasyonu açıklığa kavuşturmak için Tesla Bitcoin satmadı,” diye tweet attı. Pazar daha sonra biraz toparlandı.

 

 

Musk görünüşe göre Dogecoin’e dönüyor

Son olarak Musk, uzun süredir desteklediği Bitcoin rakibi Dogecoin’e açık bir şekilde yönelmişti. Cuma günü Musk – yine bir tweet ile – bir zamanlar hiciv olarak başlayan kripto para biriminin fiyatta yüzde 50 artmasına yardımcı oldu. Musk, işlem verimliliğini artırmak için Dogecoin geliştiricileriyle birlikte çalıştığını söylemişti – Musk’a göre bu “potansiyel olarak umut vericiydi”. Dogecoin’in Coinbase’de listeleneceği duyurusu da bir destek sağladı.

 

 

İlginizi çekebilecek diğer haberlerimiz:

Tesla’nın Kurucusu Elon Musk Artık Kripto Para Ödemelerini Kabul Etmeyeceklerini Duyurdu!

Tesla, Bitcoin İle Araç Alımını Askıya Aldı! İşte Elon Musk’ın Tweetleri!

ABD’de Binance’e Soruşturma Açıldı! Binance Açıklama Yaptı!

İYİLİK PAYLAŞ’TA 3 MİLYON TL’DEN DAHA FAZLA İYİLİK PAYLAŞILDI

Whatsapp’tan Yeni Dönem Açıklaması Geldi!

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.