Tesla’nın Kurucusu Elon Musk Artık Kripto Para Ödemelerini Kabul Etmeyeceklerini Duyurdu!

tesla

Tesla’nın kurucusu Elon Musk artık kripto para ödemelerini kabul etmeyeceklerini duyurdu!

Dijital paranın yüksek enerji gereksinimi nedeniyle yarattığı çevresel sorunlar sonucunda Tesla’nın kurucusu ve CEO’su Elon Musk artık bundan rahatsız olduğunu ve bu nedenle Bitcoin ödemelerini kabul etmeyeceklerini Twitter üzerinden duyurdu. Attığı Tweetl’ler ile bu sektörde çokça dalgalanma yarattığı bilinen Musk’ın son hamlesiyle kripto piyasası düşmeye başladı.

Elon Musk artık elektrikli araçları için kripto para birimlerini kabul etmek istemiyor.

ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, yüksek enerji gereksinimleri ve çevresel kaygılar nedeniyle Bitcoin ile ödemeleri durdurdu. Tesla patronu Elon Musk Çarşamba günü Twitter’da yaptığı açıklamada, Bitcoin üretimi ve işlemleri için fosil yakıt tüketiminin hızla artması nedeniyle bu kararın verildiğini söyledi.

Her şeyden önce, bunun için çok fazla kömür enerjisinin kullanılması endişe vericidir. Musk, “Kripto para birimi birçok düzeyde iyi bir fikir ve parlak bir geleceğe sahip, ancak bunu yaparken çevreyi bu denli riske atamayız ” dedi.

Dünyanın en büyük dijital para birimi olan Bitcoin, tweet’in ardından yüzde yediden fazla düştü. İkinci en büyük dijital para birimi olan ether ve sonrasında Dogecoin ve Binance Coin ve Ripple gibi diğer siber para birimleri de sert bir şekilde düştü.

Çelişkili açıklamalar

Tesla, Mart ayında elektrikli otomobillerini satarken Bitcoin kabul etmeye başlamıştı. Şirket daha önce 1,5 milyar dolara Bitcoin satın aldığını duyurmuş ve en eski ve en iyi bilinen siber para birimine önemli bir destek sağlamıştı.

Musk’a göre Tesla, enerji dengesi daha iyi olmadığı sürece artık Bitcoin ticareti yapmak istemiyor. En son mali çeyrekte, şirket bitcoin satışlarından yaklaşık 100 milyon dolar kazandı.

Sanatçılar daha az hassas

İlk kez, New York’taki müzayede evi Sotheby’s, kripto para birimlerinin bir sanat eseri için ödeme yapmasına izin verdi. Çarşamba günü (yerel saat) İngiliz sokak sanatçısı Banksy’nin bir eseri – “Aşk havada” tablosu 12.9 milyon dolara (10.7 milyon euro) satıldı. Müzayede evi, kendi beyanlarına göre ilk kez Bitcoin veya Ether’i ödeme olarak kabul etti.

 

Elon Musk’ın açıklamalarının bir kripto şirketinin borsa değerini zor durumda bıraktığı ilk olay değil.

Geçtiğimiz hafta sonu, efsanevi ABD komedi programı “Saturday Night Live” da konuk olarak göründüğünde  Dogecoin kripto para biriminin fiyatı düştü.

“Dogecoin nedir?” Sorusu sorulduğunda Musk başlangıçta, “Bu, para biriminin geleceği. Dünyayı fethedecek durdurulamaz bir finansal araç” diye cevapladı.

Bu, kripto para biriminin fiyatını keskin bir şekilde düşürmek için yeterliydi. Şu anda Binance kripto borsasında sadece 0,47 dolardan işlem görüyordu, yayından önceki seviyeye göre yüzde 28 düşüş yaşandı.

Elon Musk’ın bu kararının altında yatan sebebin iklim krizinin önüne geçmek mi yoksa farklı bir ekonomik amaç mı olduğu hala merak konusu…

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberlerimiz:

Uzaydaki İlk Kripto Dogecoin Olacak

Elon Musk Bitcoin Mi Satıyor?

Elon Musk Bitcoin ile Tesla Satın Alınabileceğini Duyurdu

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.