//

Tallinn Merkezli Gridio, 1 Milyon Euro Yatırım Aldı!

Gridio

Cleantech girişimi Gridio, insanların elektrik tüketimini ayarlamalarına yardımcı olarak para ve enerji tasarrufu yapmalarını sağlamayı amaçlıyor. Ekip, kullanıcılara enerji kullanımları hakkında daha akıllı bilgiler verecek yeni bir aracı piyasaya sürerken 1 milyon euro yatırım aldı.

Gridio

Kışın gelmesiyle elektrik faturaları yükseliyor bu durum da Avrupa’daki hanelerde büyük bir endişe yaratıyor. Hem iklim krizi hem de daha geniş jeopolitik bağlam etkisini hissettirirken, insanlar bu kış faturalarını nasıl ödeyecekleri konusunda endişeli.

Avrupa genelinde enerji kullanımı köklü bir değişim sürecinden geçiyor. Akıllı enerji uygulaması aracılığıyla insanların enerji kullanımlarını daha iyi yönetmelerine yardımcı olmayı amaçlayan Estonyalı girişim Gridio yeni bir yatırım aldı. Tallinn merkezli ekip, insanların tasarruf etmesine yardımcı olmayı ve enerji kriziyle mücadele etme misyonunu ilerletmeyi amaçlıyor.

Yatırım detayları

Gridio

Gridio’nun yatırımcıları arasında Link Capital, The Sharing Group ve Specialist VC yer alıyor.

2018 yılında Konrad Hanschmidt ve Sandor Liive tarafından kurulan ve daha sonra CTO Peeter Meos’un da katıldığı şirket, konutlardaki enerji kullanıcılarının elektrik piyasalarına katılmalarına ve enerji kullanımlarını daha ucuz saatlere kaydırarak para kazanmalarına yardımcı olmak amacıyla geliştirildi. Şirket elektrik fiyatlarına göre konutlarda elektrik kullanımını planlamak için İskandinavya’da kullanılan en popüler akıllı enerji uygulamalarından birini geliştirdi.

Uygulamanın 10 ülkede 15.000’den fazla kayıtlı kullanıcısı var. Bu durum şirketi enerji faturalarını yönetmek için çözüm arayan insanlarla katlanarak büyüyen bir kullanıcı tabanı yapıyor. Şirketin en büyük pazarı ise elektrikli Volkswagen ve Škoda sahiplerinin %10’undan fazlasının halihazırda hizmetlerini kullandığı Danimarka oluyor. Hollanda’daki The Sharing Group’tan Joost van Rooij: “Gridio’nun elektrik tüketicilerini güçlendirme misyonu, The Sharing Group’un temiz enerji geçişini kolektif olarak hızlandırma hedefine çok iyi uyuyor.” açıklamasını yaptı.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.