Sürdürülebilirlik Kapasitenizi Artıracak 7 Mobil Uygulama Önerisi

Sustainability

Dünya kaynaklarının hızla tükenmeye devam ettiği günümüzde, Sürdürülebilirlik oldukça önemli bir kavram olarak karşımıza çıkıyor. Hayatımızın her anında sürdürülebilirliği sağlamak dünya vatandaşlarının en temel görevlerinden biri haline geldi. Çöp atarken, işe giderken, kitap okurken ve ya yemek yerken tüm bu aktiviteleri yaparken aynı zamanda sürdürülebilirlik kurallarını da basit bir kaç uygulama ile yerine getiriyor olabiliriz.

Sürdürülebilirlik

Tabi çevremiz ve doğamız için, yapılan bu tavsiyeler tek bir kişi için hiç bir şey ifade etmiyor olabilir. Özellikle fabrikalaşma ve sanayileşmenin ardından dünyamızda açtığımız yara oldukça büyük. Ancak herkes evinin önünü süpürürse, sokaklar tertemiz olur sözünden yola çıkarak bizlere düşen bir adım atmak. Ülke yönetimlerinin güç ve hakimiyet sevdasının getirdiği politikalara karşı çıkmak ve sonuna kadar sürdürülebilirliği savunmak çağımızın en büyük ödevi.

Bu yazımızda da sizlerle sürdürülebilirlik kurallarına dikkat ederken sizlere yardım edebilecek 7 uygulamayı paylaşacağız.

Sürdürülebilirlik ve 7 uygulama

Oroeco

Sürdürülebilirlik

Karbon ayak izinizi azaltmak sürdürülebilirlik ile birebir ilişkili bir olgudur. Oroeco Elektrik tüketiminiz, ulaşımınız, beslenme ve seyahat alışkanlıklarınız üzerinden günlük karbon izinizi hesaplıyor ve size bunu nasıl düşürebileceğiniz konusunda tavsiyeler ve ipuçları veriyor. Ardında Nobel ödüllü iklim bilimcileri ve teknoloji öncüleri gibi danışmanlar olan uygulama, herkesin -doğru seçimler yapması halinde- bir iklim kahramanı olabileceğini savunuyor. Siz de onlardan biri olmak isterseniz hemen harekete geçebilirsiniz.

Think Dirty

Sürdürülebilirlik

Etrafımızdaki her ürünün üretiminden piyasaya sürümüne kadar geçen sürede birbirinden farklı karbon ayak izleri bulunmakta. Bunu öğrenmenize yardımcı olan bir mobil uygulama, Think Dirty. Ürünlerin barkodlarını taratarak içinde kullanılan malzemeler, sertifikalar ve sağlık üzerindeki etkileri gibi başlıklar üzerinden ne kadar ‘temiz’ olduklarını size karşılaştırmalı olarak veriyor. Bilinçli bir tüketici olmak adına faydalı bir uygulama.

JouleBug

Sürdürülebilirlik

Sürdürülebilir yaşamı bir meydan okuma olarak görüp ondan eğlence ve öğrenilecek şeyler çıkaran JouleBug, basit günlük hareketler üzerinden puan kazanarak başarı elde ettiğiniz bir uygulama. Ailenizle veya arkadaşlarınızla gruplar halinde bir araya gelebilir atık ayırma, geri dönüşüm ve çamaşır yıkamak, ampul seçimi gibi günlük alışkanlıklar üzerinden birbirinize meydan okuyabilirsiniz. Hem eğlenmek hem de öğrenmek sadece okul için bir metot olmaktan çıkıp birebir hayatınızın içinde olmaya başlar.

Eevie

Sürdürülebilirlik

Günlük alışkanlıklarınızı takip ederek gezegen üzerindeki olumsuz etkilerinizi azaltmanıza yardımcı olacak küçük değişiklik önerilerini sizinle paylaşan bir diğer uygulama, Eevie. Yapay zekâsı sayesinde günlük hayatınıza anlık olarak eşlik etme yetisine sahip mobil uygulama, karbon ayak izinizi en aza indirmenizi sağlayacak bir eko-rehber niteliğinde.

Forest

Sürdürülebilirlik
Girişim-Haberleri

Bitki bakımı konusuna farklı bir açıdan bakan ve bunu akıllı telefon kullanım alışkanlıklarımızı değiştirmek üzerine bir meydan okumaya dönüştüren FOREST, temel olarak sizi telefonunuzdan uzak tutmak için zekice tasarlanmış bir uygulama. Çalışırken, öğrenirken veya arkadaşlarınızla kaliteli vakit geçirirken sağlıklı telefon alışkanlığı edinmenizi sağlıyor. Bunun yöntemi olarak da gerçek ağaç dikiyor.

BlaBlaCar

Sürdürülebilirlik
Girişim-Haberleri

Aracında boş koltuklarıyla yolculuk yapan sürücülerle aynı yöne gitmek isteyen yolcuları buluşturan yolculuk paylaşım ağı BlaBlaCar, Türkiye dahil 22 ülkede 50 milyonu aşkın üyeye hizmet veriyor. Kurulduğu 2006 senesinden bu yana 1.000.000 ton karbon salınımının önüne geçen yolculuk paylaşımı sistemiyle sürdürülebilir bir gelecek umudunu yeşil tutmayı başarıyor. Bu noktada, sürdürülebilirlik için petrol kullanımına da oldukça dikkat edilmesi gerekiyor.

Love Food Hate Waste

Sürdürülebilirlik
Girişim-Haberleri

Her sene insan tüketimi için üretilmiş besinlerin üçte biri çöpe gidiyor. Evlerimizde bu oranı mümkün olan en düşük seviyeye indirmek ise elimizde. Love Food Hate Waste mobil uygulaması besin tüketiminizi takip ederek size elinizde olan malzemelerle yapabileceğiniz yemek tariflerini, o malzemeleri nasıl muhafaza edebileceğinizi çok iyi düşünülmüş bir planlama üzerinden veriyor. Beslenme alışveriş listeniz ve saklama alışkanlıklarınız konusunda başarılı bir yardımcı.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Sürdürülebilirlik Yazılarımız İçin Buraya Tıklayınız

 

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.