Sürdürülebilir 1 Dünya İçin Akıllı Hayat Akademisi

Akıllı Hayat Akademisi Nedir?

Zorlu Holding, ‘sorumlu yatırım holdingi’ bakış açısıyla, sürdürülebilirlik alanında çalışanlarının bilgi birikimini artırmak için Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ile gerçekleştirdiği “Akıllı Hayat Akademisi” sürdürülebilirlik eğitimlerini şimdi de imeceLAB’in yürütücülüğünde gençlere ulaştırıyor.

Üniversite Öğrencilerine Akıllı Hayat Akademisi ile Birlikte Sürdürülebilirlik Eğitimi

imeceLAB’in yürütücülüğünde, Zorlu Holding’in ana partnerliğinde, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM)’nin ve Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı (SDSN) Türkiye’nin akademik partnerliğinde hayata geçirilecek “Sürdürülebilir Bir Gelecek Eğitimi” Programı, 5 Şubat 2022 tarihinde başladı. Türkiye’nin farklı şehirlerinden üniversite öğrencilerinin katılacağı eğitim programında, sosyal, kültürel ve ekolojik meselelerin çözümüne odaklanıldı.

Akıllı Hayat 2030 stratejisi doğrultusunda daha iyi bir gelecek için çalışmaya devam eden Zorlu Holding, ‘Akıllı Hayat Akademisi’ kapsamında değer yaratan bir iş birliğinin daha hayata geçirilmesine öncülük ediyor. Bu kapsamda ana partnerliğini üstlendiği; kurucu ortağı imece’nin açık inovasyon laboratuvarı imeceLAB’in yürütücülüğünde, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM)’nin ve Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı (SDSN) Türkiye’nin akademik partnerliğinde hayata geçirildi.

Programa Türkiye’nin her yerinden; daha iyi bir dünya için sürdürülebilirliğin gücüne inanan, toplumsal ve çevresel meseleleri kendine dert edinen ve bu konulardaki bilgi birikimini artırmak isteyen üniversite öğrencileri başvurabildi. Program, 5-23 Şubat tarihleri arasında hafta içi akşam ve hafta sonları aktif katılım gerektiren; çevrimiçi eğitim ve etkinliklerle hayata geçirildi. Kış Okulu’nu başarıyla tamamlayan öğrencilere, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin akademik onayıyla sertifika verilecek.

Programla ilgi bilgi veren Zorlu Holding Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Genel Müdür Yardımcısı Şahika Özcan Ortaç, şu cümleleri kullandı:

Zorlu Grubu olarak, Akıllı Hayat 2030 stratejimiz doğrultusunda, sürdürülebilirliği bir iş yapış biçimi haline getirirken, kurucu ortağı olduğumuz sosyal inovasyon platformu imece’nin açık inovasyon laboratuvarı imeceLAB ile; toplumsal, kültürel, ekonomik ve çevresel sorunlara gençlerle birlikte yenilikçi çözümler üretmeye ve gençlerin daha iyi bir geleceğe katkı sunmalarını nasıl sağlayabileceğimize de odaklanıyoruz. Çünkü daha iyi bir geleceğin ancak gençlerin aktif katılımı ile inşa edilebileceğine inanıyoruz.

Konuya yönelik farkındalığı artırmanın, çözüm üretmek üzere çalışmanın ve radikal işbirlikleri kurmanın öneminin net bir şekilde görüldüğünü ifade eden Şahika Özcan Ortaç sözlerini şöyle sürdürdü:

Küresel salgınla beraber gelen sıkıntılar ve birbiri ardına yaşanan doğal afetler nedeniyle tüm dünya için oldukça zor bir dönemden geçtik. Aynı zamanda sürdürülebilirlik gündeminin aciliyeti karşısında dünyada atılan adımları da sorguladığımız bir süreç oldu. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın işaret ettiği ‘Eylem On Yılı”’nın neredeyse üçte birini geride bırakıyoruz. Farkındalığı artırmak ve çözüm üretmek her zamankinden daha da büyük önem taşıyor. Bu amaçla, Akıllı Hayat Akademisi kapsamında gerçekleştireceğimiz “Sürdürülebilir Bir Gelecek Eğitimi’ ile gençlerin sorunların çözümünde söz sahibi olmalarına yol açmayı arzu ediyoruz.

Türkiye’nin her yerinden sürdürülebilirlik odaklı meseleleri kendine dert edinen ve bu konudaki bilgi birikimini artırmak isteyen üniversite öğrencisi gençleri eğitime başvurmaya davet ediyoruz. Program kapsamında; sürdürülebilirlik liderliğinden sistem düşüncesine, tasarım odaklı düşünceden etki ölçümüne, iklim krizinden çeşitlilik ve kapsayıcılığa uzanan geniş bir kapsamda eğitim ve deney alanlarını gençlerle buluşturuyoruz.

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin akademik onayıyla sertifika

Program ile gençler, birlikte öğrenme deneyimi eşliğinde sürdürülebilir bir geleceğin inşasında nasıl aktif rol oynayabileceklerini ve aynı zamanda daha yaşanılabilir bir dünyanın nasıl mümkün olduğunu öğrenecekler.

Sosyal, kültürel ve ekolojik meselelerin çözümüne odaklanılacak eğitim programında gençler, aynı zamanda Zorlu Holding’in Akıllı Hayat 2030 vizyonuna paralel, geleceğin sürdürülebilirlik yaklaşımını keşfedecekler. Tüm bunların yanı sıra, sürdürülebilirlik liderliğinden sistem düşüncesine, iklimden suya, yaşam döngüsünden çeşitlilik ve kapsayıcılığa, etki ölçümünden tasarım odaklı düşünceye, belirsizlikte yön bulmaktan hikaye anlatıcılığına uzanan geniş bir kapsamda eğitim ve deney alanlarıyla desteklendiği bir birlikte öğrenme deneyimi yaşayacaklar. Akademiye toplamda 100 öğrenci kabul edilecek. Kış Okulu’nu başarıyla tamamlayan bu öğrencilere, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin akademik onayıyla sertifika verilecek.

Bir sonraki Akıllı Hayat Akademisi’ne başvurmayı unutmayın!

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Cleopatra Ink CMO’su Cenk Kanıkman Oldu

L’Oréal Grup , Dünyayı Harekete Geçiren Güzelliği Yaratarak Kadınları Güçlendiriyor

Tıktok’un Yeni Artırılmış Gerçeklik Efekti Vodafone Freezone İle Türkiye’de

Yemek Sipariş Uygulamalarına En Çok Gelen 8 Şikayet!

2M: Minerva Meta Serileri I. NFT Start

Instagram Akış Videolarına Altyazı Geliyor

24 Saatte İş, Kadınların İş Hayatında Karşılaştığı Zorluklarla İlgili Anket Düzenledi

Serra Taş

Müzikten, spordan ve gezmekten keyif alan bir üniversite öğrencisiyim. Her gün yeni bilgiler keşfedip bu bilgileri paylaşmak, farkındalık yaratmak, insanların hayatlarına biraz olsun iyi bir şekilde dokunabilmek ise beni ben yapan motive kaynaklarım.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.