Su Altı Dronelar Hayat Kurtarıyor

dronelar

Su altı arama kurtarma çalışmaları dronelar ile daha kolay ve güvenli

dronelar

Su altında hızlı bir şekilde müdahale gerektiğinde kompakt tasarımı ve kullanımı kolay teknolojisi ile su altı droneler, acil müdahale için her geçen gün daha çok tercih edilmeye başlandı.

1950’li yıllarda ilk olarak askeri amaca ve araştırmalara uygun olarak geliştirilen su altı dronelar, 1960’larda ise Birleşik Devletler Donanması tarafından kayıpları bulmak ve enkazları keşfetmek amacıyla da kullanılmaya başlandı. 1970’lerde enkaz halinde bir denizaltının mürettebatının kurtarılması ve 1985’te Titanik’in enkazının bulunmasını sağlamasıyla daha çok dikkat çeken su altı dronelarına, insanların yapamayacağı şeyleri yapma becerisiyle birlikte talepler arttı.

dronelar

Günümüzde arama kurtarma birliklerinin ve deniz emniyetinin gerçekleştirdiği su altı arama kurtarma faaliyetlerinde aktif olarak kullanılan sualtı droneları, özellikle derin ve karanlık deniz altında görev yapıyor. Dalgalı ve tehlikeli deniz sularında arama kurtarma ekiplerinin suya inmeden inceleme yapmasını sağlayan su altı droneları, zorlu deniz şartlarında tam bir profesyonellikle çalışıyor.

Su altı dronelar dalgıçların hayatını riske etmesini önlüyor

dronelar

Su altı droneların dalgıçların hayatını riske etmesini önlediğini vurgulayan Türkiye’nin ilk dron teknolojileri platformu Dronmarket Genel Müdürü Serhan Yaldız; “Drone ile sualtı arama ve kurtarma; acil durumlarda çok dar veya tehlikeli bölgelerde dalgıçlar tarafından ulaşılması zor alanlarda oldukça faydalı. Ayrıca, dalgıçlardan çok daha kısa sürelerde su altına dalış yapabilirler. Zamanla yarışılan arama kurtarma çalışmalarında su altı dronelar, çektikleri video ve fotoğrafları eş zamanlı göndererek kurtarılması gereken canlıya kolayca ulaşılmasını da sağlıyor. Dalgıçların tehlikeli bölgelerde hayatını riske etmesini önlemesi, hızlı hareket etmesi, kolay yer tespiti yapması ve eş zamanlı görüntü alma özellikleriyle su altı droneların arama kurtarma çalışmalarında önümüzdeki günlerde daha da fazla kullanılacağını düşünüyorum” dedi.

Son olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama Kurtarma Birimi’nin su altı dronelar için kendilerini seçtiğini söyleyen Yaldız, hedeflerinin bu alanda daha fazla kuruma ulaşmak olduğunu belirtti.

dronelar

Dronmarket hakkında:

Dronmarket.com 2015 yılında ileri teknoloji dron çözümleri sunmak ve bu alanda hizmet vermek amacıyla kurulmuştur. Dronmarket.com, kişisel ve ticari amaçlı kullanıma yönelik insansız hava araçları, yedek parça ve aksesuar satışı yapan, yurtdışı gelişmeleri yakından takip eden ve takipçilerini bilgilendirmeyi hedefleyen Türkiye’nin ilk dron teknolojileri platformudur.

DJI Enterprise, DJI AGRAS, EMLID, CHASING, FrSky, Sunnysky markalarının Türkiye resmi distribütörü olan dronmarket.com uzman kadrosuyla ileri dron teknolojileri çözümleri sunmaktadır. Tarımda dron uygulamalarında öncü konumda olan Dronmarket.com tarım dışında, Dronmarket Endüstriyel, Dronmarket Robotik, Dronmarket Akademi (SHGM Onaylı İHA Eğitimleri) ve Haritalama olmak üzere 5 ayrı alanda çalışmalarını sürdürmektedir. Bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında yaptıkları projelerle adından söz ettiren dronmarket.com; İstanbul’da bulunan genel merkezleri ve Sakarya Teknokent yerleşkesinde bulunan Ar-Ge ofisleri ile faaliyetlerine devam etmektedir.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

BIMMade’e 8 milyon TL Yatırım

Google’ın, 6,6 Antalya Depremi Hissedilmeden Kullanıcıları Uyarması Gündem Oldu!

Marka Tescili Nasıl Yapılır? 3 Adımda Öğren!

En İyi 7 Tavsiye! Yeni Harekete Geçen Şirketinizin Nakit Akışını Nasıl Yönetirsiniz?

Front-End Nedir?

MVP Ve Prototipin Arasındaki Fark Nedir?

Back-End Nedir?

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.