/

Stresinizi Azaltacak 10 Aktivite

Stres
Stres

Stres hayatımızın bir parçası olduğu için ondan kaçmak veya onunla savaşmak yerine onu kendi lehimize çevirebiliriz. Ayrıca stres her zaman kötü bir şey değildir. Örneğin bir sunum yapacaksınız ve bu sunum için hiç heyecan yapmadığınızı veya stresli olmadığınızı hayal edin. Stresin olmaması sunumunuzun çok sıradan ve hazırlıksız olmasına neden olabilir. Bu yüzden stresi hayatımızdan çıkarmaya çalışmadan onu azaltma yolları aramalı ve onunla yaşamayı öğrenmeliyiz.

1-Durun. Evet yanlış duymadınız sadece durun.

Durmak sizin şeffaf bir şekilde düşünmenizi sağlayacaktır. Mesela durup düşündüğünüz bu süreçte kendinizde değiştirmek istediğiniz veya kendinizi geliştirmek istediğiniz özelliklerinizi keşfedebilirsiniz. Gelecekte olmak istediğiniz yerlerde kendinizi hayal ederek motive edebilirsiniz. Bu durgunluk süresince kitap okumak veya herhangi bir farklı aktivite yapmaktan kaçınıp sadece bir şey üzerine düşünmeye çalışın. Bunu yapmak sizi rahatlatacak ve sakinleştirecektir.

2-Ne izleyeceğinize iyi karar verin

Unutmayın ki sizin yaşadıklarınızı yaşayan birçok insan oldu ve bu durumu yaşayan insanlar yaşadıkları olayları yazıya döktüler ve sonucunda birçok film veya dizi ortaya çıktı. Sizleri motive edecek ve stresinizi azaltacak içerikleri izleyerek stres oranınızı azaltabilirsiniz.

Kendi yaşadıklarınızın benzerlerini başkalarının yaşadıklarını bilmek stres oranınızı düşürecektir. Stres genelde neden bu durumdayım veya neden hep benim başıma böyle olaylar geliyor gibi kuruntular sonucunda çıkarlar. Bu yüzden de başkalarında da aynı şeyleri gördüğünüz zaman demek ki ben yalnız değilmişim dersiniz ve aslında kuruntu yaptığınız şeylerin çözümünün olduğunu görürsünüz.

Stres
Stres

3-Podcast yayını yapabilirsiniz

Fikirlerinizi ve içinizdeki sıkıntıları anlatmak size iyi gelebilir. İnsanların sizi anlamadığını düşünüyor olabilirsiniz ama aldığınız bu kayıtları dinleyen insanlarla ortak noktalarda buluştuğunuzu göreceksiniz. Anlatmak size iyi gelebilir ve bu süreçte farklı konseptler bularak takipçilerinizi arttırabilir ve özgüven kazanmanızı sağlayabilirsiniz.

4-Motive edici müzikler dinleyebilirsiniz.

“Müzik ruhun gıdasıdır” diye bir söz vardır bilirsiniz. Geçmişte söylenen sözlerde belli yaşanmışlıklar sonucunda söylenmiştir ve o sözlere kulak vermek gerekir. Ama müzikte özenle seçilmeli ve sizi kötü yönde etkileyecek müziklerden kaçınmalısınız.  Motive edici ve zevk aldığınız müzikleri tercih edebilirsiniz.

5-Yürüyüş yapabilir ve zihninizi rahatlatabilirsiniz

Doğayla iç içe olduğunuz veya sevdiğiniz bir parkurda yürüyüş yapmak ve yürüyüş boyunca düşüneceklerinizi olumlu yönde yönettiğiniz takdirde sağlığınız ve stres durumunuz olumlu etkilenir. Yürüyüş yaptığınızda salgıladığınız seratonin hormonu kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar.

6-Meditasyon ile dünyadan uzaklaşabilirsiniz.

Birçok aktivitede düşünmek hakimken meditasyon ile farklı bir evrene geçerek zihnimizin düşünmemesini sağlarız. Meditatif bir durumda zihnimiz bir şey düşünmez ve otomatik olarak rahatlarız.

7-Seyahat edebilir ve bilmediğiniz yerleri keşfedebilirsiniz.

Bazen stresli hissetmemizin nedeni tekdüzelikten veya her gün aynı şeylerle uğraşmaktan da çıkabilir. Tek başınıza veya iyi anlaştığınız bir yakınınız ile yeni yerler keşfetmek sizin yenilenmenizi sağlayabilir. Örneğin doğa içerisinde kamp kurduğunuzda aldığınız temiz hava sayesinde birçok hormonal etki ile birlikte daha rahat hissettiğinizin farkına varacaksınız.

8-Kitap okuyarak farklı olaylar hayal edebilirsiniz

Kitap okumak hayal gücünüzü aktifleştirir. Ayrıca kelime dağarcığınızı geliştirerek kendinizi daha iyi ifade etmenizi sağlar. Kendinizi iyi ifade edebildiğiniz zaman daha az stresli ve özgüvenli olduğunuzun farkına varacaksınız.

9-Gönüllü faaliyetlerde bulunabilirsiniz.

Güvendiğiniz bir sivil toplum kurumunda gönüllü olabilirsiniz. İnsanlara yardım etmek, hayatla olan bağınızı kuvvetlendirir ve sizi daha iyi hissettirir. İyilik yapmak sizin içsel huzura ulaşmanızı sağlar. İnsanlara sağladığınız mutluluk ve onların yüzünde gördüğünüz en ufak bir gülümseme paha biçilemez bir duygu olduğu için stresiniz azalabilir ve daha iyi hissedebilirsiniz.

10- Toprakla uğraşabilir ve çiçek yetiştirebilirsiniz.

Toprakla uğraşmak hem üzerinizdeki negatif enerjiden uzaklaşmanızı sağlar hem de çiçek yetiştirmek aidiyet duygunuzu geliştirir. Yetiştirdiğiniz çiçeğin oluşma sürecinde sizin etkinizin olduğunu görmeniz daha huzurlu hissetmenizi sağlar.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #KişiselGelişim Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.