Stres Yönetimi İçin 9 İpucu

Günümüz dünyasında hızlıca değişen durumlar ve yarattığı sorunlar her yerde. Bunun getirisi olan stres, artık hayatımızın normal bir ögesi olmasına rağmen uzun süreli etkileri vücudumuzu kötü etkileyip birçok hastalığa davetiye  çıkartabiliyor. Stres, sadece fiziksel olmasının yanı sıra psikolojik de birçok soruna yol açabiliyor. Hayatımızdan stresin hiç olmaması gibi bir şey söz konusu değil fakat bununla başa çıkmaya çalışabilirsiniz.

stres

GERÇEKÇİ OLUN

Günlük/uzun süreli yaşantınızda belirleyeceğiniz hedefleri gerçekçi ve olaylardan beklentinizi minimumda tutun. Belirlediğiniz her şey bir anda istediğiniz gibi mükemmel gerçekleşmeyebilir ve yaptıklarınız size %100 doğru gelmeyebilir.

KENDİNİZE ZAMAN AYIRIN

Hep işi veya başkalarını düşünmenin size getirisi sadece stres olacaktır. Sevdiğiniz aktiviteleri yaparak kendinize zaman yaratın ve dengeyi sağlayın. Ayrıca meditasyon, gerilimi azaltmak için size yardımcı olur. Boş zamanınızda bunu da deneyebilirsiniz.

stres

DÜZENLİ BESLENİN VE EGZERSİZ YAPIN

Düzenli spor yapan insanların ürettiği endorfin ve dopamin gibi hormonların stres seviyesi üzerindeki olumlu etkisi birçok araştırmayla kanıtlandı. Stresin hayatımızda hiç yer almaması gibi bir şey söz konusu değil fakat spor yaparak ürettiğiniz bu hormonlar sizin stresle başa çıkmanızda bir nebze de olsa yardımcı oluyor. Yediklerinize dikkat etmek ve fazla alkol tüketmemek de strese engel olan bazı taktikler arasında yer alıyor.

HAYIR DEMEYİ ÖĞRENİN

Her şeyi her zaman siz yapamazsınız. Herkesin talebini gerçekleştirip herkesi aynı anda mutlu edemezsiniz. Gerektiğinde hayır demeyi bilmek önemli.

stres

UYKUNUZA ÖNEM VERİN

Karşınıza çıkacak sorunları kısa sürede dert edinip stres yapmadan çözmenin anahtarı temiz, net ve zorluklarla yüzleşebilecek sağlam bir zihinden geçer. Bu da iyi bir uyku demek.

SİGARAYI BIRAKIN

Stresin nedenlerinden birisi de nikotin bağımlılığı. Yapılan araştırma ve anket sonuçları sigara içen insanların içmeyenlere oranla daha büyük bir stres ve gerginlik altında olduğu belirlenmiş.

KÜÇÜKTEN BÜYÜĞE SORUNLARI ÇÖZÜN

Birden fazla sorunun olması durumunda her zaman küçük sorundan büyük soruna domino taşı gibi ve tek tek ilerlemeniz gerekir.

STRESLİ İNSANLARDAN UZAK DURUN

Sizi daha çok baskı altında bırakacak, stres yaptıracak insalarla ilişkinizi kesin veya görüşmenizi minimuma indirin.

stres

LİSTE OLUŞTURUN

Bazen karar alırken hele ki başkalarını da etkileyecek büyük kararlar alırken stres altında hissetmeniz çok normal. Ve bunun verdiği hisle bu kararları ertelemek yerine bir liste oluşturun ve küçükten büyüğe yapılması gereken adımları halledin. stres

 

Diğer yazılarımız için:

PowerPoint Yerine Kullanabileceğiniz 5 Sunum Hazırlama Platformu

Microsoft Parolalara Veda Ediyor

WhatsApp Fotoğrafları Sticker Yapma Özelliği Üzerinde Çalışıyor

Keiretsu Forum Türkiye’den 5 Yılda 1.000 Yatırımcı Hedefi

SWOT Analizinin Hayatımıza Uygulanması Mümkün mü?

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Sosyal Medya Hesaplarımız

LinkedIn

Twitter

Instagram

 

 

 

 

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.