//

STRAVA 110 MİLYON DOLAR YATIRIM ALDI!

Sporcular için geliştirilmiş bir app olan Strava, F finansman turunda 110 milyon dolar topladığını duyurdu.

Sequoia ve TCV liderliğindeki F finansman turunun katılımcıları arasında Madrone Capital Partners ve Go4it Capital yer aldı. Şirket, F finansman turunda 110 milyon dolar yeni fon elde etmiş oldu. Strava, bu fonu uygulamasına yeni özellikler geliştirmek için kullanmayı düşünüyor. Ayrıca, dünyanın farklı ülkelerinden yeni kullanıcılara ulaşmak, şirketin hedefleri arasında.

Strava için F finansman turunun önemi büyük oldu. Silikon Vadisinin en önemli isimlerinden biri olan Sequoia Capital’ ın dikkatini üzerine çekti. Ayrıca, 110 milyon dolar şu ana kadar aldığı en büyük fonlardan biri oldu. Şirketin diğer turlarda, 70 milyon dolar topladığını göz önünde bulundurursak, bu yatırımın onları epey ileri taşıyacağı kesin.

Dünyanın En Büyük Spor Topluluğu!

Strava’nın açıkladığı bilgilere göre, şu an hâli hazırda 70 milyondan fazla üyesi bulunuyor. Sadece Amerika’da değil, 195 farklı ülkede hizmet sunuyorlar. Rakiplerine bu yönden fark atan Strava, şu an dünyanın en büyük spor topluluğu olarak adından söz ettirmeyi başarıyor.

Ayrıca, 2020 yılında büyük ilerlemeler kaydeden Strava, her ay yaklaşık 2 milyon yeni üyeyi aralarına katmayı başardı.

Strava Nedir?

Strava, sporcular için düzenlenmiş bir sosyal ağ platformudur. Uygulama, GPS sisteminize erişir ve çevrenizde olan spor etkinliklerini gruplandırır. Platform, yaptığınız sporu tanımladıktan sonra sizin hızınızı ve sürenizi ölçebilir. Ayrıca, kullanıcılara iyileştirilmiş Mapbox haritaları sunuyor. Periyodik olarak gerçekleştirdiğiniz spor etkinliklerinizde (koşu,bisiklet), Strava size birçok kolaylıklar sunacaktır.

Strava, spor etkinliklerinizi yaparken takipçilerinizle bunu paylaşma olanağı sağlıyor. Kullanıcı isterse, ‘herkese açık’ seçeneği ile tüm kullanıcılarla bilgilerini paylaşabiliyor. Böylece çevrenizde olan spor etkinliklerinden haberdar olmuş olmuyorsunuz.

Strava Hakkında

Strava, strive (İsveççe) fiilinden türetilmiştir ve çabalamak, gayret anlamlarına gelir. Strava için bu isim, onların kendi gayretlerini ve hırslarını tanımlıyor. Şirketin misyonları arasında, dünyanın en büyük ve birbirine bağlı spor ve sporcu topluluğunu oluşturmak yer alıyor. Her gün sporu sevdirmenin ve sporculara ilham vermenin peşinde koşan Strava, hedeflerine emin adımlarla yaklaşıyor.

 

Strava hakkında daha fazla bilgi almak ve onların ilham verici hikayelerine erişmek istiyorsanız, web sitelerine bu link üzerinden ulaşabilirsiniz: https://www.strava.com/

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.