8 Adımda Startup’ta Çalışmak

Özellikle iş dünyasından birçok insanın ilgisini çekmiş durumda olan Startup, son dönemlerde hakkında en çok konuşulanlar arasında yer alıyor. İlk olarak ABD’de ortaya çıkmış olan ve çok kısa sürede tüm dünyaya yayılan bu iş akımı, gün geçtikçe daha yaygın hale gelmeye başladı.

Daha çok yazılım ve teknoloji üzerine olan bu şirketler çok geniş kitlelere hitap eder ve kısa süre içerisinde insanlara hizmetleri ulaştırma imkanı oluşturur. Geleceğin şirketleri olmaya aday ve hedefleri olan girişimciler tarafından kurulmuş Startup şirketleri her gün büyüme hedeflerine bir adım daha yaklaşıyor.

Gelin bu yazıda sayısı her geçen gün artan Startup’ta çalışmanın yararlarını ve avantajlarını inceleyelim.

Startup Ortamı

Startup

İstenilen verimin sağlanabilmesi açısından çalışma ortamının önemi oldukça büyüktür.Ortam olarak daha içten ve samimi bir havası olan Startup, her şeyi tek başına başarmayı değil, ekiple mutlu olmayı ve samimi ortamı sunar, Başarılı bir başlangıç ve devamı için çok önemli olan iş ortamı Startup çalışanı olmanın en güzel yanını bize bu ortamıyla sunuyor.

Az Rekabet Çok Fırsat

Startup’ta Takım çalışması daha değerlidir, bu nedenle rekabette yerini samimi ilişkilerin kurulduğu temellere ve birlikte kazanma mutluluğunun yaşandığı bir ortama dönüştürüyor. Ekip ruhunun temel alındı bu iş ortamında başarıda başarısızlıkta tüm ekibin eseri olarak görülüyor. Çalışanların bu takım çalışması rekabeti azaltırken aynı oranda fırsatı da arttırıyor.

Esnek İş

Startup

Genelde şirketlerde görevler belirgin hatlarla belirlenirken sorumluluklar Startup şirketlerinde daha esnektir. Bu sorumlulukların esnekliği de daha çeşitli kitlelere hitap etmeyi sağlar. Bu esneklik, Startup’larda iş gücünün verimli şekilde yapılmasına katkı sunar. Bir çalışanın ne kadar iş yükü olacağı Startup’ta verimliliği o kadar arttıracaktır.

Bağlılık

Startup

Startup’ta yapılan çalışmalar belirgin olduğundan, takdirde o kadar belirgin olur. Buda emeklerin ve çabaların görülmesini ve çalışanların şirkete olan bağlılıklarını arttırır. Çalışanlar da kıymetli ve önemli olduğunu böylece hisseder.

Tatmin

Startup şirketlerinde yaptığınız işler daha belirgin haldedir ve yaptığınız başarılı bir iş de övgü kazanmanız daha hızlı olur, iş motivasyonunuz da bu şekilde artar. Buda tüm Startup girişimcilerine yol gösterir ve motivasyon kaynağı sağlar.

İlham alabileceğiniz birkaç Startup örneği ;

Onedio
Startup’lardan biri olan Onedio, interneti yakalamış ve her türden insana hitap eden içerikleri sayesinde interneti eğlenceli kılıyor.

GetirEn popüler çevrim içi bir market uygulaması olan Getir, İstenilen ürünleri sipariş sistemiyle dakikalar içerisinde müşterilerle buluşturuyor.

AirbnbDünyanın her yerinde aile konaklamaları ve turizm faaliyetleri için kullanılan çevrim içi bir sistemdir. Dünya genelinde faaliyet gösteren bu uygulamada, ucuza konaklayabilir yada kendi evinizi kiraya verebilirsiniz.
Amazon.com : Elektronik, bilgisayar, akıllı telefon, kitap gibi ürünleri uygun fiyata sunan uluslararası bir e-ticaret şirketidir. Hergün yaklaşık 3 milyar kişi tarafından kullanılıyor.

Yemepsepeti : Startup’ın en iyi örneklerinden biri olan Yemeksepetiçevrim içi bir yemek siparişi olan mobil uygulamasıdır. 19 milyondan fazla üyeye sahiptir ve günde ortalama 600 bin sipariş almaktadır. Web sitesinin yanı sıra mobil uygulamaları mevcuttur.

Gelişim

İş hayatındaki çalışma süreçlerinde birçok eğitimden geçilir fakat kurumsal bir şirketteki eğitimler kalıcı olmaz ve bir süre sonra unutulur. Start up ta ise hep bir deneyim içinde olunacağından öğrenmede kalıcı olacaktır. Buda hem gelişiminizi hem de motivasyonunuzu her geçen gün arttırır. Kendinize güveniniz artar ve İnsanlarla daha iyi iletişim kurmayı öğrenebilirsiniz.

Hediye

Startup

Kurumsal şirketlerde yaptığınız işler daha fark edilmez olur fakat Startup’larda ise herkesin başarısı ve performansı daha kolay gözlemlenir. Çalışma hayatınızda başarılı olduğunuzda takdirle maddi yada manevi şekilde ödüllendirilirsiniz. Bir damlanın içinde kocaman bir okyanus gibi hissedersiniz.

Elinizden tutacak insanlarda Startup ortamında başından beri hep olacaktır. Dünyaya karşı bir güç kazanmış gibi hissettireceklerdir.

Kazanç

Kurumsal bir şirkette amaç kariyer, maaş denklemidir, çünkü amaç değer üretmek değildir. kurumsal bir şirkette maaş konusunda o şirketin kendi maaş politikası geçerli olur.

Startup’ta ise, amaç “sorun gidermek” olduğundan genellikle o takımın üyeleri kurumsal şirketlerinde olmayan türden bir kazanç sağlayabilir, ve önemli bir sorunu çözen bir Startup’ta  kurumsal şirketteki maaşa göre çok daha fazla para kazandırabilir.

Startup hizmet etmektedir, aslında işinizin bir diğer kolu da bu olacaktır. Startup, size sağladığı faydalarla başarıya götüreceği gibi, çevrenize de avantajlarını hissettiren bir iş terimidir.

Hayatımızda ki yenilikleri yakalamaya çalışan ve kendine has samimi ortamıyla başarıya ulaştıran zevkli kapılardan olan bu iş teriminde, tüm bunlar göz önünde bulunduruluncaStartup’ın işi dahilinde bir çok avantajının yer aldığını görüyoruz.

2021’DE YAPILACAKLAR LİSTESİ

Instagram Hesabımız

Twitter Hesabımız

Linkedln Hesabımız

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.